Originally Posted by
deniz43
Sn deniz43,
Emre Alkin hocayý fikirlerini çok beðenmekle birlikte bu konuda kendisine tam olarak katýlmýyorum, nedenlerine gelince dün siz de açýkladýnýz tam olarak kopyalayýp yapýþtýracaðým;
Fiyatýna bakmadan sýnýrsýz para harcayan ve hem talep enflasyonunu hem de tüketim mallarý ithalatýný patlatan küçük bir zümre var ya...Ýþte onlardan bir bölümü de iktidara yakýn olup ithalat imtiyazý alanlar,sadece altýn deðil,ilaçtan canlý ya da karkas et ithalatýna çok sayýda ithalatý bakanlýklarýn iznine tabii ürünlerin ithalatýný yapýp havadan devletin sýrtýndan çok büyük miktarda para kazananlar....
Ayrýca þirketlerin kar hýrsýda çok önemli, bütün bu saçmalýklar olmadan önce 82 gram Ülker Gofret 1 TL ye satýlýrken, þu anda 36 grama düþürülmüþ gofretin fiyatý 11 TL olmuþ, bu durum sadece dolarýn artýþý veya maliyetlerin artmasýyla açýklanamaz bu sadece bir örnekti ama çoðaltabiliriz. Bir çok þirket ayný durumda zaten bir çoðunun bilançosunu da yansýdý. Tüketim giderek azalýyor bir çoðu bunun bedelini ödeyecektir.
ABD de sýradan 1 NIKE ayakkabýyý 60 dolara hatta indirimde 35 dolara alabilirsiniz ama burada 4.600 TL (141 dolar) nedir yahu.
Bayram öncesi arkadaþým Skechers ayakkabý aldý 4.500 TL ben farklý modelini 49 USD'ye almýþtým.
Almanya da 1 € olan diþ macunu burada 3 €, bizim burada 35 € olan raký Almanya da 11 €......say say bitmez.
Bir çok farklý sektör ayný durumda bir örnek daha vereyim, kardeþim bir yazlýk apt dairesi aldý yurtdýþýnda yaþýyor, alaturka WC yi deðiþtirmem için rica etti peki dedim yardýmcý olayým, hiç anlamadýðým iþtir, 3 yerden fiyat aldým, Apt'nin iþlerini yapan seramikçi ne kadar istedi biliyor musunuz ? 23 bin TL neden bu fiyat diye sordum? klozet 11 bin iþçilik ve seramik pahalýymýþ vsvs. diðeri 16.000 Tl istedi, üçüncü ustaya tüm malzemeyi ben aldým 3.800 TL tuttu, ustaya da iþçilik parasý olarak 4.000 TL verdim 7.800 TL hallettim.
AKP Belediyelerin yaptýklarýný yazmayým medya da çarþaf çarþaf yazýlýyor zaten.
Fiyat algýsýnýn kaybolmasý sebebiyle fýrsatçýlara gün doðmuþ durumda piyasa da kim ne tutturursa.
Atalarýmýz ne demiþ "Balýk baþtan kokar."
Sýradan vatandaþ hiç bu kadar ezilmemiþti. Karýnlarý doyuyor ama gözleri doymuyor.
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
Yer Ýmleri