Originally Posted by
deniz43
Kriptoya her zaman uzak durdum,benim için bir "ponzi şeması".Kendine ait bir konutu olmayanlar muhakkak almalı ,ama kiraya vermek için konut almak yasal mevzuatın kiracıyı aşırı koruması nedeniyle kazançlı değil.Ama uygun fiyattan arsa veya ticari dükkan yatırımı yapılabilir.Yukarıda da yazdım ,şu dönem tahvil yatırımı için de uygun değil.Önümüzdeki dönem konuşulduğu gibi yüksek enflasyon+ekonomide durgunluk/gerileme yani stagflasyon dönemine girersek bu da hisse senedi borsalarının hiç sevmediği dönemdir,hisse senedi yatırımı endeks getirisi olarak cazip olmaz.Ancak bu ortamda prim yapabilecek savunma,sağlık,gıda gibi sektörlerde seçici hisse senedi yatırımları yapılabilir.Yatırım değil günlük trade yapma becerisine sahip olanlar her seviyeden alım satım yapabilirler.
Küresel ölçekte jeopolitik konjonktürü dikkate alarak uzun vadeli yatırım portföylerinde altın ve gümüşün ağırlığı artırılabilir,gıda,tarım emtia yatırım fonları yatırım portföyüne dahil edilebilir.Enflasyonun üzerinde reel getiri sağlıyorsa ,32 günlük kısa vadeli TL mevduatta para tutulabilir,anlık fırsatları değerlendirmek için likit fonlara para ayrılabilir.
Yer İmleri