Originally Posted by
roxette
sn.deniz43,
Kafama uzun zamandýr takýlan bir þey sormak istiyorum. Saçma sapan da gelmiþ olabilir, ama gene de size soracaðým.
TCMB rezervleri , ama canlý dövizden bahsediyorum , organize olmuþ üst düzey bir çete tarafýndan teorik olarak soyulabilir mi? Ordan , 2 -3 kamyon þu adrese getirin bakayým gibi bir talimat ile , muhasebe kayýtlarýnda da gerekli ayarlamalar yapýlmasý acaba teorik olarak mümkün mü?
Cem Uzan ýn Ýmar bankasýnda , zamanýnda ikili kayýt sistemi tutularak (hem resmi hem gayriresmi) bankanýn , dolayýsýyla devletin bilerek zarara uðratýldýðýný net hatýrlýyorum.
Merkez bankasýna yapýlan yasal döviz giriþlerinin de (ihracat dövizlerinin %25 i, munzam karþýlýklar , artýk ne derseniz deyin herþey dahil) muhasebe olarak kayýtlarýnýn bir þekilde iç edilerek canlý dövizin yok edilmesi gibi konular da dahil.
Merkez bankasý kayýtlarýnýn þeffaf , özet bilgilerin internet sitelerinde gözüktüðünü ben de biliyorum. Sormak istediðim , bunun teorik de olsa yapýlabilirliði olasý mýdýr ?
Böyle bir þeyin yapýldýðýný iddia etmiyorum , kimseyi de suçlamýyorum. Ama ülkemizde olanlar ortada iken , insanýn aklýna gelmiyor da deðil.
Aslýnda bilmek istediðim , þu þekilde bu kayýtlarýn check kontrolu olduðundan böyle bir þey yapýlamaz veya teorik olarak mümkün þekilde.
Yer Ýmleri