MB..Baþkaný...Yeniþafak..ta..yazdiðiklarýnýn..ters ine..
Enflasyondan...daha..yüksek..MB..Faizi..
Olacak..demesi..çarki...dönürmeye..yetecek.mi...
MB..Baþkaný...Yeniþafak..ta..yazdiðiklarýnýn..ters ine..
Enflasyondan...daha..yüksek..MB..Faizi..
Olacak..demesi..çarki...dönürmeye..yetecek.mi...
Friday April 02 2021 Actual Previous Consensus
03:30 PM
US
Non Farm Payrolls MAR 916K 468K 647K
03:30 PM
US
Unemployment Rate MAR 6% 6.2% 6%
03:30 PM
US
Average Weekly Hours MAR 34.9 34.6 34.7
03:30 PM
US
Participation Rate MAR 61.5% 61.4%
03:30 PM
US
Average Hourly Earnings YoY MAR 4.2% 5.2% 4.5%
03:30 PM
US
Average Hourly Earnings MoM MAR -0.1% 0.3% 0.1%
Henüz yüksek aþýlanma ve iþyerlerinin açýlmaya baþladýðý dönemi kapsamasa da ,çok güçlü bir tarým dýþý istihdam rakamý geldi.Þimdi gözler benchmark ABD tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde olacak.
ABD'de çok kuvvetli gelen(Aralýk 1983'ten beri son 37 yýlda gelen en güçlü veri ) bir ISM imalat PMI verisinin arkasýndan ,çok kuvvetli gelen bir tarým dýþý istihdam verisiyle(916 bin istihdam artýþý,bir önceki ayýn da 89 bin edilerek yukarý yönde revize arttýrýlmasýyla 1 milyon'un üzerinde istihdam artýþý) beklediðim gibi ABD benchmark tahvil faizleri ve dolar endeksi yükseliþe geçti.Ama Paskalya tatili nedeniyle veriler henüz tam fiyatlandýrýlmadý.Eðer ABD'den Pazartesi günü gelecek imalat dýþý ISM verisi de güçlü gelirse,benchmark ABD 10 yýllýk tahvil faizinin gelecek hafta %1.80'i,30 yýllýk tahvil faizinin %2.60'ý test etmesini beklerim.Bu durumda geliþmekte olan ülkelerin paralarýna ve varlýklarýna satýþ gelebilir.
Gelecek ay ABD'de aþýlanma iþlemlerinin tamamlanmasýyla ve teþvik paketlerinden gelen paranýn hane halklarýna ve reel sektöre akmasýyla, ertelenmiþ talebin de devreye girmesiyle ve özellikle hizmet sektöründeki çok sayýda iþ yerinin açýlmasýyla,önümüzdeki 3-4 ay da çok kuvvetli istihdam rakamlarýnýn gelmesini,ekonomideki büyüme hýzýnýn ivme kazanmasýný ,enflasyon baskýlarýnýn daha hissedilir hale gelmesiyle benchmark tahvillerinde de yükseliþ bekliyorum.
senden daha þahinler de var.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Qdcqj_OKUfQ
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yarýn Avrupa piyasalarý Paskalya tatilinde kapalý,Çin de resmi tatilde.ABD ve Japonya piyasalarý ise açýk.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sayýn Deniz 43, Ýþ bankasýnýn dolar bazlý deðeri 2.716 milyar dolara düþtü. Yüzde 60 ýna sahip olduðu Þiþe cam ise 2.756 milyar dolar Ýþ bankasýna ait TSKB, Ýþ Menkul,Ýþ GYO, Anadolu hayat vs. þirketleri var. Yani Ýþ bankasý hissesi bonus gibi duruyor. ÝÞ Bankasý TL bazlý 8 yýl önceki fiatlarda. Bankalar malum. Çok fazla toksik barýndýrýryor olabilir. Öz sermayelerinde dollar bazlý küçlme olabilir fakat bu kadar beleþlik fazla deðil mi. Alým için neden istahlý deðil piyasa. Ben aldým. Ben mi akýllýyým piyasamý akýllý. Bun kadar anomali olabilir mi? Getir diye 1 yýllýk firma bile 3 milyar dolar. Malum piyasa anomalilerle dolu. Batýk merdiven altý þirketler var milyar dolar piyyasa deðerinde. Gördüðüm risk özsermayelerini kaybetmiþ bankalarýn sermaye artýrýmýna ihtiyaç olacaðý..
Faizlerin yüzde 30 lara 40 lara yükselirse fiatlar daha da geriler mi ? Siz burdan bir miktar alýrmýsýnýz ? Almazsanýz neden ?
Gerçi daha önce almayacaðýnýzý nedenleri ile yazmýþtýnýz , fakat fakat bu fiatlar iþtahýnýzý kamçýlamaz mý ? Çocukluðumuzun kaç yýllýk bankalarý ne hale gelmiþ, çöp fiatlar, tüm riskleri fiatlamamýþ deniebilir mi hala..D/D si 0.3 ---F/K ý 3.3 malumunuz.. Teþekkürler üstad
Bir de Twtwerda 507 üstad da ÝMF den geliþmekte olanlara bir yardým fonundan bahs ile 6.5 milyar dolar artý 1.5 toplam 8 milyar dolar bir varlýðýn olacaðýný söyledi geçen gün bu bir miktar fiatlanabilir mi ?
Son düzenleme : Ayan; 04-04-2021 saat: 18:53.
Sn Deniz Hocam
Önümüzdeki hafta sanýrým abd enflasyon rakamý var.
Son hafta tarim dýþý istihdam zaten çok iyi idi
enflasyonla ilgili sizinde bagsetðiniz kaygýlar artýk gündeme gelecek
Bu ortamda altýnýn nasýl tepki vermesi beklenir
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançosu gerçeði yansýtýyorsa,evet oldukça ucuz,çok iyi bir yatýrým fýrsatý olur.Ama bilançonun gerçeði ne ölçüde yansýttýðýný bilmiyoruz.Sosyal medyada bankalarýn ödenmeyen kredilerinin tekrar tekrar yeniden yapýlandýrýldýðýný,fiilen batmýþ þirketlere geri ödeme yapacakmýþ gibi banka bilançolarýnda faiz geliri yazýldýðýný yazýyor.BDDK'nýn genelgesi 30 Hazirana kadar geçerli,belki ondan sonra tabloyu daha net görürüz,ama þu anda alýn ya da satýn diye bir öneri veremem çünkü bir þey söyleyebilmek için gerçek bilançoyu bilmek lazým.Piyasa fiyatlamasýna gelince,demek ki piyasa Ýþ bankasýnýn vermiþ olduðu solo bilançodaki 365 milyar TL kredinin özvarlýðý kadar olan 68 milyar TL'nin batacaðýný öngörüyor ki,piyasa fiyatlamasý olarak sadece konsolide bilançosundaki iþtiraklerinin deðerini banka deðeri olarak fiyatlýyor(Faizlerin yükselmesi nedeniyle, geçen sene düþük faizlerden alýnan menkul kýymetlerden ve düþük faizle verilen kredilerdeki zararý ihmal ediyorum).Doðru ya da yanlýþ ama piyasanýn fiyatlamasý bu,þüphesiz piyasa yapýcýlar bizden daha çok bilgiye ulaþma ve bankanýn içini bilme imkanýna sahip.Tabii aþýrý satýlmýþ,satýþý abartmýþ da olabilirler.
IMF'den bu tür bir paranýn ülkelere gönderilmesi bir öneri,henüz kesinliði yok,%16 oy hakký olan ABD'nin onay vermesi gerekiyor(IMF yönetim kurullarý %85 oy ile karar veriyor).Böyle bir aktarým olursa merkez bankasý net döviz rezervimiz (-)61.1 milyar dolardan,(-)54.7 milyar dolara gelir.Takribi 1.5 aylýk dýþ ticaret açýðýmýz kadar bir para.Merkez bankasýnýn eriyen 134 milyar dolar rezervinin yanýnda çok küçük bir tutar olarak kalýyor.
Yer Ýmleri