https://x.com/iriscibre/status/1902977405813141576
Ýris Cibre
Ahmet Hakan'ýn bu yazdýklarý aslýnda hep neye güvenildiðini açýklamýyor mu?
"Sýkýlýrlar ve unuturlar"
Ahmet Bey, bazý þeylerden sýkýnýlmaz ve unutulmaz
Özgürlük mesela...![]()
https://x.com/iriscibre/status/1902977405813141576
Ýris Cibre
Ahmet Hakan'ýn bu yazdýklarý aslýnda hep neye güvenildiðini açýklamýyor mu?
"Sýkýlýrlar ve unuturlar"
Ahmet Bey, bazý þeylerden sýkýnýlmaz ve unutulmaz
Özgürlük mesela...![]()
Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
https://x.com/ali_hakan_kara/status/1903195973653799311
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Son 3 günde yaklaþýk 23 milyar dolar satýlmýþ görünüyor. (Varsayýmlara göre bunun biraz altýnda veya üstünde gerçekleþebilir.)
Kabaca, yarýsýnýn Çarþamba, kalanýnýn Perþembe-Cuma satýldýðýný söyleyebiliriz.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde anayasal olarak siyasi iktidarlara meþruiyet saðlayan,seçimlerin baðýmsýz ve tarafsýz yargý organlarýnýn genel yönetim ve denetimi altýnda yapýlmasýdýr.Eðer baðýmsýz ve tarafsýz bir yargýnýn yönetim ve denetimi altýnda siyasi iktidarlarýn barýþcýl bir þekilde el deðiþtirmesi artýk mümkün olmayacaksa,mevcut iktidar hiç bir þekilde elindeki iktidarý devretmemeye kararlý ise, o zaman piyasa fiyatlamalarý da ekonomik göstergelerden baðýmsýz olarak çok farklý olur.Bugün görülecek "Ekrem Ýmamoðlu davasý" bu konuda hayati öneme sahiptir ve bir nevi turnusol testi olacak.Kamuoyu yoklamalarýna göre bir sonraki Cumhurbaþkanlýðý seçimi için çok yüksek þansý bulunan Ekrem Ýmamoðlu'nun hukuki dayanaðý olmayan suçlamalarla seçimlere girme hakkýnýn elinden alýnmasý,mahkum edilmesi, Türkiye'nin artýk baþka bir patikaya girdiðinin tescili olacaktýr.Esasen ülkede güçler ayrýlýðý,baðýmsýz ve tarafsýz yargý,özgür basýn,gösteri ve protesto özgürlüðü,þeffaflýk ve hesap verilebilirlik,idarenin icraatlarýnýn baðýmsýz ve tarafsýz yargý tarafýndan denetlenmesi gibi temel haklar ve özgürlükler,demokrasinin temel unsurlarý kaybolmuþ,sadece 5 yýlda bir eþit olmayan koþullarda gidilen seçim sandýðý kalmýþtý.Bugün mahkumiyet kararý çýkarsa , anlayacaðýz ki,artýk o da yok,seçimler sadece göstermelik ve formalitenin yerine getirilmesinden ibaret olacak olup,mevcut iktidarýn seçim sandýðý yoluyla deðiþmesi ihtimalinin kalmadýðýnýn tescili olacaktýr.Sonrasýnda piyasa fiyatlamalarý da bu realitiye göre olacaktýr.
https://www.ekonomim.com/gundem/ekre...-haberi-807699
Ekrem Ýmamoðlu savcýlýk tarafýndan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi
Þüpheliler Ekrem Ýmamoðlu, Resul Emrah Þahan, Mahir Polat ve Mehmet Ali Çalýþkan üzerilerine atýlý silahlý terör örgütüne yardým etme suçundan tutuklanmalarý istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliðine sevk edilmiþtir." denildi.
Ekrem ÝMAMOÐLU Tck 220/1, 135,252, 220/1 maddeleri (suç örgütü kurma, ihaleye fesat karýþtýrma, rüþvet almak, kapsamýnda tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliðine sevk edilmiþtir.
https://www.ekonomim.com/gundem/rtuk...-haberi-807691
RTÜK Baþkaný Ebubekir Þahin sosyal medya hesabýndan yayýn kuruluþlarý uyardý. Þahin yaptýðý açýklamada, "Yayýn durdurma ve lisans iptaline kadar varabilecek yaptýrýmlar uygulanacak" dedi.
https://www.ekonomim.com/gundem/rtuk...-haberi-807692
RTÜK Üyesi Ýlhan Taþçý: Basýn özgürlüðü RTÜK Baþkaný tarafýndan askýya alýnmýþtýr
Böylece ansiklopedik tanýmýyla "faþist rejim" in dini sembollerle de bezenerek tüm unsurlarý hayata geçirilmiþ oldu.Ýktidar partisi=hükümet deðil,iktidar partisi=devlet oldu.
https://www.paraanaliz.com/2025/gund...lama-g-108201/
Son dakika: Ýstanbul'da giriþ çýkýþlara kýsýtlama geldi!
Son düzenleme : deniz43; 23-03-2025 saat: 05:51.
Deniz hocam gunaydin .
Bu saatten sonra ekonomi konusmanin fazla bir anlami kalmadi.
Yasanan ve yasanacak olaylarin en kotu sonucu ne olur diye kafa yorsak yorumunuz ne olurdu?
Misal bankalara bir hucum (bank run) yasanirsa en kotu senaryo bu olur diye dusundum.
Allah sonumuzu hayretsin.
Yer Ýmleri