dünkü spk bülteni
PwC Baðýmsýz Denetim ve
Serbest Muhasebeci Mali
Müþavirlik AÞ
Tasfiye Halinde Ataç Ýnþaat ve Sanayi
AÞ’nin 30.06.2013 tarihli sýnýrlý baðýmsýz
denetiminde, yeterli inceleme tekniklerinin
uygulanmamasý ve mesleki özen ve
þüphecilik ilkesine uygun olarak hareket
edilmemesi.
Seri:X, No:22 sayýlý Sermaye
Piyasasýnda Baðýmsýz Denetim
Standartlarý Hakkýnda Teblið’in
34. Kýsmýnýn 2, 3 ve 5’inci
maddeleri ile 2. Kýsmýnýn 11 ve
14’üncü maddeleri.
269.500 cezasý olmuþ 4 yýl sonra cezasý gelmiþ
Yatýrýmcýlara sunduðu çaðrý fiyatý civarýnda bir deðerleme yaptýrýlar diye düþünüyorum.Grup baþtan beri çaðrý yapmamak vs küçük yatýrýmcý aleyhinde hareket ettiði için..Kipa yüksek bir deðer çýkacaðýný sanmýyorum..
Burada SPK yasasý deðiþtiði için önceden standart 3 yöntem vardý..bunlarý kullanmak zorundaydý deðerleme þirketleri..yasa deðiþince ,deðerleme yapan þirket zart yöntemi zurt yöntemi vs .þirket sahibini istediði deðeri ne temsil ediyorsa ona göre yöntem ve aðýrlýk belirliyorlar..
Dolasýyla Özkaynak yöntemini kullanýlýp kullanýlmayacaðý belli deðil..kipa için tek avantajlý yöntem bu..lakin ebitda seçerse kipa nýn deðeri 200 mio çýkar..
Ýþin özü patronun insafýna kalýnmýþ bi durum..
Ýnþallah herkes için kazançlý bi þekilde gerçekleþir..
Arkadaþlar ben muhasebeci deðilim þirket birleþmesi konusunda bilgim yok internette þöyle bir yazý buldum yorumlayabilen olursa þimdiden teþekkürler
http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/abbascosar/016/
HTC 10 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YASAL UYARI: Burada yazdýðým bilgi, haber ve yorum TAVSÝYE niteliðinde olmayýp, YATIRIM DANIÞMANLIÐI kapsamýnda DEÐÝLDÝR!
Birleþmeye iliþkin hükümlerin 3. Paragrafý;
"-Birleþmede daðýlan þirketin ortaklarýna, devralan veya yeni kurulan þirket tarafýndan eþitlik ilkesine baðlý kalarak(eþitlik hem parasal hem de haklar açýsýndan geçerlidir.) bir deðiþim (deðiþ-tokuþ) oranýna göre hesaplanan devralan þirket payý verilmesi gerekir. Özel bir istisna olarak, devralan þirket devrolunan þirketin intifa senedi sahiplerine, eþ deðerli haklar tanýmak ve intifa senetlerini, birleþme sözleþmesi günü gerçek deðeri ile satýn almak zorundadýr." þeklinde....
Bizi ilgilendiren kýsmý burasý, tabi kottan çýktýktan sonra. Ancak bu babayiðit % 98 i bulmamalý...
Son düzenleme : diagonal; 20-01-2018 saat: 09:57.
Yer Ýmleri