Fed 16 Haziran tarihinde, 3 ayda bir revize ettiði yýllýk temel makroekonomik verilerle ilgili projeksiyonlarýný yayýnlayacak.Ben de kendi matematik modelleme'me göre kendi projeksiyonlarýmý hazýrlýyorum.Fed kendi projeksiyonlarýný yayýnladýktan sonra ben de bu baþlýkta kendi projeksiyonlarýmý yayýnlayacaðým,yýl sonu rakamlarýný alýnca mukayesesini ve deðerlendirmesini yaparýz.(Geçen yýl pandemi olunca tabii ki bütün temel varsayýmlar deðiþti ve projeksiyonlar çöp oldu ama önceki yýl baþýnda yaptýðým ABD ekonomisinin büyüme hýzý Fed'in projeksiyonunda büyük sapma gösterirken,benim öngörümün tam isabet saðladýðý bu baþlýðý takip edenler arþivlerden biliyor)
Yaptýðým projeksiyonlar bu sefer Fed'in ki gibi hem enflasyon,hem gsyih büyümesi hem de iþsizlik oranýyla ilgili olacak ama iþsizlik oranýyla ilgili yýl sonu projeksiyonumu þimdiden burada ifade edeyim:
Fed'in mevcut para politikasýný korumasý yani varlýk alým programýný deðiþtirmemesi ve politika faizini mevcut seviyede tutmasý temel varsayýmý altýnda:
Kabaca,yýl sonu itibariyle ABD'de öngörüm;
-164.5 milyon iþgücü
-%63 iþgücüne katýlým oraný
-156 milyon istihdam edilen kiþi sayýsý
-8.5 milyon kiþi iþsiz sayýsý
-%5.2 iþsizlik oraný
Öngörüyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri