Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1287/2713 ÝlkÝlk ... 2877871187123712771285128612871288128912971337138717872287 ... SonSon
Arama sonucu : 21704 madde; 10,289 - 10,296 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

Alýntý Originally Posted by yemekci Yazýyý Oku
    Sn Hocam.
    Bankalardaki tahsili geçikmiþ alacak tutarlarý durumu þuan nedir.
    Rakam bellimidir.
    Kiþisel olarak o tarafta çok ciddi iyileþme olmuþ olacaðýný düþünmekteyim.
    Bizi aydýnlatýrsanýz seviniriz.
    Þimdiden Teþekkür ederim

SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Toplam kredilere oranla:

Tahsili gecikmiþ alacaklar:%2.8
    Yeniden yapýlandýrýlan krediler:%6.0
    Yakýn izlemedeki krediler:%10.0(Yeniden yapýlandýrýlan krediler de bu kaleme dahil)

Kaynak:27 Mayýs 2022 tarihinde TCMB tarafýndan yayýnlanan finansal istikrar raporu(Mart 2022 sonu itibariyle)

Yorum:TL kredilerde sorunlu kredilerde bir miktar iyileþme olduðu konusunda sizinle ayný görüþteyim.Sebebi çok yüksek enflasyon ortamýnda borçlarýn reel deðerinin azalmasý.Þu anda merkez bankasý sitesine baktýðýmýzda TL cinsinden ortalama kredi faizi %23,mevduat faizi %16.Bir þirket %23 faizle kredi ile mal alýp 1 yýl sonra %100-%150 fiyat farkýyla sattýðýnda,borcunu reel olarak azaltabiliyor,borcun özkaynaklarýna oraný düþüyor.Banka da mevduat sahibinden %16 faizle,merkez bankasýndan %14 faizle aldýðý parayý %23 faizle satarak para kazanýyor.Sonuç olarak mevduat sahiplerinin çocuklarýnýn eðitim parasý,ilerde bir saðlýk problemi olduðu zaman,düþük emeklilik maaþýna ilave katký gibi nedenlerle tasarruf etmeye çalýþtýðý paralar çok yüksek enflasyon ortamýnda reel olarak eritlerek , bir "servet transferi" ile þirketlere ve bankalara aktarýlmýþ oluyor.Kötü yönetilip piyasadan elenmesi gereken þirketlerin sahiplerinin cebine para konuyor ve bozuk olan gelir daðýlýmý daha da bozulmuþ oluyor.
    Ama bu durumdan esas kazançlý olanlar kredi alabilen þirketler ,bankalar deðil.Sayfanýn yukarýsýnda yazdýðým gibi;yüksek enflasyon ortamýnda borçlu sanayi þirketlerinin enflasyonun altýnda kredi faizleri ile borçlarý reel olarak azalýrken,arsa,teçhizat ve duran varlýklarý da enflasyon ortamýnda deðerleneceði için kazançlý çýkarken,bankalarýn sermayesi neredeyse tamamen para olduðu için yüksek enflasyon ortamýnda deðeri reel olarak azalýr,eðer enflasyon muhasebesi uygulanmaz ise,çok yüksek kar etmiþ gibi bir de bunun vergisini verir.

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-659114

Garanti BBVA Genel Müdürü Baþtuð: Yüzde 70'lerde enflasyon sürdürülebilir deðil

Garanti BBVA Genel Müdürü Baþtuð, bankacýlýk sektöründe sermaye getirilerinin yüzde 40'larda, enflasyonun ise yüzde 70'lerde olduðunu belirterek, bunun sürdürülebilir olmadýðýný söyledi.
    Baþtuð, "Enflasyon oranýnýn yüzde 70'e geldiði bir dönemde bankalarýn gelirleri mutlak deðer olarak artýyor ama enflasyonun altýnda. Dolayýsýyla böyle devam ederse bankacýlýk sermaye olarak ileriki dönemlerde zorlanacak" dedi. Baþtuð, "Çünkü banka karlarý, sermaye getirileri yüzde 40'larda, enflasyon yüzde 70, sürdürülebilir deðil"
    Baþtuð, Türkiye'de enflasyon muhasebesi ile alakalý otoritelerde henüz verilmiþ bir kararýn olmadýðýný belirterek, "Biz lokal olarak enflasyon muhasebesini þu an uygulayamýyoruz. Fakat IFRS kurallarý gereði BBVA enflasyon muhasebesi ile bizi konsollide ediyor. Yani biz Türkiye'de kendi bilançomuzu çýkarýyoruz, onlar buna enflasyonu uygulayarak konsolide ediyor" diye konuþtu.
    Tabii,yukarýda yazýlanlar sadece TL krediler için geçerli,döviz cinsinden krediler ise ,enflasyon ortamýnda da reel deðerini koruyor ve þirketlere yukarýda ifade edildiði gibi bir "servet transferi" avantajý saðlamýyor.

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler Deniz bey iyi pazarlar dilerim saygilar

https://www.paraanaliz.com/2022/ekon...cildi-g-31082/
    Super bonoran vazgecildigi haberi
    Sedat peker de 6 kasimda erken secim olacagina iliskin twit atmis
    https://twitter.com/VATANPERVEr007/s...wxyjebWAA&s=19
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

3.  Alýntý Originally Posted by yemekci Yazýyý Oku
    Sn Hocam.
    Bankalardaki tahsili geçikmiþ alacak tutarlarý durumu þuan nedir.
    Rakam bellimidir.
    Kiþisel olarak o tarafta çok ciddi iyileþme olmuþ olacaðýný düþünmekteyim.
    Bizi aydýnlatýrsanýz seviniriz.
    Þimdiden Teþekkür ederim

SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim gördüðüm iki kesim için ayrý durumlar var. Firmalar için avantaj hammadde alýyor ekipman mülk alýyor enflasyonun altýnda ve fazlasý ile kazanýyor. Çalýþan kesim küçük esnafýn durumu ise berbat çoðunun üç beþ kredisi var bir çoðunun kredi kartý ful. Bunlarýn bu borcu ödemesi mümkün deðil. Çünkü gelirleri giderlerinden çok az. Hatta krediyi ödemeyi geçin bunlarýn gelirleri gýda kira faturayý ödemiyor. Kredi kartýnda asgari olayý var böyle devam ediyor bir kýsmý

4. Iki uc kredi karti ile borcunu donduren bir kesim vardi, onlar kayboldu.

Ozellikle memurlar borclarini bu sekilde oteliyordu.Simdi ne yapacaklar bilemem.

Isci memur emekli disinda herkese bol para kredi var, bunlara yok..! Bunlara verecegi parayi yurt disina istifliyor.

Bu kacirilan paralarin dekontunu gosteriyor adam, manevi tazminat davasi aciyorlar hem de 1 Milyon liralik.

Hukuk, iktidarin fahisesi dir derlerdi, dogruymus. Simdi bu hakim ve savcilar nereye nasil kacacaklar. Hadi cocuklari gonderdin ABD'ye Ingiltere'ye, soyadlarini da degistirecekler mi ?

Bir evlada birakilacak en kotu miras bu olsa gerek.

Serefsizin kizi oglu olarak koca bir omur yasayacaklar.

Kolay degil.

5. Sevgili Deniz43,

bu soruyu özelden de sorabilirdim ancak buradan sorarak belki diðer üyeler de fikirlerini beyan ederler diye buradan sormayý uygun gördüm.

son merkez bankasý toplantýsýndan sonra kendisini "muhalif" olarak tanýmlayan kiþiler (esnaf - toptancý- bavul ticareti) devletin çok borçlandýðýný iç talebin tamamen bittiðini sadece dýþarýya çalýþtýklarýný ve mevcut hükümet giderse yerine gelecek olan hükümet durumu daha da kötü yapacaðý minvalinde þeyler söylediler. Bendeniz bu tarz þeylere "lakýrdý" diyorum.

ancak konuþma sýrasýnda þöyle bir yere gelindi. bu noktadan sonra iç piyasada ücretlerin ne olduðu önemli deðil, herkes serbest piyasa usulü iþ vereni ile pazarlýk yapacak ve koparabildiðini alacak. Bundan dolayý insanlar kendisini geliþtirmeye baþlayacak.

sizce Türkiye' de çalýþanlar özel sektörde devletin ve iþ verenin belirlediði haklardan daha fazlasýný enflasyon sebebiyle talep edip (sendikalar) alabilirler mi ?

Not: bazen atm lerde ilanlar görüyorum, tekstil atölyesinde günlük çalýþacak usta aranýyor(iþ tanýmlarýný belirtiyorlar aklýmda yok þuanda) þeklinde verilen ücretler ustalar için günlük 300 tl. ayný ilanlda en vasýfsýz adama günlük 150 tl veriyorlardý.

Alýntý Originally Posted by vicont Yazýyý Oku
    Sevgili Deniz43,

bu soruyu özelden de sorabilirdim ancak buradan sorarak belki diðer üyeler de fikirlerini beyan ederler diye buradan sormayý uygun gördüm.

son merkez bankasý toplantýsýndan sonra kendisini "muhalif" olarak tanýmlayan kiþiler (esnaf - toptancý- bavul ticareti) devletin çok borçlandýðýný iç talebin tamamen bittiðini sadece dýþarýya çalýþtýklarýný ve mevcut hükümet giderse yerine gelecek olan hükümet durumu daha da kötü yapacaðý minvalinde þeyler söylediler. Bendeniz bu tarz þeylere "lakýrdý" diyorum.

ancak konuþma sýrasýnda þöyle bir yere gelindi. bu noktadan sonra iç piyasada ücretlerin ne olduðu önemli deðil, herkes serbest piyasa usulü iþ vereni ile pazarlýk yapacak ve koparabildiðini alacak. Bundan dolayý insanlar kendisini geliþtirmeye baþlayacak.

sizce Türkiye' de çalýþanlar özel sektörde devletin ve iþ verenin belirlediði haklardan daha fazlasýný enflasyon sebebiyle talep edip (sendikalar) alabilirler mi ?

Not: bazen atm lerde ilanlar görüyorum, tekstil atölyesinde günlük çalýþacak usta aranýyor(iþ tanýmlarýný belirtiyorlar aklýmda yok þuanda) þeklinde verilen ücretler ustalar için günlük 300 tl. ayný ilanlda en vasýfsýz adama günlük 150 tl veriyorlardý.
    Üzerinde sayfalar dolusu çok þey yazýlabilir,ama kýsa satýr baþlarýyla ifade etmeye çalýþayým;

-Türkiye'de sendikalarýn gücü kalmadý,önemli bir kýsmýnýn yönetimi iktidar partisi tarafýndan kontrol ediliyor,DÝSK gibi baðýmsýz olanlarýn ise üye sayýsý oldukça azaldý,iþçinin en büyük silahý grevdir ama hükümet grevlere izin vermiyor,sürekli erteliyor,sonuçta þu anda özgürlüklerin ve temel haklarýn kýsýtlý olduðu bir ortamda çalýþanlarýn pazarlýk gücü yok,iþverenin verdiðinden fazlasýný alma þanslarý oldukça düþük.

-Kiþinin kendisini geliþtirebilmesi de alýnan eðitim ile baðlantýlýdýr.matematikte örneðin "üçgenin iç açýlarý toplamý 180 derecedir" derken,parça-bütün, sebep-sonuç gibi iliþkilerden giderek problem çözerseniz,hayatýnýzýn ilerleyen yýllarýnda gerçek problemlerle karþýlaþtýðýnýzda farkýna varmadan kazandýðýnýz problem çözme yeteneði ile benzer anolojiler kurarak problemlere çözüm getirirsiniz.
    Eðitimin temel amacý- bana göre- sonsuz bilgi kaynaðý içinde diðerlerini eleyerek doðru ve gerekli olana nasýl ulaþýlacaðýný öðrenmek,ulaþýlan bilgiyi analiz etmek,iþlemek,senteze gitmek ,yorumlayarak sonuçlar elde edebilecek formasyona sahip olmaktýr.Meslek sahibi olmak ise eðitim sürecinin bir yan ürünüdür.
    Þu anda eðitim durumu öyle içler acýsý duruma geldi ki,4 iþlemi yapmaktan aciz birisi liseden mezun olabiliyor,1 tane matematik ve fizik ,kimya sorusunu cevaplandýramadan fen fakültesine,mühendislik fakültesine girebiliyor.Ve küçük yerleþim yerlerinde açýlan "tabela üniversiteleri"nden çok yetersiz olarak diploma alabiliyor.Fransada 34,ingilterede 33,italyada 17 týp fakültesi varken bizde 126 týp fakültesi açýlmýþ ama bir sonda takmasýný bilmeyecek kadar çok yetersizler.Eskiden,istanbul,cerrahpaþa,hacettepe, ankara týp fakülteleri -nobel ödüllü Aziz Sancar'ýn da ifade ettiði gibi" çok iyi eðitim verirlerdi,þimdi bu fakülteler de çölleþmiþ durumda.Evrensel ölçülere yakýn bir avuç orta ve yüksek eðitim kurumu kalmýþ durumda oralardan mezun olanlar da yurt dýþýna gidiyorlar.
    Kendini geliþtirmek isteyen nasýl geliþtirecek,önce nitelikli donanýmlý eðitimciler lazým,özellikle üniversitelerde çok az kalmýþ durumda,ilk ve orta eðitimde ise bir avuç okulda mevcut.

-Önceki sayfada detaylý ifade ettim sadece düþük kur ve düþük ücretlerle "bengaldeþ,pakistan ,kamboçya" gibi toplumun geniþ kesimlerinin sefalet içinde yaþadýðý bir ülke olamayýz,sosyal patlamalar olur.Ülke ekonomisi þu anda enkaz halinde ,Cumhuriyetin 100 yýllýk birikimi satýlmýþ,boðazýmýza kadar borca gömülmüþ,merkez bankasýnýn kasasý boþalmýþ,üretimimizin %70'i dýþa baðýmlý hale gelmiþ,kurumlarda iþ bilen liyakatlý kadrolar kalmamýþ aðýr bir tablo var.Ama bu hükümet giderse gelenin zamanýnda daha kötü olacaðý görüþüne katýlmýyorum.2000 yýlýndan önce eðitim hayatýný tamamlayan,çok iyi eðitim almýþ hem yurt içinde hem de yurt dýþýnda önemli baþarýlara atmýþ her meslek grubunda insan kaynaðýmýz var.Ama bir 10 yýl daha geçerse bu nesil iþ hayatýndan çekilip emekli olacaðý için artýk ülkeyi bataktan çýkaracak bir kadro kurmak mümkün olmayacak.Tabii,iktidar deðiþir,yeni gelen de liyakat yerine eþ-dost partilileri kilit görevlere getirirse o zaman daha da dibe batabiliriz.

7. Sn. Vicont,

Cok detay vermeyeyim ama genel olarak mühendislik ile iþtigal eden bir vatandaþým.

2018 kur þoku ike beraber, ülkemizde, dünyadaki ederimizin yarýsýna çalýþmaya baþladýk.

Dünyadaki ederinin yarýsýna ben kendi ülkemde çalýþýrým. Bazý arkadaþlar calismayiz dediler. Ülkemizden malesef gittiler.

2021 kur þoku sonrasý, 1/4 maaþa çalýþmak zorundayýz.

Ben 1/4 maaþa da ülkemde çalýþýrým. Ama artýk bir koþulum var. Müteahhidin kýsa pantolonlu cocugu da, hiç bir vasfý olmayýp bilmemkimi tanýyan çakal da, ülkenin bütün yelpazesinde sað sol demeden hunharca gözünü ülkeyi yemekle bozmuþ siyasetçi de, devlet ihalesi ile semiren de, özelde ihracat için çalýþan da sýkýntý çekecek. Ben çocuðumun geleceðini düþündüðüm kadar o da düþünecek. Ben arabaya binemiyorsam o da binemeyecek. Yani millet olarak zor günde elimizi taþýn altýna koyacak isek ilk ben koyarým. Soralým sizce durum böyle mi þu an?

Baktým öyle bir ortam yok, halim vaktim de çok kötü olmamasýna raðmen, emeðinin hakkýný almak ve çocuklarýma kaliteli bir eðitim saðlamak amacý ile yurt dýþýna yerleþtim. Ýlkesel bir karardýr. Kendini enayi gibi hissedip hissetmemekle alakalýdýr. Gelince de gördüm vatan hasreti zormuþ, her yerin derdi sýkýntýsý varmýþ, bunlarý da göze almýþ idim ve rahat geçiþ oldu diyebilirim çünkü kendi vatanýnda zoruna giden þey burada gitmiyor insanýn beklentin ona göre oluyor. (Not: Çok iyi bir teklif almýþtým. Her þey iyiyken dahi öyle bir teklif alsam kendi adýma kesinlikle gitmek isterdim. Ancak aile vs.. girince ne karar verirdim bilemiyorum.)

Yazýnýn özeti, sendika mendika yok. Beyaz yaka kendini iþçi den fazla bir þey zannederek kibirlendi, ama beyaz yaka iþçi nin hasýdýr. Buna karþýlýk kültürlü ve eðitimli olduðu için, cesaretli olmalý ve kendisini kimsenin korumadýðý bilinci ile eðer gerçekten kýymetli ise kýymetinin bilindiði yere gitmelidir. Bunu hem kendi hem de kalanlar için yapmalýdýr. Çünkü kalanlarýn kýymeti de gitmesinler diye daha çok bilinir. Sendika bu iþte bizim için.

Çünkü ülkemiz çok büyük ve güçlü bir devlet. Devlet istese kimse gitmez. Kimse de ülkesinden gitmeyi istemez. Devletimiz gereðini yapsýn burada Deniz hocamýzýn çok da güzel yazdýðý gibi, bizler de koþa koþa geri gelelim huzur içinde vatanýmýzda yaþayalým.
     Alýntý Originally Posted by vicont Yazýyý Oku
    Sevgili Deniz43,

SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : nosfecagri; 29-05-2022 saat: 18:32.

8. Sayýn Deniz 43 ve nosfecagri

deðerli yorumlarýnýz için teþekkür ediyorum.

Sayfa 1287/2713 ÝlkÝlk ... 2877871187123712771285128612871288128912971337138717872287 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •