Þuan iþbank dolar satýþ fiyatý 21.40, alýþ ise 19.82.
yani aslýnda banka þuan bana ilave yükümlülük getirme benden dolar alma diyor. Öte yandan dolarýný bu fiyattan bozduracak kadar piyasalardan habersizsen bozdur ama bence dolarýný benden çekip gidip serbest piyasada %4 yukarýdan bozdur mesajý da veriyor.
Böylelikle bende döviz bulundurma yükümlülüklerimi azaltayým.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
artýk 10 ay daha bu saçmalýðý sürdürecek cephaneleri pek kalmadý, meclisi ve CB'yi aldýktan sonra yerelleri çok takacaklarýný sanmýyorum... ellerinden gidince belediye baþkanýnýn yetkilerini kuþa çevirdiler, olmadý bir dava uydurup kayyum atýyorlar zaten... bu seçim sonrasý o konuda da elleri çok daha rahat olacak...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Þu anda zaten dolarýný bozduran bankadan çekip , daha yüksek kurdan serbest piyasada bozduruyor,ama tam sermaye kontrolüne geçilirse,merkez bankasý ,dolar miktarý çekiliþlerine sýnýrlama getirebilir veya hesaplarý merkez bankasý kurundan tamamen TL'ye de çevirebilir.Ama bu ikincisi kambiyo rejimi deðiþikliði manasýna gelir ve ancak Cumhurbaþkanlýðý kararnamesiyle olabilir.
Þenol Babuþcu
@senolbabuscu
Bankalar, kurumsala 5 bin dolar limiti getirdi: Saat 11.00’den sonra döviz satýþý yapýlmýyor
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...oYkLo_nMw&s=08
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Monday May 22 2023 Actual Previous Consensus
05:30 PM
TR
Central Government Debt APR TRY4.588T TRY4.489T ®
https://tradingeconomics.com/turkey/government-debt
Merkezi yönetim borç stoku 30 Nisan 2023 tarihi itibarýyla 4.588,1 trilyon TL olarak gerçekleþti.
Borç stokunun 1.736,7 trilyon TL tutarýndaki kýsmý Türk Lirasý cinsi, 2.851,4 trilyon TL tutarýndaki kýsmý döviz cinsi borçlardan oluþmaktadýr.
TL STOK(MÝLYON TL)
SABÝT DEÐÝÞKEN TÜFE'YE ENDEKSLÝ TOPLAM
NÝSAN 2023 953,202 380,444 403,049 1,736,694
Not:KKM'lerden gelecek yük , KÖÝ'ler ve TÜFE endeksli tahvillerin faiz yükleri hariç.
Yer Ýmleri