Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 194/219 ÝlkÝlk ... 94144184192193194195196204 ... SonSon
Arama sonucu : 1750 madde; 1,545 - 1,552 arasý.

Konu: KAPLM - Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066
    Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066
     Alýntý Originally Posted by Filozof Yazýyý Oku
    Sevgili Koray da benim gibi dusunmus ayni fikirde olmak Cok guzel!Egeende de cok basarili grafik ve analizleri vardi!Kaplamin ambalaji da grafikle taclandirmis emegine saglik!Izninizle paylasiyorum
    þu sýralar #kaplm de olan kýrýlýmlara odaklanýyorum. 8 yýllýk konsolidasyon sonlanýyor gibi.
    ( müþterileri arasýnda pýnar et ve pýnar süt var ) Çin'e süt ve süt ürünlerinin ihracatýna baþlanacaðý bir dönemde gelen bu kýrýlým benim için önemli. Ytd
    Evet bazen bir hisseye güvenmek gerek iþte en büyük örneði sanýrým bu!Maþallah yüzümüzü kara çýkartmadý günlükçü gömlekçi çorbacýlara inat kaðýt gayet güzel durdu!Borsada bence gerçek olan veriler :sevgi,bilgi,çalýþma!Bilgi paylaþan herkese teþekkürler!

Gýda ve tarým sektöründe;
    yaþ meyve,
    sebze,
    katý ve sývý yaðlar,
    et, balýk,
    yumurta,
    içki,
    meþrubatlar için,

Sanayi üretiminde ise;
    kimyasal ürünler,
    dayanýklý tüketim mallarý,
    tekstil ve hazýr giyim iþte bu sektörlerle birlikte incelemek lazým

ben 26 Hazirandaki genel kurulda prigo baský ile ilgili ne gibi geliþmeler olmuþ ya da olacak ona kilitlendim neden mi derseniz http://www.prigobaski.com/urunler.aspx
    Son düzenleme : Filozof; 13-06-2020 saat: 12:56.
    Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066
    http://www.matbaateknik.com.tr/news/...ýný-geniþletiy

Kaplamin Ambalaj, Dijital Oluklu Baský Üretiminde Fujifilm ile Hattýný Geniþletiyor.
    Onset X1 Kaplamin Ambalajýn Ýzmir tesislerinde üretime alýndý. Ýkinci Prigo dijital çözüm merkezi Yalovada açýlacak.
    Çukurova Kâðýt ve Ambalaj Gurubu þirketlerinden olan ve Türkiye'nin önde gelen firmalarýna ambalaj çözümleri sunan Kaplamin Ambalaj, Ýzmir tesislerinde 2017 Aralýk itibariyle üretime aldýðý Prigo Dijital Çözüm Merkezi için ikinci Onset flatbed dijital baský çözümünü üretime dahil etti.
    1976 yýlýnda çok ortaklý bir þirket olarak kurulan Kaplamin Ambalaj, 1984 yýlýnda Çukurova Holding bünyesi katýlmýþ ve oluklu mukavva ambalaj üretimine baþlamýþtýr. 2017 yýlý sonunda müþteri taleplerini göz önünde bulundurarak dijital oluklu baský üretimi için Onset X1Lt flatbed baský makinesi yatýrýmý yapmýþtý. Þirket, Prigo Dijital Çözümler markasý altýnda oluþturulan dijital baský üretim tesisi için kýsa sürede artan talebi karþýlamak için ikinci bir makine yatýrým kararý aldý ve tercihini yine Fujifilm ve Onset serisinden yana kullandý. Onset X1, þirketin Ýzmir Kemalpaþa Organize Sanayi bölgesindeki tesislerinde üretime alýndý ve þimdiden mevcut üretim kapasitesini, doldurdu. Kaplamin Ambalaj Fabrika Müdürü Osman Bozcaarmutlu, POS standlarý için baþlattýklarý dijital oluklu baský iþinin kýsa zamanda farklý sektörlerden oluklu kutu talepleri de oluþturduðunu, söylüyor ve ekliyor:
    Artan talebe karþýlýk artýrýlan üretim kapasitesi
    Ýki yýl evvel girdiðimiz dijital oluklu baský iþinde baþarýlý olduðumuzu düþünüyorum. Fujifilm ile bu iþe giriþ yaptýk. Fujifilm ile de devam ediyoruz. Türkiyede iyi bir yere geldiðimizi, müþterilerimizin kalitemizden memnun olduðunu biliyorum. Bu umut verici bir geliþme ve yatýrýmlarýmýzý yeni Prigo tesisleri kurarak büyütmeyi hedefliyoruz. 40 bin metrekare hedefle yola çýktýk. Bu makinede 40 bin metrekare hedefimize ulaþýrsak ikinci makine yatýrýmýný düþünebiliriz, diye planlamýþtýk. Bugün 70 80 bin metrekare kapasiteye ulaþtýk. Ýlk yakýn hedefimiz ise 100 bin metrekareyi aþmak olacak. Fujifilm Türkiye Genel Müdürü Cengiz Metin, Kaplamin Ambalaja Fujifilme duyduklarý güven için teþekkür ediyoruz, diyor ve ekliyor:
    Sektöre deðer katýyorlar.

Kaplamin Ambalaj, dijital baský alanýnda kendi sektörü için inovatif iþler üretiyor. Prigo markasý ile oluklu baskýsýnda yeni bir soluk ve yeni bir açýlýma sebep olmuþtur. Kýsa tirajlar ve özelleþtirilmiþ kutular ve diðer display ve POS materyalleri için yüksek kalitedeki baskýlarý ile sektöre deðer katýyorlar. Önümüzdeki dönemde satýþ ve satýþ sonrasý desteðimizi Kaplamin Ambalajýn inovatif yaklaþýmýna uygun biçimde ve sürdürülebilir bir üretim için devam ettiriyor, olacaðýz.Osman Bozcaarmutlu ise sorunsuz bir þekilde dijital üretime geçiþte Onset markasý ve Fujifilm Türkiyenin katkýlarýnýn önemli bir destek oluþturduðunu, anlatýyor:
    Oluklu Mukavva üzerine dijital baský için çok uygun bir çözümOnset oluklu mukavva baskýsýna çok uygun bir üretim makinesi. Bu makinede farklý baský altý malzemelerine baský yapma imkâný var. Biz de yapýyoruz. Ancak oluklu mukavva hareketli bir baský altý malzemesi. Bu sebeple baskýsý diðer malzemelere göre daha zor. Onset, bu konuda çok baþarýlý. Bu sebeple ikinci makinede de tercihimiz elbette, Fujifilm, oldu.
    Fujifilm Inkjet Dijital Baský Bölümü Türkiye ve Ortadoðu Satýþ Uzmaný Cem Varol, makinenin teknik imkânlarý ve saðladýklarýný anlatýrken þu detaylarýn altýný çiziyor: Onset serisi makinelerimiz özellikle oluklu mukavva gibi hareketli baský altý malzemeleri üzerine son derece kaliteli baskýlar yapabilmektedir. Ýstenilen renk konfigürasyonuna ve kullanýlan baský altý malzemesine göre saatte 900 metrekareye kadar çýkabilen baský hýzý ile minimum maskeleme imkâný ile kolayca yükleme yapýlmaktadýr ve bu özellikleri Onseti oluklu mukavva baskýsýnda tercih edilen bir baský çözümü haline getirmektedir.
    Minimum downtime ile istikrarlý bir üretim

Osman Bozcaarmutlu, sözlerini þöyle tamamlýyor:Onset, sorunsuz çalýþmak üzere üretilmiþ, operatör dostu bir baský makinesi. Yatýrýmcý, sorunsuz çalýþan bir tesisin kapasitesini artýracaðý zaman yeni macera aramaz. Ayný teknoloji ve marka üzerinden yeni yatýrým kararý alýrlar. Fujifilmden satýþ sonrasý servis konusunda da hem online hem de makine yanýnda çok iyi bir servis hizmeti alýyoruz, üretimimizi duraklatmýyor ve makinenin durma zamanlarýný minimum seviyede tutabiliyoruz. Bu açýdan mutluyuz ve Fujifilme teþekkür ediyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066
     Alýntý Originally Posted by Filozof Yazýyý Oku
    Ticaret müþavirlikleri ülke ülke talep artýþý yaþanmasý olasý mallarý belirledi. Ticaret Bakanlýðý ürünleri tek tek listeledi.

09 Haziran 2020
    Mehmet KAYA/ANKARA
    Ticaret Bakanlýðý tarafýndan halihazýrda 86 ülkeden derlenen verilerde, hemen hemen bütün ülkelerde týbbi malzeme ve gýda ürünleri talebi ortak olarak yer alýyor. Bunun dýþýnda Türkiyenin üretiminin bulunduðu baþka alanlarda da talepler dikkat çekiyor. ABDde deniz taþýtlarýna, porselen-cam eþyaya ve sabun vb. kiþisel temizlik ürünlerine yönelik bir talep artýþý bilgiler arasýnda yer alýrken, Almanyada dezenfektan, hazýr giyim, mobilya talebi gözlendi. Yakýn ülkelerden Irakta gýda, týbbi malzeme, su, kiþisel bakým ürünleri (týraþ malzemeleri, þampuan vb); Yunanistanda tuvalet kaðýtlarý, hijyenik havlu ve hijyenik kiþisel ürünler, sabun vb. temizlik ürünleri; Bulgaristanda plastik ambalaj, kaðýt mendil, oyuncak vb.; Fasta þekerleme ürünleri, ev ve kiþisel temizlik ürünleri talepleri öne çýkýyor.
    Avrupa gýda, elektrikli cihaz ve mobilya istiyor
    Almanya, Avustrya, Çekya, Bosna Hersek, Danimarka, Fransa, Hollanda, Ýngiltere, Ýrlanda, Ýspanya, Ýsviçre, Ýtalya, Karadað, Macaristan, Makedonya, Norveç, Sýrbistan, Romanya gibi Avrupa ülkelerinde; gýda ve saðlýk malzemeleri yanýnda, elektrikli makine ve cihazlar, mobilya, ayakkabý, etil alkol, plastik inþaat ve ev malzemeleri, kaðýt ambalaj, plastik mobilya, tuvalet kaðýdý, sabun, þampuan vb. kiþisel temizlik ürünleri, krem, týraþ köpüðü, elektrikli týraþ makineleri gibi kiþisel bakým ürünleri- kozmetik ürünler, maya, un, hazýr giyim ürünleri, spor malzemeleri, bazý inþaat malzemeleri, çimento ve beton kaplama ürünleri, paslanmaz çelik ürünleri, konserve ve reçeller, boya, küp þeklinde yol taþlarý, forklift vb. araçlar, lamba ve aydýnlatma ürünleri, þeker, otomotiv ve havacýlýk yedek parçalarý talep listesinde yer aldý.
    Yakýn ülkelerden iþlenmiþ gýda ve ev bakým ürünü talebi
    Türkiyeye yakýn coðrafi konumdaki ülkeler olarak nitelenebilecek Bahreyn, Birleþik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Irak, Kuveyt, Lübnan, Mýsýr, Rusya, Tunus, Umman, Ürdün gibi ülkelerde de yoðun talep görüldü. Bu ülke grubunda; þekerlemeler dahil iþlenmiþ gýda ve gýda ürünleri, jeneratörler, kadýn ve çocuk giyimi, bilgi iþlem makinalarý, tütün ürünleri, süpürge vb. Ev bakým ürünleri, mobilya, soðutucular, tuvalet kaðýtlarý, ambalajlý su, mobilya, hazýr giyim, kozmetik, sabun vb. Kiþisel bakým ürünleri, baklagil, forklift vb. Elleçleme-kaldýrma araçlarý, deðirmencilik ürünleri, su ýsýtýcýlarý, su çekmeye yönelik pompalar, tarla iþleme, hasat makineleri, hayavancýlýk makineleri, kiþisel bakým malzemeleri, dezenfektanlar, ev temizlik kimyasallarý talep bildirilen ürünler arasýnda yer aldý.
    ABD-Kanadada yoðun bakým ürünleri
    Asya ve Amerikadaki uzak ülkelerden de çeþitli ürünlere yönelik talep görebilecek ürünler sýralandý. Ekvator, Brezilya, ABD, Kanada, Küba, Meksika, Paraguay, Peru, Þili gibi Kuzey, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin tamamýnda yoðun olarak dezenfektan, temizlik malzemesi ve bunlarýn üretiminde kullanýlan hammaddelerin talep edildiði gözlendi. Bu ülkelerde; alkollü dezenfektanlar, hastane yataklarý, hayvan yemi, sabun, saç kesme makinalarý, elektrikli mutfak aletleri, gübre, ventilatörler, ev tipi dondurucular, termometre, yoðun bakým yataklarý, seramik ve metal mutfak malzemeleri, temassýz ödeme sistemleri, propan, oksijen gibi gazlar, tekstil ürüleri, hazýr giyim, týbbi olarak kullanýlan her türlü dezenfektan ve dezenfektan üretiminde kullanýlan hammaddeler, gübre, böcek öldürücü kimyasallar, gaz tüpleri, bilgi iþlem cihazlarý, su ýsýtýcýlar, inþaat malzemeleri, yoðun bakým monitörleri listeye alýndý.
    Büyük pazarlar gýda ve hijyenik ürün talep ediyor
    Güney, Doðu ve Orta Asya ülkelerinde de yoðun olarak gýda ve dezenfektan- temizlik ürünleri ile kiþisel bakým ürünlerinin; büyük pazarlar olan Hindistan, Çin, Japonya, Filipinler, Endonezya gibi ülkelerde ise gýda, ilaç, sabun vb. kiþisel temizlik ürünleri, hijyenik ürünler, inþaat malzemeleri talep edildiði bildirildi. Afrika ülkelerinin çoðunluðunda gýda, kiþisel bakým, her türlü hijyenik temizlik malzemeleri ve ilaç talebi olduðu Ticaret Bakanlýðý sitesinde yer aldý.
    Bütün ülkelerde týbbi malzeme ve iþlenmiþ gýda ön planda
    Ticaret Bakanlýðý tarafýndan https://covid19.ticaret.gov.tr sitesinde de yayýmlanan taleplerde bütün ülkelerde gýda, iþlenmiþ gýda ve çeþitli týbbi malzemeler ortak talep olarak dikkat çekti. Diðer yandan Türkiyenin imalat sanayiinde güçlü olduðu çok sayýda malýn da talep edildiði görüldü. Halihazýrda Türkiyenin ihracat yaptýðý baþta Avrupa ülkeleri olmak üzere MENA bölgesinden önemli miktarda taleplerin olduðu gözlendi.

bakalým ambalajlar bu iþten ne kadar kazanacak?
    1976 yýlýnda çok ortaklý bir þirket olarak kurulan Kaplamin Ambalaj, günümüze dek her alanda kendini sürekli geliþtirerek sektörün önde gelen markalarý arasýnda yerini almýþtýr. 80.000 ton oluklu mukavva üretim kapasitesi ile farklý sektörler için ambalaj malzemesi üretmekte ve Türkiye'nin önde gelen firmalarýna ambalaj çözümleri sunmaktadýr. Tarým ve gýda sektöründe yaþ meyve sebze, katý ve sývý yaðlar, et, balýk, yumurta, içki ve meþrubatlara, sanayi üretiminde ise kimyasal ürünler, dayanýklý tüketim mallarý, seramik, tekstil ve hazýr giyim gibi sektörlere malzeme üretmektedir.

Kaplamin Ambalaj bünyesinde A,B,C,E,B+C (dopel), A+C+B (triplex) dalga cinslerinde üretim yapýlabilmektedir.
    2005 yýlýnda üretimine baþlanýlan triplex (A+C+B) ürün ile heavy-duty ambalajlar üretilerek, otomotiv yedek parça, döküm, plastik gibi aðýr sanayi sektörlerine de hizmet verilmeye baþlanmýþtýr.
    Farklý ebat ve teknik özelliklere sahip makine parkuru sayesinde çok geniþ bir ürün yelpazesine ulaþabilmektedir.

24.157 m²’si kapalý olmak üzere toplamda 50.348 m²’lik alan üzerinde üretimine devam eden firma verdiði eðitimlerle 190 kiþilik mavi ve beyaz yakalý personelini sürekli geliþtirmekte ve bu yapýsý ile sektörde okul konumunda bulunmaktadýr.
    Þirket zamanýnda teslimat, ürün ve baský konusunda mükemmeliyet ile müþteri odaklý üretim, satýþ ve sevkiyat anlayýþýný misyon edinmiþtir. Sürekli eðitim programlarýyla desteklenen genç ve dinamik kadrosuyla ambalaj sektöründeki 40 yýllýk deneyimini, mükemmeli arayan müþterilerine sunmaktadýr.
    Bünyesinde bulunan geliþmiþ kalite laboratuarýnda giriþ ve çýkýþ kalite kontrol faaliyetlerini kesintisiz ve titizlikle uygulayarak ürün kalitesini garanti altýna almaktadýr. 1994 yýlýndan bu yana ISO 9001 Kalite Yönetim Sertifikasý ile sürdürülen kalite yolculuðu 2012 yýlýnda alýnan BRC/IOP (Ambalajda Gýda Güvenliði) sertifikasýyla taçlanmýþtýr.
    Kaplamin Ambalaj, ekonomik ve sosyal sorumluluklarýnýn yaný sýra %100 geri dönüþümü için var gücüyle çalýþarak çevreye karþý olan sorumluluðunu en iyi þekilde yerine getirmektedir.

Tasarým bölümünde müþteri ihtiyaçlarý en hýzlý ve uygun þekilde karþýlanmaktadýr.
    Tasarým örneklerinden;
    TSE Altýn Ambalaj Yarýþmasý (1997-2000-2003-2007-2009-2010-2011)
    Otobüs Koltuðu Ambalajý
    Doðal Taþ Ambalajý
    Çok Ölçülü Ambalaj
    Otobüs Camý Kutusu
    Gýda için Raf Ambalajý
    Ambalaj Ay Yýldýzlarý Yarýþmasý (2015-2016)
    Panel Kutusu
    Vitrifiye Ürünleri Ýçin Köþe Takviye

World Packaging Organization (1989-1997-2010-2016)
    Otobüs Camý Kutusu
    Panel Kutusu

her alanda kendini sürekli geliþtirerek sektörün önde gelen markalarý arasýnda yerini almýþtýr.
    Halen gýda ve tarým sektöründe; yaþ meyve, sebze, katý ve sývý yaðlar, et, balýk, yumurta, içki, meþrubatlar için, Sanayi üretiminde ise; kimyasal ürünler, dayanýklý tüketim mallarý, tekstil ve hazýr giyim, seramik gibi sektörler için ambalaj malzemesi üretmektedir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066

6. Oyak çimentolarýný birleþtirdi,
    Ýþbankasý camlarýný birleþtiriyor,
    Çukurova da ambalajlarýný birleþtirse,
    nasýl olur daha canlý , daha verimli,
    daha derin bir þirket olmaz mý?
    Ben olsam öyle yaparým ama patron bilir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,066
     Alýntý Originally Posted by LONGMAN Yazýyý Oku
    Oyak çimentolarýný birleþtirdi,
    Ýþbankasý camlarýný birleþtiriyor,
    Çukurova da ambalajlarýný birleþtirse,
    nasýl olur daha canlý , daha verimli,
    daha derin bir þirket olmaz mý?
    Ben olsam öyle yaparým ama patron bilir.
    Genel kurulda konuþulma ihtimali olabilir gündem dýþý olarak ya da Ptesi elmek biçiminde þirkete sorulabilir tabii þirket sýrrý deyip geçiþtirmezlerseEn iyisini Mehmet Emin Karamehmet bilir

8. Birlikten kuvvet doðar,
    sanki tüm þirketlerde o yöne bir kayma var,
    bakýn devlet bile herþeyi varlýk fonuna topladý,
    tek elden yönetiyor.
    Çukurova kaðýt grubu da birleþerek yeni bir halka arz gibi olabilir.
    Þahsi kanaatim kaðýt iþi patronun çok da umrunda deðil,
    öte yandan her birinin genel müdürü ve idare ekibi boþa çýkarýz düþüncesiyle
    bu iþe soðuk bakar,
    ama patron birleþin kardeþim demez ise olmaz.
    Ýnþallah patron burayý okuyordur.

Bu kadar yazýyoruz ,okuyoruz, düþünüyoruz da,
    gören de çok hissesi var zannedecek,
    benimki muhabbet olsun.

Sayfa 194/219 ÝlkÝlk ... 94144184192193194195196204 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz