
Originally Posted by
deniz43
Perakende satýþ hacim endeksi,
bir önceki aya göre %1.7,yýllýk olarak ise %8.6 arttý.
-
Atýl iþgücü oraný(geniþ iþsizlik oraný) Haziran ayýnda bir önceki aya göre 3.8 puan artarak %29.2 oldu.
https://pbs.twimg.com/media/GUxW1bMX...g&name=900x900
https://pbs.twimg.com/media/GUxWwC0X...jpg&name=large
Tüketici talebi devam ederken iþsizliðin fýrlamasý ne anlama geliyor:
Daha önce söylediðimiz;"
bu ekonomi politikalarýyla üreticiler üretim kapasitelerini düþürürler ya da üretime ara verirler ,ithalatçý olurlar.çalýþanlarý da iþsiz kalýr" o oluyor.Yýlýn ilk 7 ayýnda üretimde kullanýlan ham madde ve ara madde ithalatý %13.8 azalýrken, tüketim mallarý ithalatý %15.7 artmýþ.
daha para politikasýnýn etkileri yeni yeni görülmeye baþladý ve sonuç bu.seçim kazanmak için özellikle son 2-3 yýlda yapýlanlarýn sonuçlarý bu þimdilik.
Yalnýz tüm bu uygulanan sýký politikanýn amacý da bir sonraki seçimi yine Erdoðan'ýn kazanmasýdýr. Eðer ki ekonomi yönetimi seçim öncesi enazýndan 1 yýl önce toparlanma elde edebilmiþ olursa seçim popülizmine baþlanacaktýr.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri