Defalarca yazdým tekrar yazýyorum SPK nýn çaðrý için olumlu veya olumsuz karar vermesi için satýþ veya birleþme her ne olacaksa sürecin sonuçlanmasý ve fiyatýn netleþmesi gerekir. Ýlk baþta söylenen 199 milyona yapýlan satýþ sözleþmesinin son aþamasý son bilanço yayýnlanmasý sonrasý fiyatýnýn revize edileceði yönündeydi. Son bilançoda özkaynaklarda meydana gelen 870 milyon deðerindeki artýþ hisse alým sözleþmesine ilave olacak miktardýr. Böyle bir para Migros'ta yok. Bunu karþýlamasý için %500 bedelli sermaye artýrýmý yapmasý þart. Bunun olabilmesi için ne zaman var ne de böyle bir olasýlýk.
Bu durumda hisse alýmýndan vazgeçme olasýlýðý öne çýkmaktadýr. Finansal durum buna iþaret etmektedir son yayýnlanan bilanço ile Kipa'nýn özvarlýklarýnýn Migros'un özvarlýklarýndan çok daha güçlü olduðu anlaþýlmýþtýr.Bu durumda hisse alým yönünde deðil birleþme yönünde karar almalarý finansal analizin kaçýnýlmaz sonucudur.
Çaðrý için önce sürecin sonuçlanmasýný bekleyeceðiz.
Eðer birleþme olursa çaðrý yine doðar ve birleþmedeki orana göre oluþan Migos fiyatý esas alýnýr.
2.25 KERÝZ SÝRKELEMESÝ ÝÇÝN YARATILMIÞ PALAVRADIR ,TEZGAHTIR.
Çaðrý olcaksa çoook daha yüksek fiyatlardan olacaðý son bilanço ile ortaya çýkmýþtýr.
Bunun olasý hesaplama yöntemini önceki yazýlarýmda belirtmiþtim.
Birleþme olacaksa 28 Þubat tarihli ara birleþme bilançosunu Migros da yapacaktýr. Bu durumda Migrosun 650 milyon euro açýk pozisyonundan iki ayda doðan zarar da hesaba katýlmalýdýr. Yýlýn ilk iki ayýnda Euro %3.5 yükselmiþtir. Bu Migros için 90 milyon kur farký zararý oluþumu demektir. Bu durumda DD i 1 lere kadar düþebilir ve ÖZKAYNAK yöntemi ile yapýlacak birleþme formülasyonu sonucu Kipa lehine dahada yükselebilir. 0.80 ler gibi bir oran olabilir. Net hesaplama için ancak Migrosun 28 Þubat ara bilançosunun sonucunu bilmek gerekebilir. Ben ancak Migrosun açýk pozisyonundan dolayý oluþan ilave zarardan yola çýkarak tahminde bulunabiliyorum...
Anlayacaðýnýz gibi ve yukarýda sayýn Hamsinin belirttiði gibi Türk Borsa tarihinde tarihsel bir oluþumun henüz baþýndayýz....

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri