Ustadim ben borsadan bir kar edemedigim icin vergisini dusunemiyiorum
)
https://www.reddit.com/r/wallstreetb..._do_that_here/
Þaka bir yana bir donem takip ettigim kadirhan ozturk borsada verginin olmamasinin kendisi icin belirleyici kriter oldugunu soylemisti
Esasen bizde menkul kiymetlerin vergilendirilmesi cok karisik bunun icinde bonolar devlet tahvilleri eurobondlar mevduatlar fonlar vb de giriyor mevzuat zulum adeta... istisnalar istisnanýn istisnasý vb sacma bur mevzuat...mesela benim dusunceme gore iþçiden emekciden yuzde30u aþan vergi alýnýrken borsada kazanýlan milyonlarca vergi alýnmamasý mümkün degil... bu varliklarin tümünün alim satimindan elde edilen gelir uzerimden yuzde10 stopaj seklindr vergi odenmesi gerekiyor uygulamada viopta iþleme girip kar ettiðimde uygulama yüzde10 stopaj i kesiyor ancak aslýnda ben yýl içerisinde belki de zarar ediyorum tum iþlemleri toplayýnca
Borsada da anladýðým kadarýyla iþlemden elde edilen kar üzerinden bir vergi ödenecek .. peki yýl içerisinde bu iþlemlerden zarar edersem veya enflasyon kadar kar edemezsen bu kaybýn iadesi nasýl olacak bunu saðlayacak bir sistem de kurulmalý
Ancak maliye anladýðým kadarýyla bir kazanç vergisi getirmeyi de düþünüyor ki bu zaten vergi mantýðýna aykýrý olduðu gibi direkt mülkiyet hakkýnýn ihlali...
Vergide adil bir düzen ihtiyaç gerçekten ancak bu düzenlemeyi yapacak olanlar da belirli çýkar gruplarýna dahil olduðundan istinalarla muafiyetlerle eþitlik ilkesi bozuluyor yük maaþlý çalýþan kdv otv ödeyen üzerinde kaliyor
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri