Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 569/2713 ÝlkÝlk ... 6946951955956756856957057157961966910691569 ... SonSon
Arama sonucu : 21703 madde; 4,545 - 4,552 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1.  Alýntý Originally Posted by kurmay Yazýyý Oku
    1) Erdoðan'ýn ekonominin "e" sinden anlamadýðýný;
    2) Erdoðan'ýn görevlendirmede "liyakat"ý deðil, kendisine "biat"ý öncelediðini;
    3) Erdoðan'ýn özenle oluþturmaya çalýþtýðý "kusursuz/güçlü lider" imajýnýn, bir parçasýnýn da etrafýna "korku" salmasý olduðunu
    biliyoruz..

Ben Erdoðan'ýn bilmediðine inanmama raðmen;

konuyla ilgili neyi/nasýl sormasý gerektiðini bilmediðinden;
    kendisine MB'nýn açýkladýðý rakamlar verildiðini;
    kendisinin de bunlarý kurcala(ya)madýðýný; da mantýksýz bulmam.

Bu Erdoðan'ý aklayan deðil, daha da batýran bir durum ayný zamanda.
    Naci Aðbal'ýn MB Baþkanlýða atanmasýnýn Erdoðan'ýn "faiz sebep, enflasyon sonuç" politikasýný deðiþtirip "piyasa dostu" bir politikaya geçiþle ilgisi olduðunu düþünmüyorum. Burada bir güvensizlik olduðunu ve yerine güvendiði bir ismi atadýðýný düþünüyorum.

Berat Albayrak'ýn istifasýnýn da Erdoðan'ýn bilgisi dahilinde olduðunu düþünmüyorum.

Naci Aðbal'ýn atanmasý, istifa ve kabulüyle piyasalarda ortaya çýkan olumlu rüzgarlarý,bu kadar þiddetli ve bu kadar uzun sürmesini pek anlamlandýramadým. Naci Aðbal'ýn göreve yeni atanmasý sonrasý yaptýðý geleneksel görüþmeler ve sonrasý klasik açýklamalarý yeterli bulmuyorum. Bizim bilmediðimiz faiz artýþý ile ilgili bazý sözler/güvenceler verilmiþ olabilir.

Erdoðan Pazartesi gecesi yeni Bakaný atadý, olumlu rüzgar devam etti.
    Çarþamba günü grup toplantýsýnda yaptýðý konuþma ile sanki ekonomide büyük bir deðiþimi yani "faiz sebep, enflasyon sonuç" politikasýnýn terkini ilan etmiþ gibi bir algý ortaya çýktý. Kiminle, ne zaman, nasýl bir hazýrlýk yapýlmýþ muamma, muhtemelen yok.
    Oysa o konuþmada; Erdoðan konuþma metninin dýþýna çýkarak "faiz sebep, enflasyon sonuç" görüþünü üstüne basarak araya sýkýþtýrdý.
    Ayný konuþmada "temel yaklaþýmýmýz", yabancý yatýrýmcýdan çok "doðrudan yabancý yatýrýmcý", ifadelerini kullanýrken, vatandaþlardan/yatýrýmcýlardan dövizden tl'ye geçmelerini/güvenmelerini istedi.
    Daha sonra Tekirdað'da yaptýðý konuþmada ekonomi ile ilgili grupta yaptýðýna çok benzer bir konuþma yaptý, ancak
    "faiz sebep, enflasyon sonuç" kýsmýna hiç girmedi.

Ýlk grup konuþmasýný dinlediðimde;
    Erdoðan'ýn istifa/görevden almalardan ve yeni atamalardan sonra piyasada esen rüzgarlarý, ekonomi politikalarýnýn deðiþiminden ziyade, ekonomi kadrolarýnýn deðiþimi ile iliþkilendirdiðini ve bu rüzgarý arkasýna alýp bir kaç palyatif/kozmetik deðiþiklikle bu süreci lehine çevirip, atlatmayý düþündüðünü düþünmüþtüm. Ancak piyasalarýn aþýrý iyimserliði bir takým politika deðiþikliðinin kesin olduðunu düþündürüyor.

Politika deðiþikliði derken ne diyoruz, o da pek belli deðil.
    Bir kereliðine piyasa beklentisinde yüksek bir faiz artýþý mý,
    yoksa ne zaman, ne kadar gerekiyorsa o zaman, o kadar faiz artýþý mý?
    Ben ikincisini Erdoðan'ýn kabul edebileceðine ihtimal vermiyorum.

Sonuç itibariyle Erdoðan'ýn pragmatik olduðu, ani keskin dönüþler yapabildiðini gördük.
    Piyasalar ve bu arada medya da, Erdoðan'ýn ekonomide yeni "piyasa dostu" bir döneme yelken açtýðýný çok açýk bir þekilde gösteriyor/söylüyor.

Bu saatten sonra bu olumlu tabloyu bozacak bir karar, hem ekonomiye, hem Erdoðan'a daha büyük zararlar verecek. Bir bakýma Erdoðan'a yapacak baþka bir þey de býrakmamýþ gibi piyasalar.

Sonuçta hala aklýma yatmasa da faizler artacak gibi, makul gelen bu.
    Ne kadar artacak dersek;
    Ne bir kerelik yüksek artýþ 450-500 puan (ki bu da yüksek deðil gerekli olan)
    Ne de bu ay 200-300, bir sonraki ay 100-150 gibi kademeli artýþ.
    ""Erdoðan'ý merkeze koyunca"" ikisini de; ne makul, ne mantýklý, ne kabul edilebilir bulamýyorum bir türlü.
    tek mantýklý gelen enflasyon oranýna denk gelen 150-175 puanlýk bir artýþ, ve kaldýðýmýz yerden devam.

Býr de bu yazý uzadý, ama Erdoðan'ýn kararlarýný yorumlarken, mutlaka analizin bir yerinde, kararlarýn "ne kadar oy getirir, ne kadar oy götürür" hesabý ile yapýldýðý da, mutlaka göz önüne alýnmalý.

2.  Alýntý Originally Posted by kurmay Yazýyý Oku
    1) Erdoðan'ýn ekonominin "e" sinden anlamadýðýný;
    2) Erdoðan'ýn görevlendirmede "liyakat"ý deðil, kendisine "biat"ý öncelediðini;
    3) Erdoðan'ýn özenle oluþturmaya çalýþtýðý "kusursuz/güçlü lider" imajýnýn, bir parçasýnýn da etrafýna "korku" salmasý olduðunu
    biliyoruz..

konuyla ilgili neyi/nasýl sormasý gerektiðini bilmediðinden;
    kendisine MB'nýn açýkladýðý rakamlar verildiðini;
    kendisinin de bunlarý kurcala(ya)madýðýný; da mantýksýz bulmam.

Bu Erdoðan'ý aklayan deðil, daha da batýran bir durum ayný zamanda.

deðil
    Ben Erdoðan'ýn bilmediðine inanmamama raðmen;
    olacaktý

3. Bunlar da ayný gün çýkan iki yandaþ gazetenin manþetleri;
    Normalde hepsi ayný manþetle çýkardý böyle durumlarda

4. Altýný ve Dolar'ý bilen adam þimdi de konut ve otomobil fiyatlarýnýn ne olacaðýný açýkladý videosu
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ne--11530v.htm

5. Ýlerleterek izledim pek hakim degil gibi, genel örnekler veriyor, ons - pandemi gibi...
     Alýntý Originally Posted by cevdet _060 Yazýyý Oku
    Altýný ve Dolar'ý bilen adam þimdi de konut ve otomobil fiyatlarýnýn ne olacaðýný açýkladý videosu
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ne--11530v.htm
    Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Bu hafta borsa endeksinde sert yükseliþi,döviz fiyatlarýnda ve tahvil faizlerinde sert düþüþü izah edecek bir hipotezim var ama doðruluðunun teyidi için Perþembe günü yayýnlanacak merkez bankasý verisinde yabancý yatýrýmcýlarýn mal almadýklarýný hatta mal sattýklarýný görmek gerekiyor.
    Sayýn Deniz bey,
    Öncelikle belirtmek isterim ki, yazýlarýnýzý büyük bir beðeni ile takip etmekteyim. Vermiþ olduðunuz çok deðerli bilgiler için sonsuz saygýlarýmý iletiyorum.
    Sizin fikrinizi almak istediðim konu ise, geçtiðimiz hafta piyasalarýmýzda yaþanan geliþmeler. Borsanýn %10luk artýþý ve döviz kurlarýnýn da keza %10luk düþüþü, bir anda sözde "reform" kelimesinin sihirli dokunuþu oldu. Ama kanýmca iþin aslý öyle deðil. Takip ettiðim kaynaklar, geçtiðimiz hafta piyasalara yaklaþýk olarak 1milyar dolar civarýnda yabancý para giriþi olduðunu ve tahvil faizlerindeki artýþýn hýz kesmesinin, döviz kurlarýnýn sert geri çekilmesinin ve banka hisselerinin dolar bazýnda haftalýk yaklaþýk %30, evet evet sadece bir haftalýk yüzde otuz deðer kazanmasýnýn, büyük ölçüde bu sýcak paradan kaynaklandýðýný belirtmekte.
    Aslýnda haftalýk bazda gelen 1milyar dolar tutarý, yerli yatýrýmcýlar çok da rahat karþýlayabilecek düzeyde. Peki aylar hatta tabiri caizse yýllardýr, ne oldu da bir haftada piyasada meltem rüzgarlarý esmekte. "Reform" kelimesinin ekonomik karþýlýðý bu denli yüksek olmasa gerek.
    Geçtiðimiz hafta, anketlerde 400-500-600(dilin kemiði yok) baz puan faiz artýþý beklentisine iliþkin haberler yapýldý ve bir beklenti oluþturuldu. Oysa ki, faizi belirlemede "ana kuralýn" enflasyon olduðunun sürekli dile getirilmesi, belki de beklentileri boþa çýkaracaktýr. Nitekim, çarþamba günkü toplantýda mevcutta 11,89 olan enflasyona, kasým ayýnýn da öngörülen enflasyonu dahil edilerek, ancak ve ancak o düzeyde bir artýþ yapýlabilir. Kasým ayýnýn enflasyonunun %1 civarý öngörüldüðü(kaðýt üzerinde) düþünülürse, faiz artýþýnýn yaklaþýk 275 puan(+-25) olmasý benim þahsi beklentimdir.
    Diðer taraftan, þu anki koþullarda ihtiyacýmýz olan sýcak paranýn da yine borsa ve tahvil piyasasý üzerinden ilerlemesi muhtemeldir. Nedeni, çoðu yabancý kurumun afaki artýþ beklentisinin aksine, jp morganýn 150 puan artýþ beklentisi, borsada henüz istenilen karýn elde edilemediðini ve bist30 ve bankalarý sanki yukarý sürmeye devam edeceklerinin bir sinyali gibi.
    Sonuç olarak, aklýmdaki olasýlýklar, geçtiðimiz hafta piyasalarda yaþananlarý açýklamaya yetmiyor maalesef. Hani sanki, öyle bir geliþme olmuþçasýna ,örneðin imf anlaþmasý gibi ama mümkünatý yok elbette yada azerbaycanla yapýlan swap anlaþmasý dedikodusu bile geçtiðimiz hafta yaþananlarý anlatmaya yetmiyor benim bakýþ açýmdan...

@ragwaer

Morgan Stanley 150 bp
    JP Morgan 500 bp (507 yazmýþtý)

Saygýlar

Alýntý Originally Posted by ragwaer Yazýyý Oku
    Sayýn Deniz bey,
    Öncelikle belirtmek isterim ki, yazýlarýnýzý büyük bir beðeni ile takip etmekteyim. Vermiþ olduðunuz çok deðerli bilgiler için sonsuz saygýlarýmý iletiyorum.
    Sizin fikrinizi almak istediðim konu ise, geçtiðimiz hafta piyasalarýmýzda yaþanan geliþmeler. Borsanýn %10luk artýþý ve döviz kurlarýnýn da keza %10luk düþüþü, bir anda sözde "reform" kelimesinin sihirli dokunuþu oldu. Ama kanýmca iþin aslý öyle deðil. Takip ettiðim kaynaklar, geçtiðimiz hafta piyasalara yaklaþýk olarak 1milyar dolar civarýnda yabancý para giriþi olduðunu ve tahvil faizlerindeki artýþýn hýz kesmesinin, döviz kurlarýnýn sert geri çekilmesinin ve banka hisselerinin dolar bazýnda haftalýk yaklaþýk %30, evet evet sadece bir haftalýk yüzde otuz deðer kazanmasýnýn, büyük ölçüde bu sýcak paradan kaynaklandýðýný belirtmekte.
    Aslýnda haftalýk bazda gelen 1milyar dolar tutarý, yerli yatýrýmcýlar çok da rahat karþýlayabilecek düzeyde. Peki aylar hatta tabiri caizse yýllardýr, ne oldu da bir haftada piyasada meltem rüzgarlarý esmekte. "Reform" kelimesinin ekonomik karþýlýðý bu denli yüksek olmasa gerek.
    Geçtiðimiz hafta, anketlerde 400-500-600(dilin kemiði yok) baz puan faiz artýþý beklentisine iliþkin haberler yapýldý ve bir beklenti oluþturuldu. Oysa ki, faizi belirlemede "ana kuralýn" enflasyon olduðunun sürekli dile getirilmesi, belki de beklentileri boþa çýkaracaktýr. Nitekim, çarþamba günkü toplantýda mevcutta 11,89 olan enflasyona, kasým ayýnýn da öngörülen enflasyonu dahil edilerek, ancak ve ancak o düzeyde bir artýþ yapýlabilir. Kasým ayýnýn enflasyonunun %1 civarý öngörüldüðü(kaðýt üzerinde) düþünülürse, faiz artýþýnýn yaklaþýk 275 puan(+-25) olmasý benim þahsi beklentimdir.
    Diðer taraftan, þu anki koþullarda ihtiyacýmýz olan sýcak paranýn da yine borsa ve tahvil piyasasý üzerinden ilerlemesi muhtemeldir. Nedeni, çoðu yabancý kurumun afaki artýþ beklentisinin aksine, jp morganýn 150 puan artýþ beklentisi, borsada henüz istenilen karýn elde edilemediðini ve bist30 ve bankalarý sanki yukarý sürmeye devam edeceklerinin bir sinyali gibi.
    Sonuç olarak, aklýmdaki olasýlýklar, geçtiðimiz hafta piyasalarda yaþananlarý açýklamaya yetmiyor maalesef. Hani sanki, öyle bir geliþme olmuþçasýna ,örneðin imf anlaþmasý gibi ama mümkünatý yok elbette yada azerbaycanla yapýlan swap anlaþmasý dedikodusu bile geçtiðimiz hafta yaþananlarý anlatmaya yetmiyor benim bakýþ açýmdan...
    Öncelikle þunu ifade etmek gerekir.Forumdaki bazý arkadaþlar ekranda city,bank of america -merrill lynch,morgan stanley,credit suisse gibi yabancý kurumlarýn alýmlarýný görünce "kesin" yabancý alýmlarý gibi görüyorlar.Halbuki bütün bu yabancý kurumlarýn Ýstanbul'da aþaðýda adreslerini verdiðim þubeleri var ve çok sayýda yerli büyük oyuncu da,özellikle de alýmlarýnýn yabancý alýmý gibi gözükmesini istiyorlarsa, bu kurumlarýn biri üzerinden alým yapýyorlar.Sonra da hiç olmayacak sýð ve spekülatif hisselerde bile yabancý alým yapmýþ gibi gözüküyor.

CÝTÝ:Tekfen tower,eski büyük dere caddesi,no:209 levent/istanbul
    CREDÝT SUÝSSE:Maya plaza,yýldýrým oðuz göker caddesi akatlar/istanbul
    BANK OF AMERÝCA-MERRILL LYNCH:Kanyon ofis bloðu,büyükdere caddesi no: 185 levent/istanbul
    MORGAN STANLEY:Metrocity iþ merkezi iþ merkezi no:171, a blok büyükdere cadesi þiþli/istanbul

Evet ben de gazetelerde geçen hafta yabancýlarýn 1 hatta 2 milyar dolar türk varlýklarýndan alým yaptýðýný yazan yazýlar gördüm.Türkiye'nin kredi notu yatýrým yapýlabilir seviyenin 5 kademe altýna kadar inmiþken kurumsal bir yabancý yatýrýmcýnýn türkiye'de yatýrým yapmasý mümkün gözükmüyor ama bu tür kýsýtlayýcý kurallara baðlý olmayan bir "hedge" fon türkiyeye hýzla girip,karýný aldýktan sonra hýzla çýkabilir de,bu ihtimaller dahilinde,bir diðer ihtimal her ne kadar borsamýzda þu anda yabancý takasý %49 gözükse de ,muhtemelen gerçek yabancý oraný %20'den düþük,geri kalaný piyasada "býyýklý yabancý" diye tanýmlanan þirketlerin patronlarýnýn ya da yerli büyük oyuncularýn yurt dýþýnda "vergi cenneti" lokasyonlarda kurduklarý yabancý fonlar üzerinden yaptýklarý iþlemlere ait paylar.Bu hafta merkez bankasý verisinde bir yabancý alýþý görünüyorsa bu "býyýklý yabancý" dediðimiz yabancý görünen yerlilerin de alýmlarý olabilir.Ama önce merkez bankasý verisini bir görmemiz gerekiyor.
    Son olarak söyleyebileceðimiz þey ,yýlýn ilk 9 ayýnda 52.6 milyar dolar dövizimiz(aylýk ortalama 5.84 milyar dolar ediyor) cari açýk finansmaný,net dýþ borç ödeme ve diðer nedenlerle sistemden yurt dýþýna çýkmýþ,döviz fiyatlarýný yükselten temel neden de bu, ve bu çýkýþ devam ediyor.Döviz fiyatýnda düþüþ olmasý için bu çýkýþtan daha fazla giriþ olmasý lazým ki onu kimse iddia etmiyor.Dolayýsýyla geçen hafta yurt dýþýndan türkiyeye 1-2 milyar dolar yabancý yatýrýmcýlardan para giriþi olduðu iddiasý, -doðru bile olsa- geçen haftanýn piyasa hareketlerini izah etmeye yeterli olmuyor.
    Ayrýca geçen hafta piyasada bu hareketler olurken yerlilerin döviz bozdurmadýðýný tam tersine haftanýn ilk günü 1.178 milyar dolarlýk döviz alýmý yaptýðýný da ilave edelim.(BDDK'nýn son günlük verisi Salý gününe ait)

Sayfa 569/2713 ÝlkÝlk ... 6946951955956756856957057157961966910691569 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •