Artan

19,80 10 10:14
14,03 9.95 10:14
3,33 9.9 10:14
44,90 7.42 10:14
2,15 6.44 10:14
Artan Hisseler

Azalan

5,16 -9.79 10:14
21,26 -5.68 10:14
186,70 -4.99 10:05
21,12 -4.86 10:13
81,60 -4.45 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

5.292.196.481,25 10:14
1.564.451.688,50 10:14
929.463.360,50 10:14
821.331.401,05 10:14
820.554.001,50 10:14
Tüm Hisseler
Sayfa 2593/2594 İlkİlk ... 159320932493254325832591259225932594 SonSon
Arama sonucu : 20752 madde; 20,737 - 20,744 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Dem parti ve kürtler israil desteği ile birşeyler yapabileceklerini sanıyorlar, ellerindeki koz sadece bu. Ancak İsrail'de netanyahu dönemi bitince ne olur kestirmek zor, bakarsın yeniden TR ile barışılır ve kürtler saf dışı kalır.Sonuçta Tükiye ve İsrail birer devlet ve devletler herzaman akılcı yollar bulurlar.Sonra kürtler yine ortada kalırlar.Trump zaten para gelmeyecek hiçbir yere askeri destek vermez.Bu bölgede de kürtlere para eden yerleri etrafındakiler yedirmez. Yani farkında olmasalar da çıkmaz yola girmeye çalışıyorlar.
    Ben zaten şu teröristi lider konumuna getirdikten sonra dem partinin de hiçbir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Gerçekten cumhuriyete karşı böyle bir savaş açmış olmaları tam bir akıl tutulması. yazacak, içimizi dökecek çok şey var...
    BOP kapsamında, ABD devleti on yıllardır kürtlere ciddi jeopolitik yatırım yapıyor. bu itibarla, kürtlerin safdışı kalması gibi senaryolar maalesef pek gerçekçi durmuyor.
    ytd..

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Dem parti ve kürtler israil desteği ile birşeyler yapabileceklerini sanıyorlar, ellerindeki koz sadece bu. Ancak İsrail'de netanyahu dönemi bitince ne olur kestirmek zor, bakarsın yeniden TR ile barışılır ve kürtler saf dışı kalır.Sonuçta Tükiye ve İsrail birer devlet ve devletler herzaman akılcı yollar bulurlar.Sonra kürtler yine ortada kalırlar.Trump zaten para gelmeyecek hiçbir yere askeri destek vermez.Bu bölgede de kürtlere para eden yerleri etrafındakiler yedirmez. Yani farkında olmasalar da çıkmaz yola girmeye çalışıyorlar.
    Ben zaten şu teröristi lider konumuna getirdikten sonra dem partinin de hiçbir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Gerçekten cumhuriyete karşı böyle bir savaş açmış olmaları tam bir akıl tutulması. yazacak, içimizi dökecek çok şey var...
    Sınırlar normalde doğal engellere dayanmıyorsa aslında pek bir şey ifade etmez. Benzer kültürlere ait insanları siyasi olarak ayırır sadece.
    Bazen güneyimizdeki videolara bakınca aradaki bariz farkı görüyorum. Cumhuriyet öğretmeniyle, memuruyla, doktoruyla ve maddi kaynaklarıyla bir çok şeyi başarmış durumda.
    Güneyimizde ise gidilecek uzun bir yol var.
    Bu perspektiften bakınca bu topraklara ve birbirimize sıkı sıkıya sarılıp. Ürettiğimiz bilgi ve birikimi. Komşularımızı da bu noktaya getirmek için paylaşmamızı diliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    BOP kapsamında, ABD devleti on yıllardır kürtlere ciddi jeopolitik yatırım yapıyor. bu itibarla, kürtlerin safdışı kalması gibi senaryolar maalesef pek gerçekçi durmuyor.
    Bir kızılderili atasözü;

"Eğer ölü bir ata bindiğini fark edersen, yapman gereken en iyi şey inmek olur." der.

Belki de ABD bu şekilde düşünmüştür.

Veya HAMAS tehdidi yoksa proxy PKK ya ihtiyaç kalmamıştır İsrail için.

https://x.com/BRICSinfo/status/20136...2vj4izuAQ&s=19
    JUST IN: �������� French President Macron says "China is welcome" in Europe.

https://x.com/yunuspaksoy/status/201...ldt5aRQ_g&s=19
    SON DAKİKA — BARRACK:
    SDG'nin sahadaki birincil anti-IŞİD gücü olma yönündeki asıl amacı büyük ölçüde sona ermiştir.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Küresel Görünüm:

-Trump ile birlikte ikinci dünya savaşı sonrasında tesis edilen dünya düzeni çöküyor,uluslararası hukuk kuralları ve teamülleri ayaklar altında çiğneniyor.

-Bunun temel sebebi,sovyetler birliği sonrasında dünyanın tek hegemonik gücü kalan ABD'nin,Çin'in yükselişi karşısında önlem almak ihtiyacına girmesi.

https://denizkartali.com/cin-gemi-sa...urdeniz-yazdi/

Çin,tek başına dünya imalat sanayisinin %30'undan fazlasına sahip ,açık ara ile en çok üretim gücüne sahip ülke.Daha önce ABD'nin sayısal olarak savaş gemisi,uçağında büyük sayısal üstünlüğü vardı,şimdi Çin büyük üretim gücüyla bu farkı kapattı öne geçti,şimdi bundan sonra ise farkı giderek açacak.ABD'nin hala teknolojik üstünlüğüyle bu sayısal eksikliği dengeliyor,ama aradaki teknoloji farkını da Çin giderek azaltıyor.Bu durumda ABD yeni bir milli güvenlik stratejisi yayınladı.Monroe doktrinini güncelleyerek uygulamaya koydu.

-ABD,bundan sonra ilk aşamada dünya imalat sanayinde %5.3 payı olan Japonya, ve %2.6 payı olan güney kore gibi imalat sanayi güçlü ülkelerle Çin'in savaş silahlarındaki sayısal üretim gücünü dengelemeye çalışacak.Ve tüm dünyaya yayılmış olan ABD donanması ve askerlerini büyük ölçekte asya pasifik bölgesine kaydırarak konumlandıracak.

ABD'nin ikinci aşama stratejisi ise,asya pasifik bölgesinde Çin'in karşısında tutunamayacağını görürse ,doğuyu Çin'e bırakıp,ABD kıtasının tamamını arka bahçesi olarak,takipçisi yapmak,gerekirse savaşa girerek başka bir ülkenin batı yarı küresinde bayrak göstermesine izin vermemek,Çin imalat sanayisini besleyen ABD kıtasındaki enerji ve madenlerin kontrolunu kendinde tutmak.ABD'nin Venezuela,Gröndland ve bir sonraki muhtemel hamlesi olacak Panama kanalı aksiyonları bu kapsamda değerlendirilebilir.

-Bunun sonucunda ABD'nin avrupa ve ortadoğudan çekilmesi,avrupayı ,rusya ile başbaşa bırakması,ortadoğuda ise İsrail'in devlet olarak yaşamı bir tehlike içine girmedikçe ortadoğudan da uzak durması,burayı yerel müttefikleri üzerinden izlemesi beklenebilir.

Küresel ekonomiye yansımaları

-Altın ve gümüşün değerli metaller olarak güvenli liman muamelesi görerek fiyatlarının yükselmeye devam etmesi,

-Artacak savunma harcamaları ile bütçe açıklarının ve enflasyonun artması, ve küresel ölçekte devlet tahvillerinin değer kaybetmesi ile faizlerinin yükselmesi,

-Küresel ölçekte savunma sanayi ve savunma sanayi ile ilgili teknoloji sektöründeki şirketler hariç borsalarda düşüş,hisse senetlerinde değer kaybı beklenebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Küresel Görünüm:

-Trump ile birlikte ikinci dünya savaşı sonrasında tesis edilen dünya düzeni çöküyor,uluslararası hukuk kuralları ve teamülleri ayaklar altında çiğneniyor.

-Bunun temel sebebi,sovyetler birliği sonrasında dünyanın tek hegemonik gücü kalan ABD'nin,Çin'in yükselişi karşısında önlem almak ihtiyacına girmesi.

https://denizkartali.com/cin-gemi-sa...urdeniz-yazdi/

Çin,tek başına dünya imalat sanayisinin %30'undan fazlasına sahip ,açık ara ile en çok üretim gücüne sahip ülke.Daha önce ABD'nin sayısal olarak savaş gemisi,uçağında büyük sayısal üstünlüğü vardı,şimdi Çin büyük üretim gücüyla bu farkı kapattı öne geçti,şimdi bundan sonra ise farkı giderek açacak.ABD'nin hala teknolojik üstünlüğüyle bu sayısal eksikliği dengeliyor,ama aradaki teknoloji farkını da Çin giderek azaltıyor.Bu durumda ABD yeni bir milli güvenlik stratejisi yayınladı.Monroe doktrinini güncelleyerek uygulamaya koydu.

-ABD,bundan sonra ilk aşamada dünya imalat sanayinde %5.3 payı olan Japonya, ve %2.6 payı olan güney kore gibi imalat sanayi güçlü ülkelerle Çin'in savaş silahlarındaki sayısal üretim gücünü dengelemeye çalışacak.Ve tüm dünyaya yayılmış olan ABD donanması ve askerlerini büyük ölçekte asya pasifik bölgesine kaydırarak konumlandıracak.

ABD'nin ikinci aşama stratejisi ise,asya pasifik bölgesinde Çin'in karşısında tutunamayacağını görürse ,doğuyu Çin'e bırakıp,ABD kıtasının tamamını arka bahçesi olarak,takipçisi yapmak,gerekirse savaşa girerek başka bir ülkenin batı yarı küresinde bayrak göstermesine izin vermemek,Çin imalat sanayisini besleyen ABD kıtasındaki enerji ve madenlerin kontrolunu kendinde tutmak.ABD'nin Venezuela,Gröndland ve bir sonraki muhtemel hamlesi olacak Panama kanalı aksiyonları bu kapsamda değerlendirilebilir.

-Bunun sonucunda ABD'nin avrupa ve ortadoğudan çekilmesi,avrupayı ,rusya ile başbaşa bırakması,ortadoğuda ise İsrail'in devlet olarak yaşamı bir tehlike içine girmedikçe ortadoğudan da uzak durması,burayı yerel müttefikleri üzerinden izlemesi beklenebilir.

Küresel ekonomiye yansımaları

-Altın ve gümüşün değerli metaller olarak güvenli liman muamelesi görerek fiyatlarının yükselmeye devam etmesi,

-Artacak savunma harcamaları ile bütçe açıklarının ve enflasyonun artması, ve küresel ölçekte devlet tahvillerinin değer kaybetmesi ile faizlerinin yükselmesi,

-Küresel ölçekte savunma sanayi ve savunma sanayi ile ilgili teknoloji sektöründeki şirketler hariç borsalarda düşüş,hisse senetlerinde değer kaybı beklenebilir.
    86 yıl önce churcill söylemiş

“in God’s good time, the New World, with all its power and might, steps forth to the rescue and the liberation of the old.”

Günün sonunda amerika avrupayı kurtardı. Üstüne yatırım yaparak ayağa kaldırdı. Özellikle fransa kendi ayakları üstünde durmak için nükleer bir ulus haline geldi. Bugün ise ilginç siyasetçiler çin avrupaya yatırım yapsın diyor.

Avrupa amerikadan güvenlik, çinden sermaye, rusyadan enerji beklemek yerine kendisi afrika ve ortadoğuda güçlü konumlandırarak hammadde tedarikini güvence altına alırken gelişen pazarlara köprü açması gerekiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    sn dostum, abd şuan o bölgede federatif yapıların çalışmadığını çok net gördü ve öyle bir yapıyı şuan istemiyor. O nedenle kürtlere daha fazla yatırım yapacaklarını sanmıyorum. Ayrıca 100 bin askeri var çok güçlü ordusu var dediğimiz ypg nin de suriye güçleri karşısında düştüğü durumu gördük. yazımda dediğim gibi kürtlerin arkasında durursa (tabi bu da kullanma amaçlı olur) ancak İsrail durur.
    YPG yi işide karşı kullandılar ve şimdilik işleri bitmiş gibi.
    bölge çok istikrarsız bir bölge ve gerçekten devlet gibi devlet olan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    sn dostum, abd şuan o bölgede federatif yapıların çalışmadığını çok net gördü ve öyle bir yapıyı şuan istemiyor. O nedenle kürtlere daha fazla yatırım yapacaklarını sanmıyorum. Ayrıca 100 bin askeri var çok güçlü ordusu var dediğimiz ypg nin de suriye güçleri karşısında düştüğü durumu gördük. yazımda dediğim gibi kürtlerin arkasında durursa (tabi bu da kullanma amaçlı olur) ancak İsrail durur.
    YPG yi işide karşı kullandılar ve şimdilik işleri bitmiş gibi.
    bölge çok istikrarsız bir bölge ve gerçekten devlet gibi devlet olan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti.
    Katılıyorum.ABD'nin artık 2. dünya savaşında olduğu gibi,çıkacak bir dünya savaşında kaybedeceği savaş gemilerini,uçaklarını ,savaştaki kayıplarını hızla telafi edecek üretim gücü kalmadı.Aynı anda birden fazla cephede savaşma gücü de kalmadı.İran'ı vurmaktan vazgeçmesinin sebebi de bu,Önemli sayıda ABD askeri gücü Venezuela çevresinde konumlanmışken,asya pasifik bölgesi büyük miktarda askeri güç tutma ve devriye atma zorunluğu varken,Trump'ın gröndland ve sonrasında pasifik kanalı planları varken, ABD'nin komutanları İran'a yeterli güç ayıramayacakları yönünde Trump'a rapor verdiler.Artık ortadoğu bölgesi Trump'ın umurunda değil,petrolüne de ihtiyacı yok.ABD ,YPG'yi, belirli bir süre kullandı,artık ihtiyacı kalmadığı için,bundan sonra ne olacağı umurunda olmaz.Ancak Trump'tan sonra demokratlar iktidara gelirse onlar farklı bir dış politika rotası oluşturabilir ,ama Cumhuriyetçiler iktidarda iken bu politika değişmez.

Sayfa 2593/2594 İlkİlk ... 159320932493254325832591259225932594 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •