Þirket yetkililerinin genel kurul sonrasý KAP'a gönderdiði bildirime göre:
3 - Þirketimiz'in yasal kayýtlarýnda yer alan, 4.555.581,07 TL 2016 yýlý net karýnýn 227.779,05 TL kadarýnýn birinci tertip yasal yedeklere ve 2016 yýlý içinde yapýlan pay satýþlarýna iliþkin vergi mevzuatýna göre hesaplanan kazancýn %75'lik 1.315.425,32 TL kýsmýnýn, 5520 sayýlý Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 5/1-e bendi uyarýnca kurumlar vergisi istisnasýndan yararlanmasý için, satýþýn yapýldýðý yýlý izleyen beþinci yýlýn sonuna kadar sermayeye ilave dýþýnda baþka bir hesaba aktarýlmadan ve iþletmeden çekilmeden tutulmak üzere, özkaynaklardaki Özel Fonlar Hesabý'na aktarýlmasýndan sonra kalan 3.012.376,70 TL kadarýnýn olaðanüstü yedeklere ayrýlmasý ve Þirketimiz'in konsolide TFRS mali tablolarýndaki 28.345 Bin TL 2016 yýlý net zararýnýn geçmiþ yýl zararlarýna aktarýlmasý ve Þirketimiz'in konsolide TFRS mali tablolarýnda tamamý geçmiþ yýl zararlarýndan karþýlanmak üzere birinci tertip yasal yedeðe 228 Bin TL ayrýlmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.
4 - Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyelerinin her birinin ücretinin aylýk net 8.500,00 TL ve diðer Yönetim Kurulu Üyelerinin her birinin ücretinin aylýk net 3.000,00 TL olmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.
5 - Þirket'in 2017 yýlý için baðýmsýz denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafýndan Baðýmsýz Denetim Kuruluþu olarak seçilen (KPMG) Akis Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik A.Þ.baðýmsýz denetim kuruluþu olarak onaylanmýþtýr.
6 - 2016 yýlý içerisinde 50,00 TL Türk Eðitim Vakfý'na baðýþ yaptýðý pay sahiplerinin bilgisine sunuldu ve Þirket'çe bir hesap döneminde yapýlabilecek baðýþ sýnýrýnýn 60.000,00 TL olarak kabulüne oybirliði ile karar verilmiþtir. 7- Þirket'in 2017 ve izleyen yýllara iliþkin kar daðýtým politikasýnýn kabulüne oybirliði ile karar verilmiþtir.
Benim anladýðým þu:
1) 52 Milyon TL sermayesi olup, 2016 yýlýnda 28 milyon zarar ettirdikleri þirket için yönetim kurulu üyelerine bundan sonra aylýk 8.500 TL ve 3.000 TL ödenecek (Ýyi zarar ettirdiniz diye sanýrým)
2)Þirketin yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretler, sermayesi bu þirketin 5 katý civarýnda olan ve döviz pozisyonu nedeniyle bilançosunda yüklü sayýlabilecek kar açýklayan ana þirket GSD holding yönetim kurulu üyeleri için hemen hemen ayný (sanýrým çoðu da ayný kiþilerdir)
3) Borsaya açýldýktan sonra yatýrýmcýsýna 1 kez dahi nakit temettü ödememiþ olan þirkette, bu kadar zararýn üzerine neyin baðýþýný yapýyorlarsa, ayrýlan baðýþ limiti da yine GSD holding'de ayrýlan kadar (60 Bin TL)
HARAM OLSUN
Bu zamana kadar bu þirket bir çok bakýmdan bilinçli olarak kötü yönetildi: önce þirketin eski hali olan Rant Leasing'e zarar eden grup þirketi Tekstil Leasing defter deðeri üzerinden aldýrýldý, sonraki yýllarda da fiilen faaliyeti kalmayan grup þirketi GSD Dýþ Ticarete önce 2 gemi aldýrýlýp sonra iyi bir deðer üzerinden GSD Denizcilikle birleþtirildi.
Þirketin Küçük yatýrýmcýsý olarak ne kadar hakkýmýz çalýnmýþsa kendi adýma Allah nazarýnda haram ediyorum.
Son düzenleme : cesur; 25-05-2017 saat: 23:11.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Borsaya Giriþ:1989 Çýkýþ:Çýkamadý...
Yer Ýmleri