O egeli ben deðilim
bir malýn piyasasý varsa elbette bir fiyatý da vardýr, ne olursa olsun![]()
ancak btc finansal bir varlýk hatta "para" gibi sunuluyor. adýnda para ifadesi geçmesi, "madenciliði" olmasý vs gibi unsurlar da bu algýya hizmet ediyor. bence bu noktaya dikkat etmek gerekir. ilk mesajýmda belirttiðim nedenlerden ötürü bitcoin ve diðer dijital paralarýn herhangi bir menkul kýymet statüsü bulunmamaktadýr. kim bilir, belki arkasýndan fed bile çýkabilir..paranýn kontrolü bu arkadaþlarýn en çok kafa yorduklarý konu ne de olsa.. iþin doðrusunu zaman gösterecek..
ytd..
öyle deme hocam bloomberge bir yatýrým danýþmaný çýktý diyorki; önümüzdeki dönem döviz borçlusu þirketler prim yapacakmis sebebide notumuzun görünümü deðiþecekmiþ ülkeye para akacakmis, bu þirketlerde döviz düþüþünden kambiyo karý yazacakmýþ. Baskabir Adam çýkmýþ dolar 5.70 olacak diyor sebebi ne diye soruyorsun eliot prensiplerine göre 5.70 den baþlayan yükseliþ 5 nolu dalgaymýþ en az 5.70 e kadar düþmeli diyor. Bu arada en fazla nereye düþecek bilemiyorumserseri bir para var ortada anlamsýz bir þekilde fiyatlarý belirliyor.
carry'ler tl longladýkça TL düþmeye devam edecektir. rezervi kalmayan türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde bel baðladýðý baþlýca dýþ finansman kaynaklarý bana göre;
carry trade(yüksek faiz), kara para (varlýk barýþý, NHH giriþleri), sermaye kontrolleri (gerekirse) …
bu yöntemlerin orta ve uzun vadede ekonomiye faydadan çok daha fazla hasar vereceði aþikar.
ytd..
Bu seneki turizm sezonunun yaþanýp yaþanmamasý ülke için çok kritik. Saðlam döviz giriþi oluyor hele hele bu sene yerli yabancý millet evinde kafayý yedi 6 7 ayda çok ciddi para gelir tabi gelebilirse.
Baþlýkta daha önce ülke ve borsa ucuz demiþtim, bu farkýn politika deðiþeceði beklentisi ile kapanmaya baþladýðýný görüyoruz, ayrýca tüm dünyada EM lere akýþ ve parasal geniþleme temasý hakim. Bakalým önümüzdeki dönem, borsalarýn þimdiden fiyatladýðý kadar iyimser mi geçecek?SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazine ve Maliye Bakanlýðý, 2020 Aralýk ayýna iliþkin nakit gerçekleþmelerini açýkladý.
Buna göre, geçen ay Hazinenin nakit gelirleri 98 milyar 338 milyon lira, nakit giderleri 146 milyar 37 milyon oldu.
Aralýk ayýnda nakit dengesinde 46 milyar 699 milyon lira açýk oluþtu.
2020'nin tamamýnda ise , nakit dengesinde 181 milyar 800 milyon lira açýk oluþtu
Donald trumpýn twitter hesaplarý twitter tarafýndan kapatýlmýþ.
Sn deniz haklýsýnýz bu þirketinlerin gücü olmasý gerekenden fazla, Kimin iyi kimin kötü olduðuna þirket yönetim kurullarý karar veremez. Veriyorsa bu durumda bu þirketlerin engellemedikleri içeriklerden sorumlu tutulmasý gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Tartýþalým: (olayý tasvip ettiðim anlamýna gelmesin lütfen) (yeri geldi diye yazayým dedim, Burasý yeri deðil derseniz silerim)
Ben, mal sahibi (whatsapp) olarak, karþýlýklý fesih yetkisine sahip, kullacýlarýn kendi rýzasý ile, bir sözleþme ile ortaya koyduðum kurallarý kabul ederek kullandýklarý bir hizmeti vermem ve iþletmemin neresi yanlýþ.
Kullanmazsýnýz olur biter. Ýlla lazým derseniz alternatifine bakarsýnýz/ oluþturursunuz. vs. vs.
Saðlýklý ve güzel bir hafta sonu dileðiyle...
Yer Ýmleri