Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 640/2713 ÝlkÝlk ... 14054059063063863964064164265069074011401640 ... SonSon
Arama sonucu : 21704 madde; 5,113 - 5,120 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Doðru.Sizinle tamamen ayný görüþteyim ama sebep-sonuç,parça-bütün gibi iliþkileri analiz ederken,olgulara bilimsel þüphecilikle yaklaþmak ve sorgulamak çok büyük ölçüde matematik ve fen derslerinin iþlenmesi sýrasý elde edilen ve problem çözerken geliþtirilen becerilerdir.Özellikle matematik ve fizik problemleri çözerken farkýna varmadan zaman içinde elde edilen beceriler,hayatta karþýlaþtýðýmýz problemlerde ayný anolojiyi ,düþünce metodunu kurarak,analiz,sentez,sonuca varma ve yorumlama aþamalarý ile bize doðru çözümler bulmamýzý saðlar.
    Bu beceriler ve formasyona sahip olmamýzda da ,problemleri çözmek için ne þekilde düþünmemiz,probleme nasýl yaklaþmamýz gerektiðini doðru þekilde öðretebilecek donanýma sahip olan öðretmenlerin payý çok büyüktür.Kiþisel olarak da , çok iyi öðretmenlerle karþýlaþtýðým için çok þanslý sayýyorum kendimi.
    Bu arada çok boyutlu düþünebilmede felsefe derslerinin yeni bir ufuk açtýðýný,müfredattan çýkarýlmasýnýn büyük eksiklik olduðunu,bu dersi alabilen son kuþak olarak bir ilavede bulunmak istiyorum
    Hocam dediklerinize harfiyen katýlýyorum. Özellikle 8 yaþ altý çocuklarda öðrenme deðil edinim safhasýndayken yapýlacak eðitim faaliyetleri hayati öneme sahip. Çok ivedi bir þekilde özellikle ilköðretim reformu gerçekleþtirilmeli. Biz bunlara yabancý deðiliz, geçmiþte kýsýtlý kaynaklar ve kýsýtlý eðitim kadrosu ile bu iþ çaðýn gereksinimlerine göre gayet iyi baþarýlabilmiþti.

Özellikle ilköðretim safhasýnda bu taþýmalý, birleþtirilmiþ eðitimden mümkün olduðunca hýzlý bir þekilde vaz geçilmeli.
    Dediðiniz gibi müfredat yeniden düzenlenmeli. Sayýsal bölüm öðrencilerinin, yabancý dil gibi diðer alanlarda da daha baþarýlý olduklarýný sürekli gözlüyoruz ki zaten birçok bilimsel çalýþma ile ispatlanmýþ bir durum.
    Eðitim fakülteleri reformu hayata geçirilmeli. Kontenjanlar düþürülüp, isterler arttýrýlmalý, formasyon denen garabet derhal kaldýrýlmalý, eðitim kadrosunun özlük haklarý iyileþtirilerek meslek cazip hale getirilmeli ki baþarýlý öðrenciler öðretmen olmak istesin.
    Bir ülkenin en zeki beyinleri Týp Fakültesine gitmesin. Oraya da gitsin, orada da ihtiyaç var elbet ama bu daðýlýmýn ihtiyaçlar doðrultusunda gerçekleþmesi saðlanmalý. Bunun için spesifik alanlarda açýlacak, burs vb gibi þeylerle desteklenecek, cazip hale getirilecek, en özel öðrencilerin daha yükseköðretim safhasýna gelmeden yönlendirilebileceði meslek liseleri hayati öneme sahip.Bu yüzden Öðretmen liseleri özelinde, belirli, ihtiyaç olan spesifik alanlara yönelik liseler tekrar açýlmalý, çoðaltýlmalý.
    Üniversite reformu. Her ile üniversite olur mu? Olur bunda bir sakýnca yok ama YÖK tarafýndan yapýlacak bir organizasyon ile her üniversitenin belirli alanlarda uzmanlaþmasý saðlanmalý. Kontenjanlar düþürülmeli. Meslek Yüksekokullarýna önem verilerek özellikle ara eleman açýðý giderilmeli.
    Yurt dýþý yüksek lisans-doktora burs imkanlarý ihtiyaçlara göre düzenlenip, arttýrýlmalý.Adamý-torpili olanýn deðil, gerçekten ihtiyaç olan alanda, hakedenin gidip bu eðitimi alabildiði bir düzen saðlanmalý.

Daha birçok þey yazýlýp çizilebilir ki ilk anda aklýma gelenler.

Hayati olan iki þey var. Birincisi sizinde bahsettiðiniz gibi tüm eðitim alanlarýn temel becerilerde belirli bir standarda gelmesi, belirli, azami kriterleri saðlayabilmesi.
    Ýkincisi tüm öðrencilerin maksimum yüzde 10 nunu oluþturan ve ülkenin geleceðini üzerine inþa edeceði kýsmýn olabildiðince, ihtiyaçlar özelinde,daha lise eðitiminden baþlanarak, doðru alanlara yöneltilip, burada en iyi eðitimi alabilmesinin ve bu kiþilerden maksimum faydanýn saðlanabilmesi. Bu çekirdek kadro çok önemli.

Alýntý Originally Posted by tospa Yazýyý Oku
    Hocam benim uzmanlýk alaným askeri konular. Neler olacaðýný, olabileceðini etkisini-tepkisini, doðrusunu yanlýþýný, baðýlýný-deðilini biliyorum. .............
    Sn tospa,
    Madem uzmanlýk alanýnýz askeri konular aklýma gelen bir soruyu size sorayým.
    Eðer silah sanayinde Yunanistan ile karþýlaþtýramayacak kadar iyi çalýþmalar yapýyor isek, 19 adaya neyin karþýlýðýnda Yunanistan'ýn asker çýkarmasýna sessiz kaldýk?

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Doðru.Sizinle tamamen ayný görüþteyim ama sebep-sonuç,parça-bütün gibi iliþkileri analiz ederken,olgulara bilimsel þüphecilikle yaklaþmak ve sorgulamak çok büyük ölçüde matematik ve fen derslerinin iþlenmesi sýrasý elde edilen ve problem çözerken geliþtirilen becerilerdir.Özellikle matematik ve fizik problemleri çözerken farkýna varmadan zaman içinde elde edilen beceriler,hayatta karþýlaþtýðýmýz problemlerde ayný anolojiyi ,düþünce metodunu kurarak,analiz,sentez,sonuca varma ve yorumlama aþamalarý ile bize doðru çözümler bulmamýzý saðlar.
    Bu beceriler ve formasyona sahip olmamýzda da ,problemleri çözmek için ne þekilde düþünmemiz,probleme nasýl yaklaþmamýz gerektiðini doðru þekilde öðretebilecek donanýma sahip olan öðretmenlerin payý çok büyüktür.Kiþisel olarak da , çok iyi öðretmenlerle karþýlaþtýðým için çok þanslý sayýyorum kendimi.
    Bu arada çok boyutlu düþünebilmede felsefe derslerinin yeni bir ufuk açtýðýný,müfredattan çýkarýlmasýnýn büyük eksiklik olduðunu,bu dersi alabilen son kuþak olarak bir ilavede bulunmak istiyorum
    Bize öðrenmenin en büyük motivasyonunun ihtiyaç olduðu öðretilmiþti. Bu nedenle aileden baþlayarak, okulda da öðretmenlerin katkýsýyla doðru sorular sorularak, çocuklarýn doðru cevaplarý aramasýný saðlamak, yanlýþa düþtüklerinde onlarý doðru zemine çekecek sorular sormak önem arz ediyor.
    Felsefe dersine gelirsek, iyi felsefe hocalarýna denk gelince hayatta bambaþka pencereler açýlýyor. Onlarýn binlerce kez deneyimledikleri, bizim ilk kez sorguladýðýmýz konular üzerinden yapýlan sohbetlerde keyifli saatler geçiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

4.  Alýntý Originally Posted by JAS Yazýyý Oku
    Sn tospa,
    Madem uzmanlýk alanýnýz askeri konular aklýma gelen bir soruyu size sorayým.
    Eðer silah sanayinde Yunanistan ile karþýlaþtýramayacak kadar iyi çalýþmalar yapýyor isek, 19 adaya neyin karþýlýðýnda Yunanistan'ýn asker çýkarmasýna sessiz kaldýk?
    Abi askeri konuyla bunun ne alakasý var ki. Bana tankla tüfekle topla gel Bu siyasi bir durum. Orduyu yöneten makam müdahale etmesini istemedikten sonra ordu ne yapsýn? ABD iraný, Çin Tayvaný ezer geçer ama müdahale etmiyor/edemiyor. Askeri yönü baþka, siyasi yönü baþka. Senin elinde Messi var ama yedekte oturtuyorsun taraftar ne yapsýn

Ben uçtuk, kaçtýk birinci lige çýktýk, dünya devi olduk demiyorum askeri alanda da. Ama yerli üretimde çok önemli adýmlarý attýk, çok kritik eþikleri aþtýk/aþýyoruz. Bundan on yýl önce benim gibi savunma sanayi meraklýlarýnýn hayalinde bile göremeyeceði þeyleri baþarýyoruz. Bu alana eðildik, insan kaynaðý yönelttik, destek verdik ar-ge yaptýk meyveleri topluyoruz. Ben elde ettiðimiz geliþim ile mutlu oluyorum. Asla bir ABD, Rusya vb olamayýz zaten bu alanda da ama yapýlan güzel iþleri de yazmayalým mý, belirtmeyelim mi? Eleþtirdiðimiz alanlar yok mu elbette var savunma sanayi ile alakalý da. Dün spesifik bir konu açýldý, bende bildiðimi, görüþümü yazdým. Bunlar ülkenin, bu milletin baþarýsýdýr. Bizler hancýyýz, yönetenler yolcu. Bu ülkenin mühendislerinin, bu ülkenin evlatlarýnýn baþarýlarýyla övünmeyelim mi?

Ýstendiðinde, belki mecbur kalýndýðýnda, iyi kötü doðru politikalar uygulandýðýnda çok meþakatli bir alanda dahi baþarýlar elde edebilecek potansiyelin bu ülkede olduðunu, diðer alanlarda da böyle politikalar izlenmesi gerektiðini söylüyorum. Yanlýþ bir þey söylediðimi, yazdýðýmý düþünmüyorum.

Hep üretim, hep ar-ge, yetiþmiþ eleman vb vurguluyoruz. Ýþte yüzde 20 den yüzde 70 lerin üzerine gelmiþ bir yerli üretim var savunma sanayi gibi hem zor, hem de stratejik bir alanda.

Ýþte diyorum örnek, hem övünelim hem diðer alanlara da uygulayalým, olabiliyor demekki.
    Son düzenleme : tospa; 27-01-2021 saat: 11:09.

Alýntý Originally Posted by tospa Yazýyý Oku
    Abi askeri konuyla bunun ne alakasý var ki. Bana tankla tüfekle topla gel Bu siyasi bir durum. Orduyu yöneten makam müdahale etmesini istemedikten sonra ordu ne yapsýn? ABD iraný, Çin Tayvaný ezer geçer ama müdahale etmiyor/edemiyor. Askeri yönü baþka, siyasi yönü baþka. Senin elinde Messi var ama yedekte oturtuyorsun taraftar ne yapsýn

Ben uçtuk, kaçtýk birinci lige çýktýk, dünya devi olduk demiyorum askeri alanda da. Ama yerli üretimde çok önemli adýmlarý attýk, çok kritik eþikleri aþtýk/aþýyoruz. Bundan on yýl önce benim gibi savunma sanayi meraklýlarýnýn hayalinde bile göremeyeceði þeyleri baþarýyoruz. Bu alana eðildik, insan kaynaðý yönelttik, destek verdik ar-ge yaptýk meyveleri topluyoruz. Ben elde ettiðimiz geliþim ile mutlu oluyorum. Asla bir ABD, Rusya vb olamayýz zaten bu alanda da ama yapýlan güzel iþleri de yazmayalým mý, belirtmeyelim mi? Eleþtirdiðimiz alanlar yok mu elbette var savunma sanayi ile alakalý da. Dün spesifik bir konu açýldý, bende bildiðimi, görüþümü yazdým. Bunlar ülkenin, bu milletin baþarýsýdýr. Bizler hancýyýz, yönetenler yolcu. Bu ülkenin mühendislerinin, bu ülkenin evlatlarýnýn baþarýlarýyla övünmeyelim mi?

Ýstendiðinde, belki mecbur kalýndýðýnda, iyi kötü doðru politikalar uygulandýðýnda çok meþakatli bir alanda dahi baþarýlar elde edebilecek potansiyelin bu ülkede olduðunu, diðer alanlarda da böyle politikalar izlenmesi gerektiðini söylüyorum. Yanlýþ bir þey söylediðimi, yazdýðýmý düþünmüyorum.

Hep üretim, hep ar-ge, yetiþmiþ eleman vb vurguluyoruz. Ýþte yüzde 20 den yüzde 70 lerin üzerine gelmiþ bir yerli üretim var savunma sanayi gibi zor bir alanda.

Ýþte diyorum örnek, hem övünelim hem diðer alanlara da uygulayalým, olabiliyor demekki.
    Sv tospa,

Þunu anlatmak istedim. Silahlanma ve diðer alanlarda borç harç ile ve yandaþlara deli para akýtarak birþeyler yapabilirsiniz ama sebep olduklarý ekonomik çöküntü ile kullanamazsýnýz. Örneðin S400 leri hangardan çýkartamazsýnýz.
    Yazýnýzda takýldýðým kýsým "günahýyla, sevabýyla" kýsmý idi. Durum bu olunca ortada sevaplýk bir durum pek görünmüyor.
    Bir adamýn eline tabanca verip, evini yakmakla eþdeðer bir durumdan bahsediyoruz kaba bir benzetmeyle.

Lenovo P1a41 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

6. deniz hocam abdnin bu yýl içinde yüksek enflasyon (%4) ile yüzleþeceði konuþuluyor ne düþünüyorsun bu konuda.

7.  Alýntý Originally Posted by JAS Yazýyý Oku
    Sv tospa,

Þunu anlatmak istedim. Silahlanma ve diðer alanlarda borç harç ile ve yandaþlara deli para akýtarak birþeyler yapabilirsiniz ama sebep olduklarý ekonomik çöküntü ile kullanamazsýnýz. Örneðin S400 leri hangardan çýkartamazsýnýz.
    Yazýnýzda takýldýðým kýsým "günahýyla, sevabýyla" kýsmý idi. Durum bu olunca ortada sevaplýk bir durum pek görünmüyor.
    Bir adamýn eline tabanca verip, evini yakmakla eþdeðer bir durumdan bahsediyoruz kaba bir benzetmeyle.

Lenovo P1a41 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Hocam günahýyla, sevabýyla kýsmýný açmak isterdim ama açamam mazur görün halka açýk bir sayfada. Sadece þunu söyleyebilirim, bahsettiðiniz yandaþlýk olayý savunma sanayi alanýnda da vardýr. Maalesef ki vardýr. Ha diðer alanlara kýyasla çok düþük oranda, birkaç firma, birkaç alanla sýnýrlýdýr. Eleþtirdiðim alanda budur zaten. Neyseki Nüfuz edilememiþtir. Bunda çok spesifik bir alan olmasý ve çatý kuruluþlarýn Aselsan/Roketsan/Havelsan/Aspilsan/ Tübitak-Sage/Tusaþ/Tei gibi kamu/vakýf sahipli/ortaklý olmasý ve Kale/STM/Otokar vb gibi alanýnda yýllardýr tek ve lider olan yurt dýþýyla da çalýþan profesyonel firmalar olmasý ana etkendir. Yani bir inþaat sektörü gibi deðildir. Belirli, katý isterleri, teknolojik yeterlilikleri þart koþan, zamanla yarýþan bir alandýr doðasý itibariyle. Tedarikçiler kýsmýnda da durum yukarýdakine benzerdir. Ülke genelindeki yandaþlýk endeksi yapýlacak olsa savunma sanayi en alt sýralarda yer alýr bahsettiðim durumlardan dolayý.

Wednesday January 13 2021 Actual Previous
    4:30 PM
    US
    Core Inflation Rate YoY DEC 1.6 1.6%
    1.6%
    04:30 PM
    US
    Inflation Rate YoY DEC 1.4
    1.2% 1.3%
    US
    Inflation Rate MoM DEC 0.4
    0.2% 0.4%
    US
    Core Inflation Rate MoM DEC 0.1
    0.2% 0.1%

https://tradingeconomics.com/united-...ation-rate-mom

Son 7 ayýn enflasyonu %2.4,bu trend devam ederse -baz etkisiyle- ABD Mayýs ayýnda %4 civarýnda enflasyonu görebilir.

ABD'de 2020 ocak ve þubatta %0.1,Mart ayýnda (-)%0.4,nisan ayýnda (-)%0.8,Mayýs ayýnda ( -)%0.1 enflasyon olmuþtu.

Enflasyon %4'e gelince bakalým Fed hala politika faizini sýfýrda tutabilecek mi!..
    Dünyanýn en iyi ekonomi fakültelerinden Wharton'da profesörlük yapan
    Jeremy Siegel, -benim de bir süredir bu baþlýkta dillendirdiðim öngörülere paralel olarak- Financial Times'da bir makale kaleme almýþ..

https://www.ft.com/content/6536113f-...0-597ed90843b6

Higher inflation is coming and it will hit bondholders

Historic increase in monetary supply to fight Covid crisis will lead to higher consumer prices

Yüksek enflasyon geliyor ve tahvil sahiplerini vuracak

Covid kriziyle mücadele için parasal arzdaki tarihi artýþ, daha yüksek tüketici fiyatlarýna yol açacak

"One of the oldest propositions in economics is that the price level is determined by the demand and supply of money. Simplistic formulations of this proposition are called "The Quantity Theory". This proposition states that the rate of inflation is equal to the excess of the rate of growth of money over real incomes "although more sophisticated interpretations take into account other variables such as interest rates and inflationary expectations."

Ekonomi terorisindeki i en eski önermelerden biri, fiyat seviyesinin para talebi ve arzý tarafýndan belirlendiðidir. Bu önermenin basit formülasyonlarýna "Miktar Teorisi" denir. Bu önerme, enflasyon oranýnýn, para büyüme oranýnýn reel gelirler üzerindeki fazlalýðýna eþit olduðunu belirtir - ancak daha karmaþýk yorumlar faiz oranlarý ve enflasyonist beklentiler gibi diðer deðiþkenleri hesaba katar.

"However, there was a fundamental difference between what happened during the financial crisis and what is happening now. The money created by the Fed during the last financial crisis found its way into excess reserves in the banking system. Little of it was lent out to the private sector."

Ancak, 2008 mali kriz sýrasýnda olanlar ile þu anda olanlar arasýnda temel bir fark vardý. Fed'in son mali kriz sýrasýnda yarattýðý para, bankacýlýk sistemindeki fazla rezervlere girdi. Küçük bir kýsmý özel sektöre ödünç verildi.

"This happened because, before the Lehman collapse, banks did not hold excess reserves. At that time, reserves paid no interest and prudent reserve management dictated that banks keep the absolute minimum to satisfy reserve requirements. All excess reserves were lent into the money market.
    The financial crisis changed all of that. Following the crisis, interest rates collapsed. The Fed started paying interest on reserves, and regulators imposed liquidity requirements that could be satisfied with these reserves. The banks easily absorbed the extra reserves created by the Fed and quantitative easing led to only a modest increase in lending.
    But the actions of the Fed and Treasury in response to the Covid-19 crisis are producing a very different outcome. The money created by the Fed is not going only into excess reserves of the banking system. It is going directly into the bank accounts of individuals and firms through the US Paycheck Protection Program, stimulus cheques, and grants to state and local governments."

Bunun nedeni, Lehman'ýn çöküþünden önce bankalarýn fazla rezerv tutmamasýydý. O dönemde,Fed rezervlere faiz ödemiyordu ve ihtiyatlý rezerv yönetimi, bankalarýn rezerv gereksinimlerini karþýlamak için mutlak asgari düzeyde tutmalarýný zorunlu kýlýyordu. Tüm fazla rezervler para piyasasýna ödünç verildi.
    Mali kriz tüm bunlarý deðiþtirdi. Krizin ardýndan faizler düþtü. Fed, rezervlere faiz ödemeye baþladý ve düzenleyiciler, bu rezervlerle karþýlanabilecek likidite gereksinimleri getirdi
    . Bankalar, Fed'in yarattýðý ekstra rezervleri kolayca emdi ve nicel geniþleme, kredilerde sadece mütevazý bir artýþa yol açtý.
    Ancak Fed ve Hazine'nin Covid-19 krizine cevaben eylemleri çok farklý bir sonuç doðuruyor. Fed'in yarattýðý para, sadece bankacýlýk sisteminin fazlalýk rezervlerine gitmiyor. ABD Maaþ Çeki Koruma Programý, teþvik kontrolleri ve eyalet ve yerel hükümetlere verilen hibeler aracýlýðýyla doðrudan bireylerin ve firmalarýn banka hesaplarýna giriyor.

"This is not good for bondholders. The huge demand for Treasuries, which has kept their yields so low, is driven by their strong short-term hedge characteristics " their ability to cushion sharp declines in risk assets.
    But this insurance is going to get more and more expensive as higher consumer prices erode the purchasing power of these bonds. It is inevitable that bond rates will rise, and rise far more than now envisioned by the Fed and most forecasters.
    The multi-trillion dollar war on Covid-19 was not paid for by higher taxes or bond sales to the public. But there is no such thing as a free lunch. It will be the Treasury bondholder, through rising inflation, who will be paying for the unprecedented fiscal and monetary stimulus over the past year."

Bu tahvil sahipleri için iyi deðil. Getirilerini bu kadar düþük tutan Hazine tahvillerine olan büyük talep, güçlü kýsa vadeli hedge özelliklerinden kaynaklanýyor - risk varlýklarýndaki keskin düþüþleri hafifletme yetenekleri.
    Ancak, yüksek tüketici fiyatlarý bu tahvillerin satýn alma gücünü aþýndýrdýkça, bu sigorta giderek daha pahalý hale gelecektir. Tahvil faizlerinin artmasý ve þu anda Fed ve çoðu tahmincinin öngördüðünden çok daha fazla yükselmesi kaçýnýlmazdýr.

Covid-19'a karþý trilyon dolarlýk savaþýn bedeli yüksek vergiler veya halka tahvil satýþlarý ile ödenmedi. Ama bedava öðle yemeði diye bir þey yok. Geçen yýl eþi benzeri görülmemiþ mali ve parasal teþvikleri ödeyecek olan, yükselen enflasyon yoluyla Hazine bonosu sahibi olacak.
     Alýntý Originally Posted by fan Yazýyý Oku
    deniz hocam abdnin bu yýl içinde yüksek enflasyon (%4) ile yüzleþeceði konuþuluyor ne düþünüyorsun bu konuda.
    Daha önce bu konuda yazmýþtým.ABD'de Mayýs ayý enflasyon verisiyle birlikte "Baz etkisinin de desteðiyle" enflasyonun %4 civarýna yükselmesini bekliyorum.Dün de ,ABD'de enflasyon konusunda , Wharton Üniversitesi profesörlerinden Jeremy Siegel'in Financial Times'ta yayýnladýðý makaleden buraya alýntý yapmýþtým.

Sayfa 640/2713 ÝlkÝlk ... 14054059063063863964064164265069074011401640 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •