Sayn Tesus , sorunuzun muhatabý ben olmamakla birlikte , kanaatim olan bir husus yazmak istedim. FED dediðniz gibi Helikopter Bernanke ile 2008 büyük mortgage krizini yangýna su döker dolarý basýp basýp gibi attýlar. Sadece Lehman batarken, batmayacak kadar büyük deyimi , kavramý ile Bank of Amerika gibi hisseleri diplemiþ bankalarýn içine basýlan dolarlarý sokarak , verimsiz batýk þieketleri vs. halý altýna süpürdüler. Bu hoþ bir model oldu. Sonra BD krize giderken gelþmekte olan piyasalarda sarsýldý. Sonra bu dolarlar geliþmekte olan geliþmemeiþ her yere bu rezerv para aktý. Bankalara güveni olmayan para soba deliðinden, kasalara yastýk altýndan her yere su gibi aktý. ABD enflasyonunu geliþmekte olan piyasalara ihraç ederek , bizde olduðu gibi vatandaþ kendi parsýnýn enflasyon karþýsýnda eridiðini görünce dolarize oldu. Bu ne kadar sürdürülebilir bilmiyorum fakat altýnýn onsunun yakýnda 2000 dolara oturacaðýný öngörüyorum. Dün vade sonu ve 10 yýllýklarýn hýzlý hareketinden , Çin piyasalarýn hala kapalý oluþundan vs. sert satýþ yediðini orta ve uzun vadede , FED in yükselen enflasyon, BD nin fezaya çýkmýþ bütçe açýklarý, dýþ ticarete açýðý ve rekor deðerlenmiþ þirketleri ile ayrýca global çarpýklýk endiþeleri ile 2000 leri destek yapacaðýný düþünüyorum..

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri