Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
son yazımdan 3 ay sonra bugün 120 bin li puan çalıştı. dolar da 4,32 ye geldi. merkez daha ne kadar dayanacak! erken seçim kararı nedeniyle gerileme tahminimden hızlı oldu. bunda yeni halka arz çalışmalarınında rolü var.
ilk yazımı yazdığımda endeks(30) 142bin den bügün için, 20bin puan düşmüş oldu ve yaklaşık olarak tahmin yerimize geldi. lakin merkezin faiz artırmasına kadar düşüş devam edebilir.
geçen sürede merkez faiz arttırdı, piyasa hızla 10bin puan yükseldi. bu kez borsa ederine( 145bin) (bizim tespitimize göre, ne kadar tespit edebilirsek, duyda inanma misali) 15bin puan kalınca, birileri hızlı kar realizasyonu yaptı ve 120bin destek seviyemize tekrar geldi. bu yükselişten faydalanabildim mi, hayır. seçime kadar yükselmese de böyle bir satış gelmez sanmıştım. oysa bu başlığı bir yol haritası olsun diye, en azından kendime, açmıştım. insan çeşitli zamanlarda, olaylardan etkilenip yanlış davranışlar sergileyebiliyor. yol haritama bugün uyup ilave alışlar yaptım. du bakalım nolçek!