Originally Posted by
KaaN-
200TL' lik banknot sayýsý bir yýlda ikiye katlanmýþ. Artýk 500' lük çýkarmalarýna az kaldý.
Ben ortadirekTÝM ama artýk alt katmana düþtüm. Neden? Amcalar o kadar çok para daðýtýyor ki "sosyal devlet" anlamýnda. Benden full vergiyi alýyor. Hala vergi dilimlerini düzenlemedi, Allah onlarý bildiði gibi yapsýn. Benden çýkan paranýn yarýsý alt tabakaya, yarýsý üst tabaya gidiyor.
Elektrik, doðalgaz, eðitim, çocuk....vs yardýmlarý ile adamlarýn maaþý beni geçecek neredeyse. Tamam, ihtiyaç sahibine verilsin ama nereye kadar.
Adamýn evi var. 3 kuruþ verip sigortalatmýyor. Deprem, sel vs olunca devlet "yani ben" hasarýný karþýlýyor. Ben kiradayým. Maaþýmýn çok büyük kýsmý kiraya gidiyor. Adam kira vermiyor, hem de benden alýnan vergi onun hasarý karþýlanýyor. Sigorta yaptýr diyorsun. Yok...... Mecburi DASK var diyor aklý kýsa zat. Ulan takip ediyor musun? Her yýl yeniliyor mu? Hayýr....
Üstad yukarýda sýraladýðýn þeyleri kim yapacak?
Patrona teþvikleri bassýnlar.
Kalifiye olmayan çalýþana yardýmlarý bassýnlar.
Ýstenen yeni teknoloji, fikir...vs konularýný kim yürütecek? Tabii ki kalifiye olan, ortadirekte bulunan mavi yakalar yapacak. Adamlarda þevk kaldý mý??? Çalýþtýðým þirkette geçen sene asgari ücret üstü maaþ alan ama artýk saçma hükümet hareketlerinden dolayý artýk asgari ücret almaya baþlayan arkadaþlarým var. Patron düþünmez ki ortadireði.....
buna popülizm deniyor iþte sevgili Kaan dostum. Ben bu tür yardýmlarýn hepsine karþýyým. Sadece eðitim ve iþ göremeyecek kadar ileri yaþ ve engel sözkonusu olduðunda maaþ baðlanmalý. Onun dýþýnda bu gibi bir kitleye biz çalýþanlar vergilerimizle bakarken iþin safasýný da siyasetçiler sürer.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri