Cüzdanlarla ilgili bir bölüm açtım, oradan da takip edebilirsiniz.
Ancak her coin için farklı cüzdanlara ihtiyaç var. Örneğin fazla tanınmayan iki altcoin'im var.
Birisi Ravencoin RVN, diğeri de Electra ECA, her ikisinin de cüzdanı farklıdır.
Bunlara ait donanımsal cüzdan veya telefon uygulamalarına ait cüzdan ya geç çıkıyor, ya da çıkmıyor.
Bilgisayar ortamında çalışan cüzdanlar ise coin'e ait siteden indirilip, kurulumunu yapın. Son aşamada da mutlaka şifrelemeyi unutmayın.
Cüzdan'da size ait bir adres tanımlanacak bölge var, oradan adresinizi aldıktan sonra borsa'lardan bu adrese gönderim sağlarsınız.
Ancak uzun süreli kullanmayıp, sürekli al-sat yapacaksanız, cüzdanlara bunu çekmeyin, gidip gelmesi vakit alır, hatta saatlerce bekleyebilirsiniz.
Bu da satacağınız veya alacağınız aşamalarda hızlı adım atmanızı engeller.
Ayrıca her cüzdanın çalışma prensibi farklıdır.
Örneğin Ripple sadece adresle çalışmaz, buna bir de TAG bilgisi eklemek gerekir, onu da cüzdan içinden alırsınız.
Bir başka örnek ise Electra'ya ait cüzdanda yaşanır. Electra yani ECA, POS Proof of Stake sisteminde çalışır.
Bu cüzdanda saklı kalan coin'ler için madencilerden size ödül verilmesi anlamına gelir. Yani coin sizin cüzdanda durdukça ve bu online olarak bilgisayarınızda açık kaldıkça
size miner'lar tarafından hediye coin'ler verilir. Ama bu hediye her coin'de yoktur. Stake lafını gördüğünüz bir coin'den bunu alabilirsiniz.
Bir de benim kullandığım Donanımsal Cüzdan olan Ledger Nano S var, bu da apayrı bir sistemdir.
usb bellek yapısında bir cüzdandır ve coin'ler için en güvenilir araçtır. Ama fiyatı pahalıdır. Benim gibi uzun vade HODL tutanlardansanız alıp bunun içinde saklarsınız.
Ancak Ledger'da her coin'i saklayamaz. Desteklediği coin'ler var, bunlarında ayrıntılarını sitesinden alırsınız.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri