Fatih ALTAYLI'nn bugn yazd yaznn bir blmnden alnt:
https://www.haberturk.com/yazarlar/f...in-suni-gundem
''Vatandan tartt tek ey var artk.
'Mide'
Her ey ktye, aka maka deil, ok ktye gidiyor.
Syleyen yok, anlatan yok, itiraf eden yok, uyaran yok diye iler iyi zannetmesin hi kimse.
Durum berbat ve daha da berbatlayor.
Dn Ankaral, nemli, stelik de iktidar partisine ok yakn bir iadam arad mesela sabah sabah.
"700 ii kardm. 27 milyon tazminat dedim. Bir o kadar daha deyeceim. Borlarm deme ihtimalim yok. Elimdeki gayrimenkulleri satmaya alyorum. 4 sene nceki deerinin yarsna satmaya razym, alc yok. Kapy alan yok. Bankalara verdiim teminatlarn deeri yar yarya dt. Bankalar tepemde. 2 ocuk olmasa intihar etmeyi dnyorum."
len gittiim ucuzcu balk lokantasnn patronu geldi masaya kt.*
"Fatih Abi, geen sene 30 liraya aldm kalamar 60, 35'e aldm karides 65 TL'ye kt. Balk keza yle. Bu art mteriye yanstmam mmkn deil. imdilik elemana zam yapmayarak, porsiyonlar az ufaltarak idare ediyorum. Ama zam almayan elemandan hayr gelir mi? Para kazanamayan patrondan hayr gelir mi?"
Kimi 50 yllk, kimi yz yllk firmalar pe pee konkordato ilan ediyor.
Edenler ansl olanlar.
Onu bile edemeden paldr kldr giden var.
Teknesini suya indiremeyen, marina kirasn deyemeyen patron da zorda, 2 bin liralk kiray deyemedii iin 1500 TL'lik ev arayan da.*
2 bin lira deyemedii iin kan kiracnn yerine 1500 TL'ye kirac bulmakta zorlanan ev sahibi de!
ocuunun zel okul taksidini deyemeyen beyaz yakal, Doblo'nun kredisini brak, mazot parasn bulamayan esnaf hepsi ayn kaderi paylayor.
Piyasa yle durmu ki, artk fiyat olumuyor.
Evimi satarm, borcumu kaparm demek bile imkansz hale gelmi.
Ve tm bunlar faiz derse dzelecek zanneden bir ekonomi anlay da cabas.
Bakn sevgili siyaseti dostlar, millet bu haldeyken sizin sistem tartmanz neye benziyor biliyor musunuz?
dam mahkumuna "Aslmak m istersiniz, elektrikli sandalye mi?" diye sormaya.''
Yer mleri