GÜNDEM:
Küresel piyasalar için önümüzdeki
haftanýn en önemli verisi Salý günü ABD'den gelecek enflasyon verisi olacak.
Tuesday April 12 2022ActualPrevious
Consensus
03:30 PM
US
Inflation Rate MoM MAR0.8%
1.2%
03:30 PM
US
Inflation Rate YoY MAR7.9%
8.5%
-Piyasa analistlerinin beklentisi aylýk enflasyonun %1.2 artarak yýllýk enflasyonun %7.9'dan bir üst banda %8.5'a zýplamasý þeklinde.Benim beklentim ise , aylýk verinin biraz daha yüksek %1.3-%1.4 gelebileceði þeklinde.
Verinin yayýnlandýðý günün akþamý piyasalarýn takip edeceði önemli benchmark 10 yýllýk tahvil ihalesi ,ertesi günü de üretici fiyat endeksi ve benchmark 30 yýllýk tahvil ihaleleri piyasalarýn odak noktalarý olacak.Ayrýca ABD'den bu hafta Perþembe günü perakende satýþ Cuma günü sanayi üretim verileri gelecek.
-Küresel piyasalar için ise diðer bir gündem maddesi ise avrupa merkez bankasýnýn Perþembe günü yapacaðý toplantý olacak.
-Çarþamba günü dünyanýn en büyük emtia kullanýcýsý Çin'den gelecek dýþ ticaret verileri ise emtia fiyatlarý üzerinde kýsa vadeli hareket yaratabilir.
-Ýç piyasalarýn gündeminde ise bizim merkez bankasýnýn Perþembe günü yapacaðý toplantý ve Pazartesi günü gelecek cari açýk verisi olacak.
NOT:Fransa'da bugün Cumhurbaþkanlýðý seçimlerinin ilk tur oylamasý var,son anket sonuçlarýna göre mevcut baþkan Macron,aþýrý saðcý aday Marine Le Pen'e karþý kýl payý önde gözüküyor.Þayet Marine Le Pen seçimi kazanýrsa Euro bölgesi borsalarýnda sert bir dalgalanma ve euro/usd paritesinin ilk anda 1.055'e inmesi olasý.
https://www.cnbc.com/2022/04/09/fran...time-high.html
Yer Ýmleri