Sayýn kuþçu35, aslýnda cevap basit, yýllarca tahtayý izleyen biri olarak sadece þunu söyleyeyim, üstünde baský olan bir tahtaya kim girmek ister...
Tabii bu arada baskýnýn nedeni kipa.nýn deðeri ile ilgili
D6603 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kottan çýkma yüzde 98 deðilmi hakim ortakta 96 küsür kendilerinin istemesi ile oylayýp karar alma yetkisi yok olsaydý genel kurul yapýp hissedarlara sormazdý kim kabul eder o fiyattan kotta kalýrýz iyi bir fiyat teklif kurulda sunulursa düþünülür ne þiþ yansýn ne kebab toplantýnýn amacý uzlaþmak için olabilir
Çerkezköy kipa avm de satýlýyormuþ sanýrým..küçük bir avm..etse etse 50 eder herhalde..
resmi bilgi deðil sadece duyumdur..yatýrým tavsiyesi deðildir.
cevap için teþekkür ederim.
ne dediðinizi anlýyorum, baský olduðunu, sebebini. anlamadýðým olay þu, borsa riskin olduðu bir yer deðil mi? kazanmak kaybetmek çok olasý burada. bunun için riskin minimum tutulmasý amaç deðil mi hisse alýrken? özellikle teknik analizde. kipa için fiyat 2,57 2,58 iken -geçen hafta sorduðumda bu fiyatlardaydý- risk 1, 2 kuruþ oluyor artý zaman maliyeti. Olasý kazanç, olasý riskin min. 10-15 katý- ki, geçenlerdeki gibi ani bir hareketle 2,80leri görmesi bile amaca ulaþmak olur-. Böyle bir durumda dahi, kaðýtta baský olduðu bilinmesine raðmen, neden bu riske insanlar girmiyor. Ben býrakýn küçük yatýrýmcýyý minik bir yatýrýmcýyým. Bilmiyorum ama bana mantýksýz geliyor bu kaðýda buradan girmemek. Daha doðrusu, bu riske girmemek. Ayrýca, elinde %2-3 bulunduran kiþilerin de buralardan kaðýda girip fiyatý yukarý çekmemesini de anlamýyorum.
tek anladýðým, herkesin biþeyleri beklediði. Dediðim gibi, ben minik bir yatýrýmcýyým, meraklýyým. anlamamam doðal sanýrým![]()
cevap için teþekkür ederim tekrar. iyi günler.
Þirket hisselerinin % 95 ve fazlasý elindeyse kottan (borsa dan) çýkmaya karar verebilir.
Ancak kottan çýkýnca küçük yatýrýmcýyý ortaklýktan çýkartabilmesi için en az % 98 hissesi olmalý.
Bu durumda þirket kottan (borsa dan) çýkma/ayrýlma kararý verebilir. Ancak bizleri ortaklýktan çýkartamaz. bizleri ortaklýktan çýkartabilmesi için % 98 hisse sahibi olmasý lazým.
Anlatabildim mi acaba?![]()
Son düzenleme : diagonal; 08-01-2018 saat: 16:01. Sebep: Kottan (borsa istanbul'dan)
Yer Ýmleri