ÞAKGADAK!
Kýsaca bir sürü farklý þekillerde kurulmuþ farklý mantýklarla kurulmuþ sistemleri bu þekilde analiz ederek doðru sistemi kurgulayabilirsin. Örneklerý abartarak veriyorum ký asýl mantýgý anla dýye bende hiç 8 parametreli bir sistem tasarlamadým mesela.
Bir tiyo daha sistemin tek indikatör olabýlýr mesela super trend gibi fakat bu indikatör iç içe sokulmuþ baþka indikatörlerde içerdiði için aslýnda normalden cok daha fazla parametre kullanmýþ oluyorsun Mesela þunlarda tehlikeli MA nin RSÝ sýný hesaplatmak.
Yada RSI nýn MACDsini hespalatmak gibi yani indikatörleri içe içe sokmamalýsýn. Sistem.MA(RSÝ, "Simple" , 30); mesela tehlikeli Baktýgýn zaman MA var RSÝ var toplam 2 parametre var fakat içe içe sokuldugu için aslýnda daha komplike buda malesef curve fittingi arttýran bir unsur. Bu sebeple super trendle falan yapýlan sýstemler cogunlukla overfitting sonuclar üretiyor.
Hangi ensturumanda periyotta tasarlayacaksan 2 ma kesýsýmýný optimize ettirip en yüksek getiri ile ortalama getiriyi bir bul derim.
Daha sonra yapacagýn sistem "bence" malarýn ürettiði maximum getiriyi geçmesin veya max getirisine yakýn olsun. Eðer MA larýn ürettiði getiriden afaki derecede daha iyi bir sistem ortaya çýkarsa "KORK"
Tabiki istisna olarak daha iyi sitemler çýkabilir mi çýkabilir ama beni hep korkutuyor cok yüksek puanlar.

Alýntý yaparak yanýtla
Ya bu forumu seviyorum. Herkes hiç üþenmeden yardýmcý olmak adýna vakit ayýrýp yazýyor 
Yer Ýmleri