Getiimiz hafta aklanan verilerde irketin 2017 ylnda konsolide 988.009 TL kar ettiini grdk. Akabinde irketin basn bildirisinde baz alnan karn 522 milyon TL olduu ve bu rakamn %68’i orannda nakit temett datlmasnn teklif edildii belirtildi. Bu durumda kafalar kart. Kar ve baz alnan kar ne. Haliyle bende de oluan bu karkl giderebilmek iin bugn irketin yatrmc ilikilerini aradm ve nedir bu baz alnan kar, neden mali tablo dipnotlarnda gremiyoruz diye sordum. Aynen bu farkn dipnotlarda yer almadn belirterek irketin internet sayfasnda yer alan yatrmc sunumu zerinden izah etmeye alt yetkili.
https://www.enerjisa.com.tr/Media/GetFile?fileId=3838
Velhasl bu farkn finansal varlklarn geree uygun deerlenmesinden kaynaklandn, irketin yatrmlarnn finansal varlklar altnda muhasebeletirildiini vs. belirtti saolsun. Biraz da teknik bir konu olduundan daha fazla detaya gerek olmadn dndm, keke bunu dipnotlarda da grebilseydik dedim.
yle sanyorum ki, ilgili muhasebe standard gerei irket ebeke yatrmlarn finansal varlklar altnda muhasebeletiriyor ve her dnem geree uygun deere gre deerliyor. Haliyle bu nakit yaratan bir durum olmadndan gerekteki kar rakamna dahil edilmiyor. (Bununla birlikte zkaynaklara dahil oluyor)
imdi hepsine eyvallah da, bylesine nemli bir veri ya da bilginin halka ak irketin mali tablo dipnotlarnda verilmesi gerekmiyor mu. Ayrca kocaman yatrm irketleri dahi deerlendirmelerinde bu konuyu pas geip kar 988 milyon TL derken, hadi diyelim biz sunumu grdk hasbelkader okuduk, esasnda karn nasl 522 milyon TL olduunu anladk da ingilizce bilmek zorunda myz. lk gn sitede yer almayan sunumu da sanyorum ertesi gnlerde koydular sitelerine.
Akas ben burada profesyonellikten uzak, zellikle kk yatrmcy hie sayan bir uygulama gryorum. Bunun ikayet mercii neresidir diye de dnyorum..
Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
Yer mleri