zaten sadece bireysel yatýrýmcýlara yönelik ürün kurumsallara yok onlara siz karýþmayýn biz bu paralarý çatur çutur
zaten sadece bireysel yatýrýmcýlara yönelik ürün kurumsallara yok onlara siz karýþmayýn biz bu paralarý çatur çutur
Batýk ayýyým poz açacak halim yok
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ilacak+Kurlar/
Merkez Bankasý yeni link açmýþ,buradan takip edebilirsiniz.
Adam 14 TL'den döviz almýþ 18'de çýkamamýþ kur 12 TL'ye kadar kadar düþmüþ þimdi zararýna satýp bu vadeye girer mi?
Ya da maliyeti 7-8 TL 18 TL görmüþ %30 kârý býrakýp bir yýl vade ile %18-19 faize tamam der mi?
Keþke kuru daha yavaþ düþürselerdi insanlar kar realize eder ya da zarar etmez ve bu sisteme girerlerdi.
Þimdi ise bilemiyorum Altan.
Bu arada sabahtan beri üç bankadan mesaj geldi %19 günlük faize gel diye. Hatta birisi +2 de veririm falan diyor.
E hani faiz düþürdük o kadar %19-20 nasýl oluyor hala?
Kafamda deli sorular...![]()
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Kamu bankalarýnýn VERMEDÝKLERÝ bireysel ihtiyaç kredileri hariç;
MB faiz indirme sürecinden önce sektördeki özel bankalarda faiz oranlarý %1,50-1,90 aralýðýnda idi,
Son bir haftadýr israrli bir þekilde artiriyorlar ve þu an %2,00-2,65 aralýðýnda.
Hazine daha yüksek faizle borçlanýyor...
Son düzenleme hökümatýn PARDON demesinden baþka biþiy deðil.
Örtülü/Ýsmi konmayan faiz artýrýmý.
Kibarca da dolar risk primi...
Ýki günde 7 milyar dolar satýlmýþ. Kur düþüþü için. arka kapý
Damat is back
Kaynak: uður gürses
Doðru olmalý,hatta merkez bankasý daha fazla da döviz satmýþ olabilir ,çünkü "swaplar dahil" de net döviz rezervi eksiye geçmiþ.Böylece döviz kurundaki büyük düþüþün merkez bankasýnýn (döviz satýþý+algý yönetimi )
sonucu geldiði,gerçek kiþilerden ya da þirketlerden bir satýþ olmadýðý,alýþ-satýþ makasýnýn 100 kuruþ kadar açýlarak muhtemel alýcýlarýn almasýna da fýrsat verilmediði anlaþýlýyor.
Hesabý þimdi ben de yapýyorum 20 dakika içinde tabloyu buraya koyacaðým.
Yer Ýmleri