Originally Posted by
deniz43
Uzun yýllar büyük emeklerle oluþturulmuþ sahip olduðum donaným ve birikimi,hiç bir karþýlýk beklemeden burada paylaþýyor,büyük fotoðrafý göstermeye,bakýþ açýsý için yeni bir pencere,ufuk açmaya çalýþýyor orta/uzun vadeli öngörülerimi aktarýyorum.
-Daha Aralýk ayýnda bütün dünyada kimse dile getirip telaffuz etmemiþken, baþta ABD küresel ölçekte enflasyon iþaretleri olduðunu gerekçeleriyle ,Haziran ayýnda ABD'de %4'e yaklaþan bir enflasyon oluþacaðýný,bu nedenle benchmark ABD 10 ve 30 yýllýk tahvil faizlerinin hýzla yükseleceðini, bununda geliþmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyeceðini buraya yazmýþtým.Þimdi dünyadaki bütün finans medyasý ABD'de gelmekte olan enflasyonu ve benchmark tahvil faizlerindeki yükseliþi konuþuyor.
-18 Ocak tarihinde buraya borsa endeks seviyelerini yazdým ,ve en az 6 ay süreyle bu seviyelerin üstüne çýkýlamayacaðýný yazdým.Çýkýlamadý ve þu anda o seviyelerin çok altýndayýz.
-Döviz kurlarýnýn seviyesinin suni olduðunu ve en geç Haziran ayýnda yeniden 8'li seviyeleri göreceðimizi yazdým.Haziran ayýný beklemeden ,tetikleyici bir nedenle,daha dün 8'li deðerleri gördük.Türkiye ekonomisi için de ne öngördüysem zaman içinde gerçekleþtiðini görüyoruz.
-Bir de henüz gerçekleþmeyen öngörüm oldu.Mart ayý baþýndan itibaren baþta çok þiþmiþ ABD borsalarý olmak üzere dünya borsalarýnda bir düzeltme bekliyordum.O henüz olmadý ama gecikmeyle de olsa olmasýný hala bekliyorum.
Çok teþekkür ederim hocam. Burasý resmen makro ekonomi ve finans dersliði gibi. Her gün gelip yeni bir ders var mý diye kontrol ediyorum. Bu emeðinizin karþýlýðýný da nasýl öderiz bilemiyorum.
Saðolun varolun
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri