Tespitiniz, doðru bir tespit kanýmca.
Ama strateji paylaþýmý bile çok güzel.
Bir kiþi bu fikirden baþka bir fikir ile kendisini daha iyi bir konuma getirebilir.
strateji olmasa bile küçük ipuçlarýnýn bile paylaþýmýnýn az olduðu bir ortamda.
(Hele twetterdaki ustalarýn!! bu büyük trenddede bile son 6 ayda kazanan bir sistemlerinin olmadýðýný itiraf ettikleri!!
diðer büyük sözde ustalarýn, 120bindeki endeksteki portföye yeni ulaþabildiklerini )) ni okurken)
Ýþlemeyen bir stratejinin bir diðer kiþinin iþini görebileceðini varsayýmý unutulmamalý.
bize ayrýlan sürünenin sonuna geldik.
3-4 ay önce forumda yazmaya baþlarken amacýmýn:
"neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye"
olduðunu söylemiþtim. projem baþarýlý olmuþtur, yaptýðým hatalarý, inandýðým doðrularý da yazdým. dolayýsý ile amaç hasýl olmuþtur. apranti ve ikinci yeni projeleri baþarý ile devam etmektedir. þu an gap' lerle ilgili yeni bir taslak proje üzerinde çalýþmaktayým. sadece fikir aþamasýnda projem. aþaðýdaki resimdeki gibi, verileri sql'e çektim ve pattern'ler tanýmladým. hedefim tabi ki de bütün gap'lari tahmin edebilmek gibi ütopik bir hedef deðil, ama yüksek olasýlýkla ertesi gün gap olabilir þeklinde tek pattern bile tahminleyebilirse sistem bana yeter. tek atýþ hakký ve yüksek olasýlýklý vurma þansý. iþin sadece fikri aþamasýndayým, bakalým nasip. borsada fýrsatlar bitmez ama para biter. o yüzden sýnýrlý kaynak olan paramýz ile her hedefe niþan almýyorum. yanýldýðýný kabul etmek kiþisel iliþkilerde nasýl bir erdemse bence borsada da baþarýnýn sýrrý. borsada hata yaptýðýný erken kabul etmek = drop down'ý veya drop down ihtimalini sýnýrlandýrmak.
son olarak, arasýra belki gelir, selam verir, selam alýrýz ama artýk pek paylasým yapmayi dusunmuyorum. 2 arkadaþ mesajdan twitter adresimi sormustu, twitterda yazmaktan cok okumayi seviyorum, o yuzden takibe gerek yok ama cok da isterlerse gizlimiz saklýmýz yok bulmak zor degil. herkese tesekkur ederim. saglýnýz bol, kazancýnýz daim olsun. Rabbim gonlunuze gore versin.
"Þairler vurulmalýdýr, hayat yakýþmýyor onlara."
Yer Ýmleri