1954 - Selda Bacan, ilkokul 1. snfta, okul sahnesinde verdii hayatnn ilk konserinde
Mzisyen bir ailede mzikle byyen Selda Bacan'n ilk doldurduu bant beenilmeyince, umutlar krlmt.
Ancak arklar radyoda almaya balaynca, plak irketleri kapsnda kuyruk oldu
KEND AZINDAN LK ALBM ALIMASI
-Ankara'da Poyraz Reklam'da drt arklk bir bant doldurup stanbul'a geldim. arklar: "Katip Arzuhalim", "Tatl Dillim", "Mapushane inde Mermerden Direk" ve "Mapushanelere Gne Domuyor"du.
Doru Doubank han'na gittim. Elimde bantlarm, her plaknn kapsn alyor, bandm dinlemelerini istiyordum. Kimi band dinleyip, beenmiyor; kimi dinlemeye bile tenezzl etmiyordu. Sonu hi de parlak deildi. Beni beenmemilerdl. Krk, kskn Ankara'ya dndm.
Ders kitaplarm nme ap almak istedim, ama ne kafama ders, ne de gzme uyku giriyordu. Bir eyler yapmal, plaklara kar krlan gururumu kurtarmalydm.
Bantlarm alp Ankara Radyosu'nun yolunu tuttum.
Ve ite getiimiz Temmuz'da beklediim mucize oldu.
Selda'nn arklarn Ankara Radyosu discokeyleri pek beenirler ve radyoda devaml almaya balarlar.
Bu deiik, hisli kadn sesi dalga dalga Trkiye'ye yaylr. Halk plaklara gidip, Selda'nn plan sormaya balar. Ve bir ay sonra Selda'nn evinin n kendisine byk paralar teklif eden plak irketi sahipleriyle dolar.
Katip Arzuhalim Yaz Yare Byle 100 bin, "Tatl Dillim" 150 bin satar. nc pla "emberimde Gl Oya", drdnc pla "Adaletin Bu mu Dnya" Selda'y Trkiye'nin bir numaral kadn sesi yapar...
Artk Selda, Trkiye'nin en nl arkclarndan biridir.
46. sradaki para 02:49:50 "emberimde Gl Oya"

Alnt yaparak yantla

Yer mleri