Türk vatandaþlarý ABD'ye zaten þüpheyle bakýyor,bunu zaman zaman yapýlan kamuoyu yoklamalarýnda görüyoruz.ABD'de yerleþik yaþamýþ olanlar iyi bilir,bence "dava" konusunu fazla hafife almayýn.ABD devletinin state secretary(dýþ iþleri bakanlýðý ) ve pentagon(savunma bakanlýðý) temel 2 sütunundaki insan profili ile yerel düzeyde kamu hizmeti yapanlarýn profili çok farklýdýr.Yerel mahkemelerde açýlacak davalarda kararý Türkiye'nin dünyadaki yerini bilmeyen eðitim seviyesi genellikle ortalamanýn altý jüriler karar verecek.Þimdiden mahkemelerde oynanacak tiyatroyu gözümde canlandýrabiliyorum.Ama böyle de olsa ABD mahkemelerinin aldýðý yaptýrým kararlarýnýn ,uluslararasý anlaþmalarla, baþta avrupa ülkeleri dünyanýn bir çok ülkesinde uygulanma gücü vardýr.Ülke olarak,uzun süreli baþýmýzý aðrýtacak bir sorun daha çýkmak üzere.Umarým son anda da olsa,diplomatik kanallardan iletiþime geçilerek kararýn çýkmasý durdurulur.
Sn Deniz
Birinci dünya savaþý bizim için lozan anlaþmasý ile tamamlandý. Bildiðim kadarýyla bu konu ile ilgili herhangi bir madde yok.
Benim demek istediðim amerika halk bankasý örneðinde olduðu gibi istediði zaman istediði konu ile dava açýp tazminat alabilir bunun için gidip soykýrým tanýmasýna gerek yok.
Ancak bu tür giriþimlerin uluslararasý sonuçlarý olur. Bunu kabulleniyorlarsa sorun yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
https://www.yenisafak.com/ekonomi/me...kimdir-3614669
Yorumlariniz icin cok tesekkurler Deniz bey ayrica bilgilerini paylasarak tum arkadaslara da tesekkur eder mutlu pazarlar dilerim....
Fiyat istikrarini gozardi edilecegi belirtilmisti aslinda ama tabi hic bu sekilde sert bir direksiyon kýrýlmasýný beklemiyordum ...
Ben malesef enag enflasyonunu baz aldigimdan faiz seviyesinin dusuk olduguna inaniyordum... tabi faiz tek basina bir cozum degil bu bize sadece zaman kazandiracakti o arada enflasyonun önlenmesi piyasalarin normallesmesi icin gerekli siyasi hukuki adimlarin atýlmasý gerekiyordu... zaten faiz dusukken de yatirimlar degil araba ev dolar vb de balon artmisti...
Galiba yerlilerin dovizini bozmamasi cok etkili oldu belki yuksek kurdan bozdurmalari beklenebilir ancak ben buna da supheyle yaklasiyorum ...
insallah enflasyonu bir sarmal haline gelmeden önünü aliriz aksi halde gelirlerde ciddi bir asinma olabilir
Deniz bey biraz tuhaf olabilir ama acaba g20 nasil belirleniyor biz su an hangi noktadayiz yani bir dusus yasarsak bizi bu g20den cikaracaklar mi surec nasil isleyecek acaba
Degerli yorumlariniz icin tekrar cok tesekkur ederim![]()
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
G20;G8 Maliye Bakanlarýnýn 25 Eylül 1999'daki Washington Toplantýsý'nda, küresel ekonomik sistem için önemli ülkelerden oluþan (G20) resmen ilan edilmiþtir.19 Ülke ve AB Komisyonu G20'yi oluþturuyorlar.Bu 19 ülke dünyanýn en büyük 19 ekonomisi olarak seçilmediler,daha küçük ekonomiler olmasýna raðmen coðrafi büyüklük ve coðrafi temsil olarak Arjantin ve Güney Afrika gibi ülkeler de,organizasyonu oluþturan Clinton hükümeti tarafýndan G20'ye dahil ettiler.Buna karþý örneðin Ýspanya,Hollanda, Ýsviçre gibi daha büyük ekonomiler G20 içinde yoklar.Dolayýsýyla ekonomimizin küçülmesi tek baþýna G20 dýþýna itilmemiz için bir sebep deðil.
Bana göre kritik soru; yüksek oktanlý çýkýþýn Kontrolsuz olup olmayacaðý.. eðer kontrollü olacaksa, ne kadar kontrollü olacaðý.. bu sorular piyasa dinamikleriyle çeliþkili görünse de, piyasanýn uzunca bir süredir hükümet eliyle de manipüle edildiði ortada..
Kontrolsüz bir çýkýþ olursa, çift haneleri kýsa sürede görebiliriz diye düþünüyorum..
Naci abinin de dediði gibi herkesin hakkýnda hayýrlýsý 🙂
ytd..
Yer Ýmleri