Sn deniz siz cebinizde veya cüzdanýz da ne kadar para olduðunu biliyorsanýz onlarda biliyordur. Merkezde bu ülkenin cüzdaný.
bilmek mi kötü?
bilmemek mi?
parlat! parlat ama
özrün kabahatinden büyük olur.
bilene,
bilgiyi iþleyene,
daðýn arkasýný görene,
baþa geleceði bilene.
finansal varlýk kalitesi deðil,
human kalitesi lazým bize.
siyasiler oy kaybedeceðini bile bile
acý reçeteler uygulamaz, mecbur kalmadýkça
bir tarafta vatan, bir tarafta koltuk.
zor bir seçimdir bu.
özelikle hýrslýysan, tutkuluysan, takýntýlý seviyede aþýksan.
ama býçak kemiðe dayanýr, oynaþacak, kýpraþacak yer kalmamýþtýr,
yaklaþan cisimin ebatlarý belli olmuþtur, belki o zaman.
velhasýl kelam, aleyküm selam.
Son düzenleme : þahit; 14-11-2020 saat: 12:21.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
mümkün deðil. erdoðan pragmatik bir insan. pat diye 180 derece dönüþ yapýp politika deðiþtirebiliyor. beratýn poltikalar galiba terk edildi. istifa eden þahýs bir nevi baþbakandý.
250 milyar dolar döviz mevduatý var. merkez sattýysa kiþiler aldý bankada duruyor.
bu döviz rezervi hadisesini bilanço olarak baktýðýmýzda ödenecek yükümlülük swap vs. diyince evet dedikleri gibi eksi çýkýyor olabilir ben bilmiyorum ama. o yükümlülükler ödenmiyor ki abi. ne olacak katar parasýný geri mi isteyecek mümkün deðil.
erdoðan baþta oldukça ekonomi bu þekilde krizsiz ileri geri tam gaz devam. erdoðan istifa veya bir seçimde deðiþir ise mega mütahitler mega projeciler ve katar gibi hatýr gönül parasýný tutanlar geri ister o zaman çarþý karýþýr.
erdoðan a mecbur oy vereceðiz olmazsa kriz var oldukça görüldüðü üzere kriz yok durmak yola yola devam...
ecevit hükümeti 2001 de yalandan kriz çýkarttýlar. ne rezerv eksideydi ne de kamu þirketsizdi. tüm þirketleri kamunun duruyor idi a dan z ye rezerv de vardý. borçda yoktu..
boþ yere bir kriz çýkartmýþlar ben hatýrlamýyorum o zamanlarý ben erdoðan çaðýndan beri piyasadayým. 2004 ve sonrasý..
þimdi günümüzde rezerv yok denirken aslýnda her yer aðzýna kadar döviz altýn dolu.... ilk olumlulukta müthiþ karda olan döviz piyayasa akýyor.. evler aðzýna kadar altýn döviz dolu.. banka mevduatlarý 250 milyar dolar döviz dolu...
velhasýlý sergilenen filmler her daim piyasanýn gerçeði film bitmez...
2001 gibi cumhurbaþkaný baþbakan arasýndaki anayasa atma muhabbeti gibi bir hadise olmuþ fakat piyasalar görülüdðü üzre ralli yapmýþtýr.
ecevit 2001 de kameralar önüne geçip þikayet etmiþtir. kriz çýkartmýþtýr.
2020 yýlýnda ise instagram dan þeyma þubasý gibi resim atýlmýþ sonra o hesapta kapatýlmýþ mega medya da haber bile olmamýþtýr.
iþte yönetim farký iþte yalandan kriz çýkartan ecevit baþarýsýzlýðý yönetimi.
döviz 1 er lira düþmüþ banka hisseleri þaha kalkmýþ %25 30 prim yapmýþtýr..
hadise zihniyet basiretsizlik örneði 2001 yýlý ayan beyan ortadadýr.
Sayýn deniz,
A. Ciddi +faiz oranlarý konuþuluyor lakin piyasada yapýlandýrmalar konkordato ve kgf durumu ortada...
Bu hayal kurulan faiz artýþý batýk kredi/iþletme miktarýný daha da arttýrmayacak mý ?
Hali hazýrda likidite soru var, +4 5 6 gibi oranlarýn sonuçlarýný kgf full iken nasýl kontroledecekler ?
B. Beklentiye yabancý geldi de deniyor,
CB dün yabancý yatrýmcý hýzlýca gelsin artýk diyor.
Yüksek faiz/sýcak para dönemine geri mi dönüyoruz ?
Bu nasýl acý reçete oluyor ?
Acý reçete ani gelen ciddi fakirleþme sebebi deðilmidir ?
C. Kamuya açýk platformlarda CDS 400 altýna geldi.
10 Yýllýk 14,3 dasn 12,4 a geriledi
2 Yýllýk 15 den 14,2 ye geriledi
1 Yýllýk 15.2 den 14 e geriledi
bu bahsedilen faiz artýþ, bu oranlarýn üstüne eklenecek ise yükselmesi grekmezmiydi ?
Hayýr sadece politika faizi sembolik arttýralacak ise,
yapýlan þak diye 2 günde,
yeni ampül takýlarak ambiansýn soft/loþ laþtýrýlmasýndan mý ibarettir ?
Bu durumda reel olarak ne deðiþti ? Kamu erki medya gücüyle en kallavisinden algý mühendisliði yapmýþ olmuyor mu ?
Baþta þaka yapýyorsunuz sandým da, sonra anladým ki ciddi ciddi bunlarý yazmýþsýnýz.
Yabancý yatýrýmcýyý ülkede bir kýrbaçlamadýðýmýz kaldý, Londra'da faiz deðiþiklikleri ile adamlarý iki kere ayazda býraktýk. Güveni geri kazanmanýn 2-3 cümle olduðunu hiç ama hiç sanmýyorum. Ne olacak þimdi faizi 300-400 bp arttýrýp, 2-3 gazeteciyi serbest býrakýnca yabancý yatýrýmcýnýn güveni geri gelecek mi?
Ya da Rte yabancý yatýrýmcýlar ile toplantý yaptýðý zaman ne söyleyecek? Size bir iki yamuk yaptýk ama görmezden gelin mi diyecek?
Üzerine jp morgan, citi bank 500-600 bp artýþ bekliyorBizim foreks anketleri de 475 bp diyor,
400 gelse bile piyasa beðenmeyecek.
Tüik enflasyonu kadar faizleri arttýrýrsak zaten vay halimize ...
Saygýlar
Yer Ýmleri