Originally Posted by
cemsoy35
sn deniz43 eurobondlarý pek tercih etmediginizi yazmýþtýnýz...hazine eurobondlarýnda 3-4 yýllýk eurobondlarda getiriler 4,5 larda, ve kirli fiyatlar çok yuksek...özel bankalarda getiriler yaklaþýk kirli fiyatlarla 6,5-7 lere anca çýkýyor ...usa 10 yýllýklarýnýn 4,2 lerde oldugu yerede tr nin 6 larda olmasý çok mantýksýz geliyor bana..ve baktýgým zaman özel ve hazine eurobondalrýnýn vadeleri genelde 2028 2029 a yýgýlmýþ durumda 2030 cok az . 2030 sonrasý ise neredeyse yok denecek kadar az..bu kadar kýsa vadeli borç cevirmeyi nasýl baþaracagýz..bu bana sanki tl 2028 de sert bir deger kaybýna ugrayacak izlenimi verdi..ve dünyada tüm devlet tahvil fazileri artarken ( japonya dahil ) ya bizim ekonomimiz cidden düzeliyor ..yada krizi öteleyerek ciddi bir stress biriktirdik ve patlayacak izlenimi veriyor.. o yüzden getirisi ne kadar iyi olursa olsun tl hiç bir enstruman düþünmüyorum.. o yüzden döviz cinsi kýsa vadeli en mantýklý yatýrým ne olabilir..6-7 ay durup daha sonra eurobond geetirileri düzelince tekrar eurobonda girmek için ne önerirsiniz .yada özel bankalarýn 6-7 yllýk eurobondlarýnda %8 ler falan yakalanýrsa alýnmalýmý ?
Yer Ýmleri