Günaydýn
EPDK nýn en son yayýnladýðý GES ile ilgili yönetmelikte alýnan kararlara göre tam tersi uygulamadayýz.
Þirketler ürettikleri elektriðin miktarýna bakýlmaksýzýn satýþ yapabilirken artýk sadece tüketim miktarý kadar satýþ yapabilirsin koþulu koydular. Üstelik bunu yatýrýmýný tamamlamýþ kullanýmýna baþlanmýþ olan 2019 yýlýndan beri faaliyette olan tüm GES ler için yaptýlar.
Bu kadar enerji ithalatý varken üstüne bu karar hiç anlaþýlýr deðil. Bu hamle bir çok þirketin iflasýna kadar götürebilir.
En basitinden GES yapan bir lojistik firmasýnýn tüketimi ne kadar olabilir ki. En fazla aydýnlatma, pc vs. Fakat mevcut çatýlarý düþündüðümüzde kapasiteleri tüketiminin 10 belkide 100 katý olan yerler var. Yakýnda bu yönetmelikten geri adým atacaklarý kesin gözüyle bakýyorum.
Bu arada Kalyon grubu bu sektördeki yatýrýmýný Katar lý bir þirkete sattýktan hemen sonra çýkmasý da ilginç. (Kalyon ciddi güneþ paneli üreticilerinden)
Wednesday August 17 2022 Actual Previous Consensus
09:00 AM
GB
Inflation Rate MoM JUL 0.6% 0.8% 0.4%
09:00 AM
GB
Inflation Rate YoY JUL 10.1% 9.4% 9.8%
Ýngiltere çift haneli enflasyon bandýna geçen ilk geliþmiþ ekonomi oldu.
Lisanslý üretim devletin 0,15$ dan alým garantisi verdiði sistemler için geçerli.
Lisanssýz üretim en baþýndan beri var zaten. Lisanssýz derken kafanýza göre yapamýyorsunuz zaten.
EPDK ve daðýtým þirketlerinin onaylarý ile gerçekleþiyor herþey.
Asýl sorun GES ile türkiyenin enerji ihtiyacýnýn %7 sini ancak karþýlarken bunu daha da frenlemek.
Çin yavaþlýyor:
"Tencent has reported a 56 per cent year-on-year fall in second-quarter profit, as the country’s most valuable company was shaken by the slowing Chinese economy and a regulatory crackdown by Beijing."
Yurt dýþý firmalar yüksek maliyetli stok, düþük iþletme sermayesi ile yakalanmaya baþladý:
"Target’s profit tumbles on price cuts and efforts to clear inventory"
Yer Ýmleri