Borsa Ýstanbul Duyurusu:
BIST Pay Endekslerinden iki sýfýr atýlmasý ile ilgili proje ertelenmiþtir.
BIST Pay Endekslerinden iki sýfýr atýlmasýnýn 27 Temmuz tarihinde yapýlmasý planlanmaktadýr.
Borsa Ýstanbul Duyurusu:
BIST Pay Endekslerinden iki sýfýr atýlmasý ile ilgili proje ertelenmiþtir.
BIST Pay Endekslerinden iki sýfýr atýlmasýnýn 27 Temmuz tarihinde yapýlmasý planlanmaktadýr.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
piyasanýn kendi iç dinamikleri deðiþiyor normalde ayýn ortasýnda bahsettiðim üzere bu ay ekstreler çok farklý gelir diye belirtmiþtim daha da farklý gelecekti ama bist ve spk duruma el attý. taban tavan fiyatlarý hisselerde güncellendi.
bütün bunlar aslýnda normal piyasa akýþýna ters olan þeyler. haliyle sistemlerimizi etkiliyor.
para giren hisseye piyasa diyorki giremezsin tavan fiyatýn % 10.
vs vs.
tabi o sýrada benim overall gaplerle birlikte gün içi 8-10 bin puan oynama yapabiliyor.
sonbir haftadýr normale döndü.
ikinciyeni arkadaþý bende tebrik ediyorum.
sistemden daha çok önemli olan birþeyi çözmüþ para yönetimini.
ideal'in çýktýðý zamanlar forumu okumaya baþlamýþtým. aslýnda forum derken sadece ideal topiðini. ideal ile ilgili yeterli kaynak yoktu ve en önemli bilgi kaynaðý eski forumdu bence hala da bence ideal konusunda çok önemli bir kaynak forum. þimdi mevcut arkadaþlarýn yaný sýra o zamandan aklýmda kalan isimler keçinin yazýlarý ve mehtap hanýmýn sürekli kuzayi gösteren getiri eðrisitabi bu isimleri söylerken çekirdek kadroyu yazmadým sürekli burada olduklarý için. sonra biraz ideali öðrendik, biraz sürekli yurtdýþý seyahatlerim vardý o zamanlar uzak kaldým. daha sonra da hem buradan birþeyler öðrendiðim için varsa bizim de öðretebileceklerimiz (kafalarda yakacaðýmýz ýþýk, fikir) ve hala bir þeyler öðrenebilmek adýna ve projemin takibini yapmak açýsýndan da ben de arasýra bir þeyler yazmaya karar verdim.
þu karantina günlerinde bu baþlýðýn ilk sayfalarýna bakmaya baþladým ne çok ve ne güzel þeyþer yazýlmýþ, müthiþ bilgiler var hala bitiremedim oku okuiþin kod, getiri eðrisi vs kýsýmlarý ile ilgilenen birisi deðilim bunun yerine iþin arkasýndaki mantýk, felsefe ve son zamanlarda ise psikoloji (yatýrýmcýnýn/robotun iþlem açarken ve/veya kapatýrkenki psikoloisini kastediyorum) ilgimi çekiyor.
karantina günlerinde bu okumalarý yaparken, beðendiðim kýsýmlarý aþaðýda paylaþmak istiyotum. bu postlarý giren arkadaþlara bir teþekkür, yeni okuyacaklarýn dikkatini çekmek ve kendi adýma okumalar yapmak adýna. çünkü, "marifet iltifata tabidir, ..."
her ne kadar alýntýlar sürekli Tiberius'tan olmuþ olsa da, Tiberius'un da girintilerinde bahsettiði erhanaçýkgöz1 ve y_koç' un feedback gibi fikirlerini ve baþarýlarýný da yazýyor bu alýntýlar. dolayýsý ile her 3'üne bu paylaþýmlar için teþekkür ederim. ayrýca 14 kat bir getiri saðlayan erhanaçýkgöz1'i de bir kez daha tebrik ederim.
Originally Posted by Tiberius;2784566
[B
hocam bu çok güzeldi, meslektaþýn olarak kesinlikle katýlýyorum)
kayýplarýmý/kazançlarýmý günlük/haftalýk ve aylýk olarak 3 periyotta takip ediyorum. proje takibi yaparken de burada aylýk olarak paylaþýyorum. þimdiye kadar ay iyi baþlasa da ay sonunu bekleyip ona göre paylaþým yaptým hep.
þimdi kendimi kontrol etmek adýna 3 günlük durumu paylaþýyorum. hata yapmayip, ayý buralarda kapatsam benim için baþarýdýr. aslýnda artýk iþlem açmamak da bir çözüm tabiki ama onu yapamýyoruz iþte
26,670.00
38,433.00
-5,888.00
cuma günü eksi gözüken bakiye, pozda kalsaydým ama benim için bugüne +2000puan demekti ama piþman deðilim aksine yaptýðým doðru bir hareketti flat kalmak. sürekli dalgalanan bir sistem yerine daha kararlý bir sistem benim tercihim. yani örneðin toplam getiri eðrisi +5000 +2000 -3000 +15000 olan bir sistem yerine benim tercihin +5000 +4500 +7000 +9000 vs gibi bir sistemdir her zaman. çünkü o eksi kýsmýn ne kadar daha süreceði nereden döneceði belli olmaz bunun yerine belirli miktarda zarara eyvallah deyip olasý karlardan feragat etmeyi tercih ediyorum.
"laleli'den dünyaya doðru giden bir tramvaydayýz"
genelde yazi yazmak icin oturum acip yazimi paylastiktan sonra çýkýþ yapiyorum. o yüzden mesaj vs geldiyse görmüyorum ya da günler sonra haberim oluyor. bu yüzden geç cevap veriyorum soru soran arkadaþlarýn yanlýþ anlamalarýný istemem. çok sorulan bir iki soruyu genelden de yanýtlamak isterim.
iki tane soru var, temelde. karlar ne kadarlýk teminatta oluyor? digeri ise komisyona çok para gidiyor neden, gün içi full mu poza giriyorsunuz?
aslýnda bu sorunun cevabýný daha önce aþaðýda da görüleceði üzere yazmýþtým. ikinci yeniye toplamda 200k ile basladim. kazandikca hesabýmda 200k TL ile yaklaþýk 200 kontrat parasý tutmaya, kalan karlarý dýþarý çýkarmaya devam ettim. yaklaþýk olarak bu hep böyle olmuþtur, kaybettikçe bu rakamlardan daha az para tutmuþumdur teminatta (dýþardan para eklemiyoruz kaybettikçe). eðer o gün iþlem yapamadýysak veya çekmeyi unuttuysak para orada kalmýþtýr ertesi gün çekmiþizdir veya full poza girmiþizdir garanti olsun diye çekimi ertelemiþizdir. bu rakamlarýn ne kadar üzezinde ise bakiyemiz, kazancýmýz o kadar iyi bu aralýðýn ne kadar altýnda ise kötü olmuþtur o ay.
aslýnda nema kýsmýna bakarak, kimin ne kadar teminatý varsa yaklasýk (ortalama) olarak da hesaplayabilirsiniz. ekstrelere baktýgýmýzda birisinde 776.81 tl digerinde ise 765.24 tl nema var. takasbank nema oranýný bilmiyorum ama þöyle 1 hesap yapabiliriz. bugun baktigimda 10 000 TL için günlük 2.02 TL nema vermiþ. 10 000 TL için ayda 60.6 TL nema yapar. oran-orantý ile ayda 770 TL nema almak için hesabýmýzda 127 000 TL olmalý. (faiz oraný da yaklaþýk yüzde 7.27) oluyor. yani bir ay içersinde ortalama 127k olmuþ bir hesabýmýzda teminat olarak. yaklaþýk olarak bu sekilde, nema faiz oranýný biliyorsanýz tam olarak hesaplayabiliriz.
diðer soru ise gün içi full poza mý girdiðimizden bu kadar komisyon ödüyoruz'du. cevap hem evet hem hayýr. öncelikle hem çok hata yapan biri olarak hem de batýk maliyetlere dikkat eden biri olarak stop oraným çok yüksek, bu bir etken. diðeri de evet gün içi full poza girebiliyorum. þöyle ki:
izmirdesiniz agustos ayýndasýnýz hava açýk gönül rahatlýðý ile kýsa kollu elbiseler ile dýþarýda dolaþabilirsiniz. ama yine izmirdesiniz güneþ açmýþ ama aylardan þubat güneþ yakarsa en fazla montunuzu çýkartýr elinizde taþýrsýnýz o da geçici bir süre.
eski yazýlanlarý yeni yeni okumaya baþladýðýmý söylemiþtim. erhanaçýkgöz1 bahsediyordu, sisteminden eline göre poza giriyor el iyiyse poza giriyordu ve bunu duruma göre farklý kaldýraçlarla yapýyordu. tam olarak ayný veya benzer þey söylediðim. dün saraylýnýn yazýlarýný da tekrar okumaya baþladým. 7-8 sene önce okumuþtum daha önce o da benzer þeylerden bahsediyordu. o zaman anladým, çok mantýklý vs demiþtim ama tabi özümsememiþtim ne anlama geldiðini nasýl kullanacaðýmý bilmiyordum. eski okuduðum kitaplardaki bazý notlara da göz gezdirmiþtim bu hafta (evet vaktim boldu bu hafta) orada da batýk maliyetler vs kaç sene önce okuduðum kitaplarda ve ben bunun ne demek olduðunu daha yeni anlayýp, kullanabilmiþim. eeee, ne demiþler: "akýl hazýr deðilse göz göremez"
arka arkaya son 3 yazýyý da ben yazmýþ oluyorum bu yazý ile birlikte. bir iki kitap da yazmaya baþlasam; karantina günlerinde borsa, temettü berberciliði, paladan kaçarken ... karantinada olduðum belli olmuyordur umarýmþaka bir yana herkese bol saðlýklý ve kazançlý günler.
cemal süreya ile açtýk perdeyi, ülkü tamer ile tamamlayalým.
"aman, kendini asmýþ yüz kiloluk bir zenci,
üstelik gece inmiþ, ses gelmiyor kümesten;
ben olsam utanýrým, bu ne biçim öðrenci?
hem dersini bilmiyor, hem de þiþman herkesten.
iyi niþan alýrdý kendini asan zenci,
bira içmez aðlardý, babasý deðirmenci,
sizden iyi olmasýn, boþanmada birinci...
çok caným sýkýlýyor, kuþ vuralým istersen."
Güzel yazýlar ikinci yeni hocam ancak sanýrým en çok merak edilen þey
Elinin iyi olduðunu nasýl anladýðýn ?![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
28 AYLIK ÇALIÞMA
Yaptýðýmýz performans çalýþmalarý ve gerçekler çoðu zaman birbiriyle örtüþmüyor
Mantýklý ve sürekli olan (aylýk düzenli üzerine koyan)sistem baþarýlý olduðunu görüyorum,hiçbir baþarý tesadüf deðilmiþ
1DK dan uzun olan sistemler sinyale geç kalýyor,bazen 1 dk bile yetersiz kalýyor
Deneyerek kendimizi geliþtirmeye devam,daha öðrenilecek çok þey var
Aslýnda kurulan mantýk doðru olsun,yoksa kod bilgisinin ileri seviyede olmasý gerekmiyor bence
Kurduðun mantýðý koda döktükten sonrasý geliyor
Yer Ýmleri