Sayn Deniz hocam,
Dn Ekonomik Reform Paketi akland. Tamamn dinledim. 98 sayfalk reform paketini bugn sabah inceledim.
imdi gazetede haberi okurken birden bende k yand. Fikrimi burada paylaacam izninizle. Tabi bu konudaki dnceleriniz benim iin ok deerlidir.
“kide bir fiyat istikrar , fiyat istikrar diyorlar ya .... Biz onu atp kenara koyduk. imdi yeni dnem az nce anlattm gibi aslnda drt temelin zerinde bina edilecek. Yatrm, istihdam, retim, ihracat”
Bu cmle dnk konumann en kilit cmlesi olabilir. Dn Sayn Ayhan Bakan bu konuda bir paylam yapmt.
Benim anladm u; Yatrma nem vereceiz. Yeni yatrm yaplmas iin uygun yatrm ortamnn hazrlanmas gerekir. En bata yatrmlarn nndeki en byk engellerden biri olan faizlerin drlmesi lazm. Bu salandnda istihdam art salanacak , retim artacak ve ihracatmz artacak. Fiyat istikrarn bir kenara koyduumuza gre dviz kurlarnn art neticesinde ykselecek enflasyonu bir sre nemsemeyeceiz .
Acaba dk faiz yksek kur gibi bir politika deiikliine mi gideceiz?
Dier yandan dnk konumada Enflasyonun tek haneye drlme hedefi var.
Ayn pakette taban tabana zt iki ifade.
18 Mart’ta Merkez Bankas toplant kararnda yeni politikann ilk iaretini grebiliriz.
Son dnemdeki beklentilerin aksine Politika faizi sabit braklr veya hatta drlrse bir politika deiikliine gidilecei eklinde yorumlayabiliriz.
Uzun vadeli ,belirli hedeflere kilitlenmi stratejik bir ekonomi plan yok.Politikada bir sreklilik yok,srekli zigzag iziliyor,gelen basklara ya da rzgara gre bir o yne bir dier yere savrulunuyor,sonuta da bir mesafe alnamyor,ilerleme kaydedilemiyor..ayn sorunlarla srekli olarak zm retemeden birlikte yaanlyor.
Yazdnz gibi,faiz/kur politikasnda bir defa daha deiiklie gidilmesi artmaz.Varsa bir niyet,merkez bankas toplants bu konuda gsterge olur.Ama dier taraftan d konjonktr artk zorluyor,ABD benchmark tahvil faizlerindeki hzl ykseli,bu ynde bir niyet ve arzu olsa dahi,bu ynde bir politika deiikliinde ekonomi ynetimine tahmin ettiklerinin zerinde sknt kartabilir.
Hem rektr hem de 4 fakltenin dekan vekili olarak atanmt...
Nihat Hatipolu kendisini byle savundu
Gaziantep slam Bilim ve Teknoloji niversitesi Rektr Prof. Dr. Nihat Hatipolu, ayrca 4 fakltenin dekanln stlenmesiyle ilgili yorumlar, Ramazan geliyor, alg lazm szleriyle eletirdi.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/hem-...avundu-1820367
Bu aciklanan paket, hic bir anlami olmayan laf salatasi, yandas'a bak calisiyoruz mesaji vermek icin yazilmis.
Bu milleti zerre kadar dusunse, bu adamin 5 maas almasini durdurudu.
Bu Hatiboglu'nun, uretime katkisi nedir ?
Ustelik 5 gorevle, istihdama katkisi nedir.?
Bir kere durust olun diyecegim, ama olmazlar, vatandas gecim derdinden yaniyor, issiz bunalimda, bunlar zevki sefada.
Bela oldunuz milletin basina, bela..
Fiyat istikrarini bir kenara koyuyoruz sozu benin de dikkatimi cekti... umarim ki tekrar ayni hataya dusulmez faizlerin dusurulmesi sonucu alinan ucuz para kesinlikle yatrma gitmiyor sadece zenginin kredi cekip dolar almasina yaryor
yazdklarm tamamen kiisel yorumlarm olup hibir ekilde yatrm tavsiyesi deildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz izmeniz dileiyle...
Bizim SGK sistemini kesinlikle revize etmemiz gerekiyor. Sonsuz bir emekli maa olamaz. Demirelden zaldan kalan bu sistem her ne kadar ksmi olarak revize edilsede hala ok byk bir yk. Adam lnceye kadar emekli maa alyor sonra karsna ve bekar yada hileli boanm kzna maa veriliyor. Bu ok byk zaaf ve yk. kinci olarak salk sisteminde ecnebiler dahil hi salk primi demeden tp Bebek diz protezi meme kltme ameliyat burun estetii bedava yaptryorlar. Dnyada rnei yok. Bunlar ok pahal. Avrupa'da bir hasta ylda iki kez mr tomografi ektirebilirken bizde byle snr yok. Belki gnde iki kez olmaz. Antibiyotik ve hileli ruhsatlandrma yaplan salk malzemeleri ve ilalar da kst olmal geleceimiz yok ediliyor. nk sonsuz antibiyotik yok.
Bata reis olduu srece bizim zgrce alabileceimiz tek ey nefes. Yep ekonomik ve hukuki dzenlemeler lafta kalr.
Yer mleri