kripto dünyasına adım atmak isteyenler için Türk siteleri güzel bir seçenek ve bence yurtdışı öncesinden bunlardan
faydalanmak gerekiyor. Reklam olmasını istemem ama BTCTurk benim güvendiğim sitelerden birisi.
İlk üyeliğimde BTC den başkası yoktu. Şimdi ETH, LTC ve XRP ile seçenekleri arttırdılar. Başka sitelerde var, sadece Koinim'e üyeliğim var.
Onu da LTC için kullanıyordum.

Yeni yatırımcılar öncelikle büyük paralarla bu işe girmesinler. Bir anda yüksek kazanç da beklemesinler.
Site arayüzünü tanısınlar, her tuşun yerini öğrensinler. İlk alımlarını BTC ile yapsınlar. Çünkü bu piyasada fiyatları BTC belirliyor.
O yükselirse diğerleri de yükselir, o düşerse diğerleri de düşer. Zaten yurtdışı sitelerden coin almak istiyorsanız BTC göndermek ilk seçenektir.

Günlük hareketleri takip etmek ve btc'nin fiyat hareketlerini, olası iniş çıkışlarda nasıl bir pozisyon alınacağını izlesinler.
Asla bütün paranızı tek seferde alım yapmayın. Kademeli alım yapmak sizi hızlı fiyat düşüşlerinde de korur.
Stop-Loss içeren talimatlar vererek, ufak kayıplarla kaçabilir veya bunu hiç kullanmadan günlük al-sat deneyebilirsiniz.

Alternatif para aktarım sistemleri var. Papara gibi siteler cumartesi-pazar da borsalara para aktarır. Bir çok borsa farklı bankalarla
çalışır ve hafta sonu para aktarımına izin vermez. Güzel fırsatları kaçırmamak için Papara gibi sistemler kullanılabilir.
Ama bunların aldığı komisyon da bankaların aldıklarının yanında devasa kalacaktır. Şöyle örnek vereyim. Normalde 3tl EFT ücretini
verdiğim zamanlarda Papara 60tl ücret alıyordu. Bundan dolayı da çok uzun süredir kullanmayı bıraktım.

BTC alırken sizlere uygulanan komisyonlar var. Bunları da genellikle işlem hacminize göre belirlerler. Ama bir de piyasa fiyatları ile alım satım vardır.
Yani istediğiniz alım satım fiyatını beklemek yerine bir an önce alayım veya satayım diyebilirsiniz. İşte bu aşamada da sizden daha fazla komisyon alırlar.
Örneğin; panik satışlarda bu komisyona bakmaksızın o anda uygun gelen ilk yere satışı veririm. Çünkü bekledikçe bu komisyondan daha fazla zarar edeceğimi bilirim.
Hemen satarım ve nakite dönerim. Ama alım için acele etmem, her zaman fırsatlar çıkar.

BTC jet hızıyla düşer ama jet hızıyla çıkmaz. Çıktığı zamanlar da vardır ama günlerce yükseltiği rakamı 10dk içinde geri indirmesiyle de ünlüdür...