Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 210/2713 ÝlkÝlk ... 1101602002082092102112122202603107101210 ... SonSon
Arama sonucu : 21702 madde; 1,673 - 1,680 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1. Ahmet TAKAN/Yeniçað gazetesi.
    IMF ile süren görüþme/pazarlýk larý yazmiþ.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...si-50602yy.htm

McCinsey gelmeden önce de, IMF ile görüþüldüðünü, ama adýnýn IMF olmayacaðini, farklý bir yapý üzerinden bildirileceðini ifade etmiþti. Bu sefer direk IMF diye yazmýþ.

2.  Alýntý Originally Posted by Kurt73 Yazýyý Oku
    Ahmet TAKAN/Yeniçað gazetesi.
    IMF ile süren görüþme/pazarlýk larý yazmiþ.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...si-50602yy.htm

McCinsey gelmeden önce de, IMF ile görüþüldüðünü, ama adýnýn IMF olmayacaðini, farklý bir yapý üzerinden bildirileceðini ifade etmiþti. Bu sefer direk IMF diye yazmýþ.
    IMF ile gizli anlaþma vb iddialara þahsen ben gülüyorum. Yani bu gayriresmi, illegal bir kurum deðilki. IMF in heyeti de, anlaþmasý da, parasý da resmi yollardan davul- zurna ile gelir. Dünya üzerinde IMF ile gizli anlaþýp, gizli gizli para alabilen ilk ve tek ülke oluruz.

Birde meblaða bak talep edilen 200 milyar usd. IMF in mevcut bütçesinin o kadar olduðunu sanmýyorum. Seçime kadar da avans 20 milyar usd. Bu daha da güzel.

Bazý þeyleri abartmayý çok seviyoruz.

3.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    -ABD'nin cari açýðý tutar olarak yüksek görünse de gsyih'ya oraný makul sýnýrlar içinde 2018 yýlý henüz belli olmadý ama 2017 yýlýnda bu oran -%2.4
    https://tradingeconomics.com/united-...account-to-gdp

Bundan sonra kenara çekilip,nelerin olacaðýný hep beraber göreceðiz.
    Deniz Hocam,
    Öncellikle bugüne kadar verdiðiniz emekler için tekrar teþekkür ederim.

Uzun zamandýr yazmamanýzýn sebebi, özel bir durum ise söyleyecek bir sözümüz olamaz ancak; sosyal medyanýn "çok konuþan, boþ konuþan", "asgari saygý düzeyinin altýnda gezinen" kerameti kendinden menkul tiplerini ciddiye alýp yazmaktan vazgeçtiyseniz deðmez hocam, böylelerini engelleyip geçmek lazým.
    Yazýlarýnýzý benim gibi merakla bekleyen, keyifle okuyan, emeklerinizi takdir eden pek çok arkadaþýn olduðunu da bilin hocam.

4.  Alýntý Originally Posted by kurmay Yazýyý Oku
    Deniz Hocam,

Uzun zamandýr yazmamanýzýn sebebi, özel bir durum ise söyleyecek bir sözümüz olamaz ancak; sosyal medyanýn "çok konuþan, boþ konuþan", "asgari saygý düzeyinin altýnda gezinen" kerameti kendinden menkul tiplerini ciddiye alýp yazmaktan vazgeçtiyseniz deðmez hocam, böylelerini engelleyip geçmek lazým.
    Yazýlarýnýzý benim gibi merakla bekleyen, keyifle okuyan, emeklerinizi takdir eden pek çok arkadaþýn olduðunu da bilin hocam.
    Bu vesile ile ben de yazýlarýnýzý 4 gözle beklediðimi ifade edeyim.

Hem doktora düzeyinde ekonomi eðitimi almýþ biri, hem de her gün piyasa içinde aktif bir profesyonel olarak sizi gayet iyi anlayabiliyorum deniz43.

Sizin gibi rasyonel ve orta-uzun vadeye bakan saygýdeðer ekonomistlerin hemen hepsi ayný þeyi söylüyordu...fed dansözlere taþ çýkaracak ölçüde kývrak hareketler yapýyor, yapacak bir þey yok.

Sosyal medyayý bilmem de... bu forumda ileri geri konuþan zibidileri kaale almaya deðmez... red listesi bunun için var.

Ayrýca bu baþlýða sýrf sizin yazýlarýnýz için gelen çok kiþi var... sadece bu baþlýkta yazýlarýnýzý paylaþýrsanýz, sadece meraklýlarý gelir, okur... günde 100 takla atan kumarbazlarýn sizin yazýlarýnýzla iþi olmaz, okusa da anlamaz zaten,

5. Aynen...Buradan devam...Ben de gelip buraya devamlý okuyorum yazýlanlarý...Teþekkür ederim katkýda bulunanlara...

6. Deniz Hocanýn küsüp ara verdiðini sanmýyorum. Ya da öyle umuyorum. Þahsi iþlerinin yoðunluðundan ötürü yazamadýðýný varsayýyorum.

Cautionary nin de dediði gibi dünyanýn en etkili MB si bir hafta içerisinde 180 derece dönüyorsa yapacak hiçbirþey yok. Küresel piyasa yapýcý FED imiþ.

Alýntý Originally Posted by kurmay Yazýyý Oku
    Deniz Hocam,

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Bu vesile ile ben de yazýlarýnýzý 4 gözle beklediðimi ifade edeyim.

Hem doktora düzeyinde ekonomi eðitimi almýþ biri, hem de her gün piyasa içinde aktif bir profesyonel olarak sizi gayet iyi anlayabiliyorum deniz43.

Sizin gibi rasyonel ve orta-uzun vadeye bakan saygýdeðer ekonomistlerin hemen hepsi ayný þeyi söylüyordu...fed dansözlere taþ çýkaracak ölçüde kývrak hareketler yapýyor, yapacak bir þey yok.

Sosyal medyayý bilmem de... bu forumda ileri geri konuþan zibidileri kaale almaya deðmez... red listesi bunun için var.

Ayrýca bu baþlýða sýrf sizin yazýlarýnýz için gelen çok kiþi var... sadece bu baþlýkta yazýlarýnýzý paylaþýrsanýz, sadece meraklýlarý gelir, okur... günde 100 takla atan kumarbazlarýn sizin yazýlarýnýzla iþi olmaz, okusa da anlamaz zaten,
     Alýntý Originally Posted by EREGLTUPRS Yazýyý Oku
    Aynen...Buradan devam...Ben de gelip buraya devamlý okuyorum yazýlanlarý...Teþekkür ederim katkýda bulunanlara...
     Alýntý Originally Posted by tospa Yazýyý Oku
    Deniz Hocanýn küsüp ara verdiðini sanmýyorum. Ya da öyle umuyorum. Þahsi iþlerinin yoðunluðundan ötürü yazamadýðýný varsayýyorum.

Cautionary nin de dediði gibi dünyanýn en etkili MB si bir hafta içerisinde 180 derece dönüyorsa yapacak hiçbirþey yok. Küresel piyasa yapýcý FED imiþ.
    Öncelikle nazik ifadeleriniz için hepinize teþekkür ederim.

Öðrenci olduðum dönemde Türkiye'nin en iyi okullarýnda çok iyi bir eðitim aldým,üniversite giriþ sýnavlarýnda en yüksek puanlardan birini alarak derece ile üniversiteye girdim.Sonrasýnda da ,iþ hayatýmda çalýþtýðým dönemde ,konusunda dünyanýn en büyüðü olan uluslararasý büyük bir firmada ,forumda da yazdýðým konular ile ilgili olarak çok sayýda þirket içi ve dýþýnda eðitim alarak,üstüne zaman içinde kendi gayretlerimle ilave ederek belirli bir birikime ulaþtým.Aktif çalýþma hayatýmý sonlandýrdýktan sonra ,hayatým boyunca büyük emeklerle sahip olduðum donaným ve birikimi hiç bir karþýlýk beklemeden ,emek ve zaman harcayarak,''iyilik yap,denize at,balik bilmez ise,halik bilir'' felsefesiyle,özellikle yolun baþýnda olan arkadaþlarýmla paylaþmaya çalýþtým.
    Benim bütün projeksiyonlarým,mutlaka verilere,bir temele dayalý,yayýnlanmýþ bilgilere ve hesaba dayalý analitik bir yaklaþýmla hazýrlanmýþ analiz ve yorumlardýr.Orta ve uzun vadelidir,yarýn ne olacaðýný söylemez(orasý müneccimliðe girer),amaç 1 adým ötesini deðil dürbünle görülebilecek geniþ bir alanda büyük fotoðrafý göstermektir.
    Durum bu minvalde olmasýna raðmen;''Þöyle dedin,ama böyle oldu'' ,''olumsuz deðerlendirme yapýyorsun,algýlarý zehirliyorsun'',''Dolar buraya indi,yanýldýn'' gibi ''laf sokmaktan mutlu olanlar'' artýk yazma þevkimi kýrdý.''Kendime,ben niye bu kadar zaman ayýrarak ve emek sarf ederek bu yazýlarý yazýyorum ve de üstüne bir ton laf yiyorum,buraya ayýrdýðýn zamaný özel hayatýna ilave et,hayatýn tadýný çýkar noktasýna geldim''.
    Kýsa vadede ''büyük para''nýn gücü piyasalara istediði gibi yön verir,ve bu yön hakkýnda –özellikle- Türkiye gibi sýð ,spekülatif ve manipülasyona açýk piyasalarda bir þey söylemezsiniz.Ama orta/uzun vadede piyasalar da mutlaka makroekonomik verilerin gösterdiði yere gelmek zorundadýr.Benim yorum ve analizlerim de bu orta/uzun vadenin ne yönde olabileceði ile ilgilidir.Þu ana kadar bütün yazdýklarýmn arkasýndayým.Yaptýðým analiz ve yorumlarýn zamaný geldiðine gerçekleþeceðine de bir kuþkum yok.Hisse.net kurulduðundan beri bu siteyi takip ederim,ama aktif iþ hayatýmýn yoðunluðu nedeniyle 2007 yýlýnda buraya üye oldum,ilk zamanlarda daha az,aktif iþ hayatýmý sonlandýrdýktan sonra da son 5-6 yýldýr daha yoðun bu foruma yazýyorum.Yazdýklarýmýn hepsi,bu forumun arþivlerinde.Bir IMF,Dünya Bankasý,Fed gibi kuruluþlarýn orta ve uzun vadeli projeksiyonlarýna bakýn bir de benimkilere bakýn,benimkilerin çok daha isabetli olduðunu göreceksiniz,keza zaman zaman gsyih büyümesi,iþsizlik,enflasyon gibi yayýnlanacak temel veriler ile ilgili öngörülerde bulunuyorum,bunlarý da piyasa tahminleri ile karþýlaþtýrýnca benimkilerin çok daha isabetli olduðunu görebilirsiniz.
    Bir yatýrýmý neye göre yaparsýnýz;orta ve uzun vadede makroekonomik verilerin nereye gideceðini analiz ederek yaparsýnýz.Burada zamanlama önemlidir,çünkü kazanç mal satýlýrken deðil,alýnan fiyata göre yapýlýr.Vadeli hisse senetleri piyasalarýnda kaldýraçlý iþlem yapmak ise daha ziyade ''hedge'' içindir,yani elinizde bir hisse senedi pozisyonu vardýr,bunu muhafaza etmek istiyorsunzdur ama piyasanýn ters yöne gideceðini düþünüyorsunuzdur,o zaman vadeli iþlemlerde pozisyon alarak riskinizi sigorta edersiniz.Bu iþlem arabanýzýn bir kazaya uðramasý ihtimaline karþý kasko yaptýrmak gibidir.Nasýl kasko iþleminden bir kazanç beklemediðiniz gibi,bu vadeli iþlemler sigortasýndan da bir kazanç beklenmez,riskinizi garanti altýna alýrsýnýz.Öbür taraftan,böyle bir hisse senedi portföyü olmadan vadeli iþlemlerde pozisyon almanýn kumar oynamaktan farký yoktur,kazanmanýz ya da kaybetmeniz paranýzýn yazý/tura gelme ihtimali kadardýr.Maalesef vadeli iþlemlerde kýsa sürede küçük sermaye ile zengin olmak için yüksek kaldýraç ile piyasaya girenler ,yem oluyorlar ve 'büyük para' sahiplerinin servetlerini arttýrýyorlar,bu nedenle ancak orta/uzun vadeli stratejilerle ve doðru makroekonomik projeksiyonlarla yön tayin edilerek piyasalarda para kazanýlabilir,kýsa zamanda köþeyi dönme hayalleri ise sadece hüsranla sonuçlanýr.
    Vadeli iþlemler piyasasýnda,doðru analizlerle özellikle emtia piyasalarýnda –düþük kaldýraç ve yeterli teminat ile- para kazanmak mümkün ,ama bunun için belirli bir zaman piyasa tecrübesi gerekiyor.
    Sonuç olarak artýk analiz ve yorum yapmaya bir süre ara verdim.Sadece hisse.net blogumda veri ve haberleri paylaþmaya devam edeceðim.Sadece önemli bir geliþme olduðunda yorum ve analiz yapacaðým.Dün Fed toplantýsý önemli kilometre taþý idi,onunla ilgili blogumda bir yorum yaptým,burada da paylaþýyorum.Ayrýca bana bir soru sorulursa,bu baþlýk altýnda ,yani Vobelit'te sorularýnýzý cevaplandýrmaya devam edeceðim.Tüm forum arkadaþlarýma bol kazançlar dilerim.

************************************************** ***************************************

https://www.bloomberght.com/haberler...-sabirli-olmak

Fed Baþkaný Powell, politika toplantýsýnýn ardýndan gerçekleþtirdiði basýn toplantýsýnda "Ekonomiyi en iyi þekilde desteklemenin yolu faiz konusunda sabýrlý olmak" dedi.

Çin ve Avrupa'da büyümenin yavaþladýðýný söyleyen Fed Baþkaný, Fed politikalarýnýn veriye baðlý olduðunun altýný çizdi.

"Sürdürülebilir ekonomik faaliyet ve güçlü iþgücü piyasasý bekliyoruz." diyen Powell, ABD ekonomisinin mükemmel bir noktada olduðunu söyledi.

Enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yakýn kaldýðýný ifade eden Fed Baþkaný, ekonomiyi en iyi þekilde desteklemenin yolunun sabýrlý olmak olduðunun altýný çizdi. Powell, sabýrlý olma süresinin ne zaman biteceðinin tamamen verilere baðlý olduðunu söyledi.

Petrol fiyatlarýndaki düþüþün enflasyonu aþaðý çekmeye devam edeceðini söyleyen Powell, merkez bankasýnýn bilanço daraltýlmasý planýný anlatmada önemli ilerleme kaydettiðini belirtti. Powell, "Faizlerden sonra bilançoyu ve sözlü yönlendirmeyi kullanabiliriz." dedi.

Fed metninde paralel þekilde ana politika aracý olarak faizleri iþaret eden Fed Baþkaný, "Politika yolumuzun þu anda uygun olduðunu düþünüyoruz." dedi ve politikayý hýzlý bir þekilde deðiþtirmeyi gerektirecek bir neden bulunmadýðýný vurguladý.

Powell, "Ekonomik verileri geniþ çapta deðerlendiriyor olacaðýz." dedi ve sonraki faiz artýrýmýnýn veriye baðlý olacaðýný sözlerine ekledi.

Powell, bilanço daraltma süreciyle ilgili olarak "Bilanço daraltma planýnýn piyasada türbülansa yol açmasýný istemiyoruz. Bilançoyla ilgili tartýþmalarda kaydedilen ilerlemeden memnunum." dedi.

ABD'de federal hükümetin kapalý kalmasý konusunu deðerlendiren Fed Baþkaný, "Hükümet kapanmasý ilk çeyrek büyümesini etkileyecektir." þeklinde görüþ bildirdi.

Gelen verilerin küresel yavaþlamanýn devam ettiðini iþaret ettiðini ifade eden Powell, "Sert Brexit finansal karmaþa üzerinden ABD'yi etkileyecektir." dedi.

Powell, "Siyasi endiþeler bizim için asla önemli olmayacak." dedi.

************************************************** *************************************
    Fed Yorumu

Fed bilanço 'normalleþmesi' için ne söyledi:

The Committee is prepared to adjust any of the details for completing balance sheet normalization in light of economic and financial developments. Moreover, the Committee would be prepared to use its full range of tools, including altering the size and composition of its balance sheet, if future economic conditions were to warrant a more accommodative monetary policy than can be achieved solely by reducing the federal funds rate.

Komite, ekonomik ve finansal geliþmelerin ýþýðýnda bilanço normalleþtirilmesinin tamamlanmasýna iliþkin detaylardan herhangi birini düzeltmeye hazýrdýr. Dahasý, eðer gelecekteki ekonomik koþullar yalnýzca politika faizi oranýný düþürerek elde edilebilecek daha destekleyici bir para politikasý gerektiriyorsa, Komite,bilançosunun büyüklüðünü ve kompozisyonunu deðiþtirmek de dahil olmak üzere tüm araçlarýný kullanmaya hazýr olacaktýr

-Bu ifadelerde,Fed'in mevcut bilanço daraltmasýna ara vereceði yönde bir ifade var mý?,Hayýr.Sadece ,eðer makroekonomik veriler gelecekte kötü gelirse,ve ekonomi destekleyici bir para politikasýna ihtiyaç duyarsa faiz indirimi dýþýnda hedeflenen bilanço büyüklüðü rakamýný deðiþtirebiliriz,bilanço daraltma (aylýk 50 milyar dolar) bunu deðiþtirebiliriz diyor.Ama, makroekonomik veriler kötü gelirse ve ekonomi destekleyici para programýna ihtiyaç duyarsa!.Ama þu anda böyle bir gereksinme olmadýðý için,Powell'ýn basýn toplantýsýnda da ifade ettiði gibi("Sürdürülebilir ekonomik faaliyet ve güçlü iþgücü piyasasý bekliyoruz." diyen Powell, ABD ekonomisinin mükemmel bir noktada olduðunu söyledi.),aylýk 50 milyar dolarlýk bilanço daraltmasý devam edecektir,ancak makroekonomik veriler kötü gelirse bu rakam ileri ki Fed toplantýlarýnda deðiþebilir,ama muhtemelen sadece rakam deðiþecektir,bilanço daraltýlmaya devam edecektir.
    Fed 4550 milyar dolara kadar çýkmýþ olan bilançosunu bugün itibariyle 500 milyar dolar azaltarak 4050 milyar dolara indirmiþ durumda,daha önce uygulamaya konan program bu yýl 600 milyar dolar bilançosunu azaltarak yýl sonunda 3500 milyar dolara,gelecek yýl 600,sonraki yýl da 400 milyar dolar daha bilançosunu daraltarak 2021 yýlýnda 2500 milyar dolara indirmekti.
    Fed ABD ekonomisindeki geliþmelere göre bu 2500 milyar dolarlýk bilanço hedefini daha yüksekte bir rakam ile deðiþtirebilir,bilanço daraltýlmasý ile ilgili aylýk 50 milyar dolar rakamýný deðiþtirebilir ama mevcut ekonomik koþullarda bilançosunu daraltmaya devam edecektir.Fed'in söylemi,-kiþisel düþüncem olarak- dünkü yazýmda da ifade ettiðim gibi sadece 'piyasanýn gazýný almaya yönelik'' olarak görüyorum.
    Piyasalar ise her zamanki gibi abartýlý bir tepki verdi,aslýnda deðiþen bir þey yok,somut olan þey Fed'in bilanço daraltmaya programýna uygun olarak daraltmaya devam ettiðidir,gerisi ''may'' ''conditional'' ''þarta baðlý olabilir' ihtimallerdir.Hepsi bu.

SONUÇ:Fed'in ve baþkaný Powell'ýn dile getirdikleri ifadeler sadece ''konjonktürel',Powell'ýn da ifade ettiði gibi esas olan gelecek makroekonomik verilerdir.Ücret artýþlarý üzerinden enflasyon baskýsý gelirse Fed'in söylemi ve eylemleri de hemen 180 derece yön deðiþtirir,esas olan bundan sonra ABD'den gelecek makroekonomik veriler için isabetli projeksiyonlar yapabilmektir

Peki ABD ekonomisi nasýl gidiyor

-ABD ekonomisinde birinci çeyreklerde gsyih büyümesi aðýr kýþ koþullarý nedeniyle geleneksel olarak diðer çeyreklere göre daha düþük olur.Bu sene de öyle oluyor:

https://www.dunya.com/dunya/abdde-so...-haberi-438418

ABD'de son 25 yýlýn en soðuk günleri yaþanýyor

-Ýlave olarak,federal hükümet dairelerinin kapanmasý nedeniyle tüketici güveninin düþmesi,bunun tüketici harcamalarýný olumsuz etkilemesi(ABD gsyih'sýnýn kabaca üçte ikisini oluþturuyor) ,nedeniyle bunun da ilk çeyrek gsyih rakamýnda olumsuz etkisini göreceðiz.

-Bir de Çin ile ticaret görüþmelerinin nasýl sonuçlandýðýný görene görene kadar yatýrýmlarda bir frene basma görüntüsü var.

Toplamda ,ABD ekonomisinde ilk çeyrekte bir yavaþlama olmasý muhtemel gözükse de,mevcut projeksiyonlar,diðer çeyreklerde ABD ekonomisinin güçlü seyrini devam ettireceðini gösteriyor,muhtemelen ikinci çeyrekten sonra Fed'in söylemi de yeniden 'þahin'leþecektir.

8. Katkýlarýnýz için teþekkür ederim. Blog adresinizi de paylaþýrsanýz sevirim. Nerde olursanýz takip etmek isterim.

Ýyi günler.

Sayfa 210/2713 ÝlkÝlk ... 1101602002082092102112122202603107101210 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •