Originally Posted by
indregandi
sayýn deniz43 kolay gelsin bilgilendirmeler için teþekkürler,..
genel düþüncem düzen ABD nin düzeni ve bu batýþ er yada geç düzenin sahibine nasip olacaktýr,..
Çin'in sorun yaþamasýndan ABD medet umar hale gelmiþ se sorun gerçekten vardýr ve bu sorun ABD için çok büyük hale gelmiþ demektir,..
bizde zamanýnda olan ve hantal oluþlarýyla sürekli eleþtirilip özelleþtirme furyasýnda paþalar gibi satýlan KÝT lerimizin bir benzeri de Çin de var anlaþýlan,..
muhtemelen Çin bu verimsiz þirketlerini 1.3 mil nüfusu yüzünden Ýstihdam için kullanmaya devam edecektir baþka çaresi olduðunu sanmýyorum,.bu defa kendi içinde yeni Hongkong larý istemez,..
Güney Çin denizinde ve devamýnda Bir Kuþak Bir Yol üzerinde olan bütün sahalarda (buna bizim Doðu/Güney Anadolu ve Kafkaslar da dahil) ABD ile sürekli karþý karþýya gelen Çin in,
Evergrande olayýnda:
Önceden kurgulanmýþ bir senaryo olmadýkça ABD nin sorunlarý na malzeme olacak ve bu sorunlarý kendi üstüne alacak þekilde kullanýþlý hale geleceðini düþünmüyorum,...sizin de belirttiðiniz gibi kurtarýrlar, ertelerler düþüncesindeyim, halýnýn altýna süpürürler,..
ayný zamanda pislik süpürmede Çin in ABD kadar baþarýlý olamayacaðý düþüncesindeyim,..
ortada kalýr bunu baþaramaz, çünkü para otoritesi deðil, o nedenle sorunlarýný halýnýn altýnda tutmaya devam edecektir,. ayrýca bu ABD nin de iþine gelir,.. ABD nin istediði eninde sonunda kendi lehine bir dengelenme olacaktýr,..
''çip krizi''de dahil bu kadar sorun yaþanýlan bir dünya da Çin de oluþacak finansal bir krizin tetiklenmesi bütün dünyayý etkileyecek þekilde üretime ve tedarik zincirlerine vurabilir, bunun etkilerini düþünemiyorum bile,.
ABD hiç düþünemez, nihayetinde karþýlýksýz para basma becerisini elde etmiþ bir ABD, eninde sonunda finansal bir krizin kendinde olmasýný/oluþmasýný ve bunu kendisinin çözmesini ister, sistemi kontrol altýnda tutabilmenin en kolay ve ucuz yolu budur,..
bu þekilde Çin de sorunu sorunun gerçek sahibinde ABD de tutmaya devam edecek politikalar üretecek ve izleyecektir,..
Üretemeyene para veririler bu paranýn adý borçtur,..o nedenle bana göre Çin ABD ye karþý diðer sorunlarýný su yüzüne çýkarmadan üretim silahýný mütemadiyen kullanmaya devam edecektir,..
iþin sonunda bakalým ne olacak, süpürülecek mi?..
zaman analizinde 18 ekimi iþaretlemiþtik, Çin bunu atlatýrsa sýra ABD ye geliyor,
rulet gibi,..
Yer Ýmleri