Originally Posted by
pilavli
DTHlarda azalma olabilir normaldir, ama bu ekonomide iþlerin düzeldiðini göstermez, beklentilerin olumluya döndüðünü göstermez. Sadece aniden kurlarda çok þiddetli bir çýkýþ oldu, karý cebe atanlar vardýr, ben dörtte birini sattým mesela elimdekilerin. Ama niye sattým? Düþerse daha aþaðýdan almak için ya da borsada çok ucuzlayan hisselerden alabilmek için.
Þimdi bu aþamada dolarýn aþaðýya tekrar 7.5 ve altýna gitmesi de çok zor, çünkü dolarýný satanlar yerine koymak isteyecektir ya da 7 liradan yýldýrým hýzýyla önce 7.5 e sonra da 8'e çýkarken dolar alamayýp içinde kalanlar ve pusuda bekleyenler almak isteyecektir. Kýsaca çok büyük talep gelecektir, o talebi kýrmak için gerçekten çok büyük satýþlar lazým. Bu sefer yabancý kaynak da bu kadar gelmeyeceðine göre dolar için en iyi senaryo buralarda piyasa soðuyana kadar oyalamak, sanýrým bunu yapmaya çalýþýyorlar. Fiyattan da belli zaten yeni barajý sekiz liraya kurdular.
Gerçekten çok belli 8 e baraj kurulduðu. Ben serbest piyasa koþullarýna müdahaleyi hiç doðru bulmuyorum. Borsadaki devre kesmeler, taban tavan fiyatlar, dövizdeki bu tür eylemler vs gerçekten anlamsýz.
Piyasayý regule edecek kurumlar bence asýl uðraþlarýný manipülasyonlara odaklamalýlar. 100-200 fk lý içeriði bomboþ bir sürü þirket var maalesef. Halka yeni açýlan firma 15 gündür aralýksýz tavan olup 80 FK ya gelmiþ. Madem firman 40 TL ediyor neden 10 TL den halka arz edersin ki? Gerçekten finansal okur yazar olmanýn da para kazandýrmadýðý dönemdeyiz. Ama tek tesellim finansal okur yazar biri olarak en azýndan zarar görmüyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri