çok teþekkürler Deniz bey ... yaþayýp göreceðiz bakalým artýk ... hakkýmýzda hayýrlýsý olsun inþallah
saðlýklý mutlu yýllar dilerim ... saygýlar
çok teþekkürler Deniz bey ... yaþayýp göreceðiz bakalým artýk ... hakkýmýzda hayýrlýsý olsun inþallah
saðlýklý mutlu yýllar dilerim ... saygýlar
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Çok güzel yazmýþsýnýz ilave yapmak isterim. Aslýnda ibm’e yazýlýmý microsoft yaptý diye biliyorum. Ama ibm’in yaptýðý kritik hata donamýmý asli unsur, yazýlýmý destekleyici unsur görmesiydi. Teknolojide böyle döngüler her zaman yaþanýyor. Mesela apple’ý farklý kýlan yine donaným yerine yazýlýmý seçmesiydi. O döneme kadar donaným ön plandaydý. Boynuz kulaðý geçtiðinde kulak diye ýsrar etmemek gerekiyor.
Büyük para bu konudada kuralý koymaz umarým
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Sn Deniz
Sn cauti sayesinde okumaya baþladýðým murat berkin bir yazýsý var.
Benim anladýðým. Hükümetlerin ve merkez bankalarýnýn bir türlü doyuramadýðý piyasalarýn isteklerine boyun eðeceði, buna karþýlýk ne piyasalarýn, ne de hükümetlerin kontrol edemediði enflasyonun ancak piyasaya düzen getireceði düþüncesini aldým. Sizde benzer görüþteydiniz. Sizce bu senaryo güçleniyor mu ? Bu dönemde emtia yatýrýmý ön plana çýkar mý ? Birde almanlarýn en büyük korkusunun enflasyon olduðundan yola çýkarsak almanyanýn avrupa merkez bankasýyla bu süreçte çatýþmasý söz konusu olur mu ?
https://www.yatirimdunyam.com.tr/res...060a892ec1.pdf
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Bence de enflasyon senaryosu güçleniyor.Daha önce bu konuda benzer birçok yazý yazmýþtým,makroekonomi ile ilgisi olmayan masal anlatýp mal pazarlayan ekran yüzlerinden farklý olarak ,Murat Berk aklý baþýnda ayaðý yere saðlam basan bir yazý yazmýþ, yazýsýndan belli ki donanýmlý bir kiþi.Ben de benzer þekilde düþünüyorum.Biden'ýn mali geniþleme ve alt yapý yatýrýmlarý planlarý hayata geçirilirken parasal geniþlemeden farklý olarak ,para bu sefer finansal piyasalara deðil reel sektöre,tüketicilere akacak ve talep enflasyonu yaratacak,bu durumda Fed çabuk tedbir almayýp hýzla bilançosunu daraltmaz ve faizleri yükseltmez ise ABD 1980 lerde gördüðü %16 enflasyonun üzerinde bir enflasyonu yeniden görebilir,yok Fed çabuk tedbir alýrsa enflasyonun %4-%5 bandýnýn daha üzerine zýplamasýna engel olur.
Yüksek enflasyon dönemlerinde geleneksel olarak emtia fiyatlarý da deðer kazanýr ve yatýrým yapmak için uygun bir enstrüman olur ama iyi seçim yapmak gerekir.Örneðin doðalgaz arzý dünyada talebin oldukça üzerinde olduðu için doðalgaz fiyatlarýnýn prim yapmasýný beklemem ama Biden yönetimi yeþil enerji destekçisi olduðu için mesela rüzgar enerjisi,güneþ enerjisi,elektrikli araç gibi ürünlerin üretiminde kullanýlan emtianýn prim yapmasý kuvvetli ihtimal olur.
Mart 1980'de ABD'de enflasyon %14'8 e yükselince Fed toplanarak politika faizini %20'ye yükseltmiþti.Fed'in piyasaya taviz vermeyen sert ve kararlý tavrý 1982 yýlý sonunda enflasyonu %3.8'e kadar sert bir þekilde düþürmüþtü.
Borsa da enflasyonist ortamda yükselir ama enflasyonu düþürmek için faizlerde sert yükseliþ ve sýký para politikasý ile para çok büyük ölçüde Hazine tahvillerine akar,borsa getirisi Hazine tahvillerinin getirisinin epeyce altýnda kalýr(1980-1981'de %16 faizli ABD 10 yýllýk hazine tahvilini alan kiþi ve kurumlar 10 yýl boyunca her yýl %16 gibi müthiþ bir getiri saðladý).Tüm dünyadan para ABD tahvillerine akýnca 5 yýl boyunca müthiþ bir dolar rallisi yaþanmýþ dolar endeksi 85'den 160'a kadar yükselerek tarihi bir zirve yapmýþtý.(Altýn ise enflasyonist ortamda önce yükseldi Eylül 1980 de 671 usd/ounce'a kadar çýktý sonra bütün dünyadan para ABD Hazine tahvillerine akýnca ve müthiþ bir dolar endeksi rallisi yaþanýnca,Mayýs 1982'de 322 usd/ounce'a kadar düþmüþtü)
Son düzenleme : deniz43; 07-01-2021 saat: 07:33.
https://www.nbcnews.com/politics/202...ntrol-n1252922
Ossoff defeats Perdue in Georgia, handing control of Senate to Democrats, NBC News projects
Dün sabah 7.44'de yazdýðým gibi,demokratlarýn ikinci senato üyeliðini de kazanmasý gerçekleþti.
Yer Ýmleri