Fiyat stikrar yukarda yazld ekilde tariflense de baz uzmanlara gre bu tam o demek deil diyorlar nedir diye sorduumuzda Endeks derken debilir karken kabilir ite bu paralel hareketler fiyat istikrarna girer diyorlar... eee o zaman niin Fiyat istikrar dmezdi hani dediimizde de hk mk yapyorlar... Fazla gvenmeyin bu fiyat istikrar iine bence... Endeksin gidiatna gre bu srete karar verin derim. Sonra bana burada Fiyat istikrarn siz yazmtnz aldk kat dt demeyin uyaryorum. Tam tersi belki de ok iyi karlar elde edilecek u aamada hi kimse bilemez...
Yazdklarm ve/veya izdiklerimi Sermaye Piyasas Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamnda tavsiye nitelii tamamaktadr. Dolaysyla yazdklarm ve/veya izdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak deerlendirmeyin, burada verdiim bilgiler yatrm tavsiyesi deildir.
Endeks derken debilir karken kabilir ok genel bir ifade deil mi ?
1- Endeks %0.8 dt diyelim hisse % 0.8 den fazla demez mi ?
2- Endeks %1.0 artt diyelim hisse % 1.0 den daha az artamaz m?
Szn z biraz mulak bir durum galiba.
Sayn as1; arz edilecek hisse adedinin hissenin art ya da d ynne etkisi ne olur sizce ?
Yatrm Tavsiyesi Deildir ! Benimki Sadece 1 Umut...
Artmada sknt yok isterse tavan tavan gider bu taleple ilgili bu durum... (%5 lik ksm bunu yapabilir mi soru bu? nk %85 + %10 elinde bizden daha iyi iskontayla sata hazr bekleyecektir diye dnyorum...Aada rnek verdim.)
Endeks derken arz olan hisse de endekse paralel dmesi gibi sanrm...burada oran belirleyici olur...
Ayrca 180 gn EnerjiSA ve bal ortaklar satmama garantisi var bu durum olumlu...
Son sorun %5 dalm soruyorsan yerli talep fazla olur dncesindeyim (%5 arz... talep elbet fazla olur... buda bir strateji)
dier tarafta %85 yabanc ve %10 yerli kurumlar var bunlara muhtemelen bizden daha iyi bir skontoyla verecekler yleki;
Al 6.7 oldu diyelim %5 lik ksma 6.7 den verecekler dier %10 ve %85 lik ksma farkl iskontodan 6.50 dan verebilirler.
Bunlar alta ne yapacaklar %3 kar var birazda sabah aln cokusuyla %5 kar alttan yedir gitsin yapabilirler...
Birde endeksin etkisini asla gzard etmeyin bu risklere gre gidiata gre karar verin derim...
Bu yazdklarm tamamen senaryo sadece burada dncelerimi yazdm gereklik pay yoktur... Uyar anlamnda Yazdm...
Yazdklarm ve/veya izdiklerimi Sermaye Piyasas Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamnda tavsiye nitelii tamamaktadr. Dolaysyla yazdklarm ve/veya izdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak deerlendirmeyin, burada verdiim bilgiler yatrm tavsiyesi deildir.
bugn arac kurum arad katlr msnz diye. 7,5 tl diyolar. sabanclarn hisseleri tehlikeli. fazla talep olacan dnmyorum.
Yer mleri