Originally Posted by
Mykskstar
Þirketin 6 milyar 120 milyon TL varlýlýðýnýn %75 i 3 yýldan uzun vadeli eurobondlarda..
Þimdi 20000 dolar için 2040 vadeli eurobundun baktým mayýs ve kasým ayýnda 1763 dolar kupon alýyorsunuz.. %8.8
Þimdi Nisan - haziran dönemi saðlýk sigortasý tarafý ne kadar prim üretildi biri bana söylesin.. Ben 600 diye biliyorum.. (Yanlýþ olabilir..)
Düþünün bu 600 milyon TL nin sadece 400 milyon TL ile 2040 vadeli eurobond alýndý..
Her çeyrek yavrulayan gelirler.. Bir nevi eurobond yatýrýmý yapýyoruz bu þirkete yatýrým yaparak.. Hemde onun 48milyar TL yönettiði fonlardan aldýðý garanti yýllýk 800 milyon TL ye ortaðýz(fonlar zarar etmiþ, çýkmýþ umurumuzda deðil)
Borsada hisse yatýrýmý neredeyse yok 3 milyon TL..
Elindeki özel sektör tahvilleri, eurobondlarý muhtemelen akcansa, enerjisa vs muhtemelen grup þirketleri..
Yavrulayarak büyüyen gelirler..5 milyar TL 2 sene sonra kar görülebilir bahsedilmiþ.. O kadarýný bilemem.. Ama iþler iyi giderse düþecek cdsler dolayýsýyla deðerlenecek %75 eurobond varlýklarý ;iþler kötü gider kur patlarsa yine nispeten deðerlenecek yine %75 eurobond varlýklarý, her halikularda alýnacak fon ücretleri, yönetim ücretleri..
3.6 milyara 4.6 milyar TL eurobond portföyü olan þirkete ortak oluyoruz.. Bundan ötesi var mý?
Yer Ýmleri