Tabi ki soracaklar ! Resmen o süreç gözümüzün önünde görevi kötüye kullanmaktan baþka bir þey deðil. Bu suçu iþleyenlerde mutlaka gerekli cezayý almalýdýr.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tabi ki soracaklar ! Resmen o süreç gözümüzün önünde görevi kötüye kullanmaktan baþka bir þey deðil. Bu suçu iþleyenlerde mutlaka gerekli cezayý almalýdýr.
Böyle yanýltýcý þekilde algý yaratýnca adamlar da Sürekli maðdur olup aðlýyorlar iftira atýldý vs diyorlar millet de yiyor. Dediðim gibi neden bu ortam böyle bozuldu neden zenginler baþka ülke vatandaþlýðýna hücum ediyor neden gençler okumuþ çalýþkan mühendis doktorlar bu ülkede yetiþip tüm bilgi birikimleri ile yurt dýþýna hem de eh iþte denecek koþullarda gidiyorlar? Bu sorular daha önemli ve esas sorulmasý gereken sorular bunlar.
Neden milyarlýk fonlar fiyata bile bakmadan hisseleri satýyor? Neden þirketler borç çevirmek yerine kapatýyor? Neden sermaye kaçýyor ülkeden? Neden iþsizlik tarihi rekorlarda? Bununla ilgili çözüm önerileri neler?
Þunlarý adam gibi yanýtlayan benim gördüðüm kadarýyla gerçekten yok. Babacan ekonomi konuþuyor bir tek onun da dediði özetle yabancýyý geri getireceðim, o kadar.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýmý okumadýnýz sanýrým, ben de sorsun diyorum ama çalýndý imasý ile deðil neden sattýnýz diye sorsun diyorum.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temel seviyede ki bir yönetici bile o kadar büyük bir paranýn bir ayda satýlmamasý gerektiðini bilir. Gidip büyük bir fon ile anlaþtýysanýz ve bu satýþý yaptýysanýz bunun adý görevi kötüye kullanmaktan Farklý bir konuma evrilir.
halkýn, hele ki mevcut yönetici kadroya oy veren kýsmýn eðitim seviyesi ve finansal bilgi düzeyi anketlerle ortada... oraya finansal konularla ilgili bir mesaj iletilecekse son derece basit olmalý; "128 milyar dolar nerede" sloganý bu amaca hizmet ediyor...
daha detayýný merak edecek, mesela e507'den konunun içeriðini okuyup anlayacak düzeydeki kiþilerden zaten bir oy kaygýsý yok muhalefet partilerinin... en azýndan bugunku þartlarda...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
https://www.sondakika.com/haber/habe...liya-14063860/
Sayýn Deniz43
Nurettin Canikli’nin açýklamalarý hakkýnda görüþünüz nedir?
Bir de ABD enflasyon rakamlarý yüksek geldi, buna raðmen 10 yýllýk tahvil faizindeki geri çekilmeyi nasýl deðerlendiriyorsunuz ? (Saat 07.20 itibariyle % 1,622)
Saygýlarýmla
Nurettin Canikli yýllarca Ekonomi Bakanlýðý yapmýþ,açýklamalardaki yanlýþlarý görünce üzüldüm.
-Canikli:" Ýkinci kural konvertibil olarak ilan edilen bir paranýn karþýlýðýnda talep edilen dövizi Merkez Bankasý piyasa fiyatýndan satmak zorundadýr. Türk lirasý da konvertibil bir paradýr. TL'nin konvertibil olduðu 1990 yýlýnda ilan edilmiþtir."
Nurettin Canikli sanýrým,hangi Türkiye'nin hangi döviz rejiminde olduðunu karýþtýrmýþ.Sabit Kur uygulamasý,Para kurulu ve kur çýpalamasý rejimlerinde olmadýðý sürece hiç bir ülke Merkez bankasýnýn piyasaya döviz saðlama taahhüdü yoktur.Hiç bir ülke Merkez bankasý döviz rezervlerinin hepsini, hatta fazlasýný ülkede bir savaþ veya temel ihtiyaç malzemesi krizi gibi bir durum olmadýðý sürece kullanýma sürmez. Hiç bir Merkez bankasýnýn döviz piyasalarýna müdahalesi aylarca sürmez.
Döviz kurunun piyasaca belirlendiði dalgalý döviz kuru rejiminde merkez bankasýnýn sitesinde yayýnladýðý döviz kuru sabit kur rejimlerinde olduðu gibi bir alým-satým taahhüdü deðil,piyasada oluþmuþ iþlemlerin saatlik ortalamalarý alýnarak hesaplanmýþ bir gösterge kurdur.
Canikli:"Merkez Bankasý dolarýn fiyatýný belirlemez. Fiyat piyasada oluþur. Merkez Bankasý piyasada oluþan fiyattan dolar satar. Bu nedenle, Merkez Bankasýnýn dolarý ucuza veya pahalýya sattýðýna iliþkin deðerlendirmeler en hafif ifade ile cehalet ürünüdür."
Merkez Bankasý,eðer belirli bir seviyede,seviyeyi korumak için milyarlarca dolar satýyorsa(Örneðin 6.85 seviyesinde 30 milyar dolar civarýnda satýþ yaptý), artýk piyasa fiyatýndan dolar sattýðý da, dövizin fiyatýnýn piyasaca belirlendiði de söylenemez,merkez bankasýnýn piyasadaki arz-talep dengesini bozarak,döviz kurunu suni bir seviyede tutmak için rezerv tükettiði söylenebilir.
Merkez Bankasýnýn döviz satma yolu bellidir,ihale açar,eðer dövizin alýcýsý varsa en uygun fiyatý verenlere(en yüksek fiyat teklif edenlere),önceden belirlenmiþ miktarda döviz satar.
-ABD'de enflasyonun zýplamasýna raðmen benchmark ABD 10 yýllýk tahvil faizlerindeki gerileme þaþýrtýcý.Ýlk akla gelen Fed'in piyasaya girerek uzun vadeli tahvil satýn almasý yaparak fiyatlarý düþürücü yönde müdahale ettiði þeklinde.Ama yine de ben ,faizdeki bu gerilemenin geçici olduðunu düþünüyorum.Çünkü önümüzdeki haftalarda ABD'den çok kuvvetli veriler gelmeye devam edecek.Önümüzdeki 2 ay içinde muhtemelen 2 milyonun üzerinde istihdam artýþý,çok kuvvetli tüketim harcamalarý,gelir artýþlarý,yüksek gsyih artýþý verileri gelecek,gelecek ay muhtemelen enflasyon %3.5'a,üretici fiyat endeksi %6 yýllýk artýþa týrmanacak.Verilerle birlikte faizlerin de týrmanacaðý düþüncesindeyim.
Fed'in tahvil piyasasýnda tabii ki önemli aðýrlýðý var,ama tek baþýna da belirleyici deðil,bütün veriler ayný yönde gelince geri çekilmek zorunda kalýr:
https://www.thebalance.com/who-owns-...l-debt-3306124
Who Owns the US National Debt?
2020 yýlý sonucu itibariyle, ABD Hazine tahvillerinin elinde tutanlara göre daðýlýmý:(Trilyon dolar)
Bireyseller:1.77
Yatýrým fonlarý:3.81
Bankacýlýk kurumlarý:1.34
Sigorta þirketleri:0.44
Fed:5.31
Eyalet ve yerel hükümetler:1.09
Yabancý hükümetler ve uluslararasý yatýrýmcýlar:7.17
Emeklilik fonlarý:3.14
Diðer:0.44
Son düzenleme : deniz43; 14-04-2021 saat: 09:43.
MEB'ligi yapmis biri buysa, var gerisini sen dusun.
Cehaletleri basarisiz olmalarinin en buyuk nedeni, oysaki bu konularda o kadar degerli adamlar var ki, cagir gorus, ne yapalim de.
Ama demiyor belki utaniyor diyecegim de, bunlarin utanmalari da yoktur.
Yer Ýmleri