Artan

41,80 10 18:10
12,76 10 18:10
5,83 10 18:10
20,70 9.99 18:10
32,82 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

301,50 -10 18:10
91,20 -9.97 18:10
303,25 -9.95 18:10
529,50 -9.95 18:10
5,72 -9.92 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

34.412.858.943,75 18:10
15.447.629.729,00 18:10
13.312.402.195,30 18:10
12.144.985.130,31 18:10
10.653.431.219,82 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 2594/2594 İlkİlk ... 15942094249425442584259225932594
Arama sonucu : 20750 madde; 20,745 - 20,750 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Kanada Başbakanı ve Liberal Parti lideri Lideri Mark Carney'in Davos'taki sözleri...

"We knew that the story about the rules-based order was partially false... We knew that international law applied with varying rigour depending on the identity of the accused and the victim. This fiction was useful [because of the goods provided by American hegemony]... So we placed the sign in the window. We participated in the rituals. And we largely avoided calling out the gaps between rhetoric and reality. This bargain no longer works. Let me be direct. We are in the midst of a rupture, not a transition... You cannot live within the lie of mutual benefit through integration when integration becomes the source of your subordination."
    Çeviri (biraz yorum katarak):

Batı'nın savunduğu "kurallara dayalı uluslararası düzen" anlatısının tam olarak doğru olmadığı herkesçe biliniyordu.

Uluslararası hukuk, güçlü olanlar için esnek, zayıf olanlar için katı uygulanıyordu.

Buna rağmen bu sistem kabul edildi çünkü ABD liderliğinin sağladığı güvenlik, ticaret ve istikrar faydaları vardı.

Ülkeler bu çelişkiyi bilerek rol yaptı, itiraz etmedi, düzenin sembollerini sürdürdü.

Ancak artık:

Bu "sessiz anlaşma" bozuldu.

Yaşanan şey yumuşak bir değişim değil, keskin bir kırılma.

Ekonomik ve siyasi entegrasyon, karşılıklı kazanç üretmek yerine bağımlılık ve güçsüzleşme yaratmaya başladı.

Entegrasyon, sizin boyun eğmenizin kaynağı haline geldiğinde, "entegrasyon herkesin yararına" yalanına inanarak yaşamaya devam etmek mümkün değil.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2. Yukarıda konuya dair kısa bir cümle yazmıştım ama biraz açmak gerekirse,

Kürtler, Işıd, Hamas vs esasında bir takım piyonlardır ve hepsi aynı yere bağlı bile olabilir.
    esasında ABD için asıl mesele Ortadoğu, malum; ABDnin, Ortadoğu gibi jeopolitik önemi çok kritik olan bir bölgeyi gözden çıkarması düşünülemez..hele de mevcut konjonktürde..

Sonuç itibariyle BOP dediğimizde, yıllar içinde adım adım ilerleyen bir süreçten bahsediyoruz. BOP ile amaç, Ortadoğu’daki güçlü ulus devletleri tasfiye ederek, yerine kukla devletçikler kurulmasıdır; klasik böl-parçala-yönet yaklaşımıdır bu..muhtemel kürt devleti kukla devletlerden birisi olacaktır. Ancak bu noktada iki engel kaldı; İran ve türkiye(?).. İran’ın arkasında Rusya ve Çin var. (soğuk savaş döneminden beri düşünürsek, önceden SSCB) İran’a bu yüzden ABDnin doğrudan saldırması zor. (covid sonrası dönemde, Rusya’yı da Ukrayna savaşı ile zayıflatarak, esad’ı düşürdüler, yani Trump’ın beyaz sarayda tertiplediği zelenski tiyatrosunda Biden’a sallaması filan sizi yanıltmasın😊

Esasında, bu kapsamda, İran’ı da kontrol altına aldıktan sonra, Kürdistan kurulması gibi bir planları varmış gibi görünse de, öncelik değişikliğine de pekala gidebilirler..nitekim belki de o yola girilmiştir bile.. ne de olsa sayın Öcalan hitabını, devletin en yetkili ağızlarından duymaya çoktan alıştık.. bilmem anlatabildim mi 😊
    ytd..

https://x.com/i/status/2013654657281724438

"ALERT: In a bombshell revelation, top White House officials disclosed that the United States is finalizing a staggering $700 billion cash offer to buy Greenland outright from Denmark, plus $100,000 lump-sum payments to each of its ~57,000 residents-totaling nearly $706 billion"

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    İkinci dünya savaşında Danimarka,Almanya tarafından işgal edildi,ABD ikinci dünya savaşına girince ,avrupaya çıkartma hareketi öncesinde Grönlandı işgal etti,savaş sonrasında ABD Grönlandı danimarkaya geri verse 1943 yılında ABD tarafından Amerikan Hava Kuvvetleri'nin kullanması için Thule Hava Üssü inşa edilmişti, bu üs'de ABD askerleri var ve son dönemde güçlendirildi.Adada danimarka askeri ve polisi yok,yerli halk ise sadece 56 bin kişi.ABD askerleri bir sabah üs'den çıkıp bayrak çekip "burayı ABD topraklarına kattık" dese,kimsenin mukavet edebilmesi mümkün değil.
    Grönland birkaç yönden çok stratejik önemde; hem nadir toprak elementleri hem de fosil yakıtlar yönünden çok zengin doğal kaynakları var,sadece karada değil,çok büyük bir kıta sahanlığına sahip olarak atlantik okyanusundaki kaynaklara da adaya sahip olan hükmedecek.Diğer önemli konu ise,küresel ısınma nedeniyle avrupanın kuzeyinden sibiryaya ,kuzey buz denizinde ,atlantikden pasifike kuzeyden deniz yolu açılmak üzere,ve grönland bu deniz yolunu -ve rusya ile çin i de -kontrol etmek için askeri yönden çok stratejik ada ve bu nedenle muhtemelen ABD askeri komutanları sürekli beyaz saraya brifing veriyordur.Bu nedenle muhtemelen ABD ikna ederek ya da güç kullanarak grönlandı topraklarına katması şaşırtıcı olmayacaktır.
    Grönland halkını ikna etmesi muhtemelen zor olmaz çünkü nüfusu sadece 56 bin,her bir kişinin hesabına 1 milyon usd yatıracağız ve ABD vatandaşlığı vereceğiz deseler muhtemelen halkın çoğunluğu kabul eder.Toplam maliyeti 56 milyar usd olur.Danimarkayı ikna etmesi daha zor,bence en az 500 milyar usd gibi bir satınalma bedeli teklif etmesi gerekir.Danimarka kabul etmez ise,by sefer emrivaki yapar,bir sabah Grönlandı ABD topraklarına kattıklarını deklere eder,danimarkanın yapabileceği ise ancak protesto etmek,ve büyük elçisini geri çekmek olur.
    Artık ikinci dünya savaşı öncesi gibi ,orman kanunlarının işlediği bir döneme giriyoruz.Güçlü olan zorbalıkla toprak sahibi olma peşinde.Rusya ,ukraynayı işgal ediyor,ABD grönlandı,Çin ise tayvanı ilhak etme yolunda.
    Bu nedenle altın ve gümüş fiyatları da yükselişte ve bu yükselişin önü de açık,herhangi bir sınır yok...
    Ben bu başlıkta 1 ay önce öngörümü yazmıştım, şimdi gerçekleşme yönünde.Ama bence kişi başı 100 bin usd az,o 1 milyon usd olmalı,56 bin kişide 56 milyar usd olur,Danimarkaya satın alma bedeli olarak ödenecek 700 milyar usd a göre fazla değil.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

"ALERT: In a bombshell revelation, top White House officials disclosed that the United States is finalizing a staggering $700 billion cash offer to buy Greenland outright from Denmark, plus $100,000 lump-sum payments to each of its ~57,000 residents-totaling nearly $706 billion"

Ben bu başlıkta 1 ay önce öngörümü yazmıştım, şimdi gerçekleşme yönünde.Ama bence kişi başı 100 bin usd az,o 1 milyon usd olmalı,56 bin kişide 56 milyar usd olur,Danimarkaya satın alma bedeli olarak ödenecek 700 milyar usd a göre fazla değil.
    Hocam, bilirsiniz, zamanında da Alaska'yı da ruslardan satın almışlardı. hatta, daha geriye gidersek, bugün ABD toprağı olan bazı eyaletleri de Napolyon Fransasından satın almışlardır. ABD devletini ortaya çıkaran kurucu irade, gerçekten son derece öngörülüymüş.

Grönland mevzusunun resmileşmesi de fazla uzun sürmeyecektir muhtemelen..
    ytd..

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Denmark'a bu para çok fazla, vatandaşa verilen kişi başı 500.000 dolar olmalı.

O 56.000 insana kendi kaderlerini tayin hakkı verilmeli, kimi ABD'li kimi Danimarkalı olmak ister.

ABD'li olmak bir avantaj değil Danimarkalı olmak yanında gerçi ya yine de kararı vatandaş vermeli.

6. Ayrıca bizim millet olarak milli sporumuzudur, başkasının parasını harcamak..

Sayfa 2594/2594 İlkİlk ... 15942094249425442584259225932594

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •