
Originally Posted by
deniz43
Soru 1:Tünel,köprü,otoyol gibi fiyatý dolara endeksli geçiþ ücretleri de dolara endekslemeden vazgeçilecek mi?,Þehir hastaneleri,havaalanlarý gibi kiþi baþýna dolar cinsinden verilen ödeme garantileri de tl'ye çevrilecek mi?Bu þirketler dolar cinsinden kredi olarak bu iþleri yaptýlar deniyorsa,dolar cinsinden kredi alarak örneðin alýþveriþi merkezi yapanlarýn ödemelerinin tl'ye çevrilmesinin istenmesi çifte standart ve tutarsýzlýk olmayacak mý?
Soru 2:Devlet bundan sonra bütün alt yapý ihalelerini tl cinsinden mi yapacak?
Soru 3:Devletin geleceðe yönelik sözleþmelerde kural koyma yetkisi var ama yasayý geriye yürüterek geçmiþte yapýlan sözleþmelerin deðiþtirilmesini zorunlu kýlmak hukuka ne derece uygun?
Soru 4:Sadece dövize endeksli sözleþmeler yok,örneðin altýn'a endeksli kira sözleþmeleri baþta kapalýçarþý olmak üzere çeþitli yerler ve kiþiler arasýnda uygulanýyor,bunlara da kýsýtlama getirilmesi düþünülüyor mu?
Soru 5:Türkiye'de yerleþik ve döviz cinsinden geliri olmayan þirketlerin Türk bankalarýndan aldýklarý döviz cinsinden krediler de tl'ye çevrilecek mi?
Soru 6:Doðru ekonomi politikalarýný uygulayýp,enflasyonu %3'ün altýna indirdiðinizde,zaten bütün sözleþmeler tl cinsinden yapýlýr,yüksek enflasyon ortamýnda sözleþme özgürlüðüne kýsýtlamalar getirmek yerine,popülizmden uzak doðru ekonomik politikalar uygulayarak yatýrýmcý ve iþ dünyasýnýn güvenini kazanarak türk lirasýnýn deðerlenmesini saðlamak ve dövize endeksli sözleþme ihtiyacýný doðal yönden gereksiz kýlarak zaman içinde azaltmak ve neredeyse tamamen ortadan kalkmasýný saðlamak daha doðru olmazmýydý?
Yer Ýmleri