dün sert bir aþaðý yaptý, bugünde aþaðý hareket devam ediyor ama
ben hissenin 175-180 milyon dolar deðerinin (2,20 ve çevresi) dip olduðuna inanýyorum
gerçi teknik analizciler, orta ve uzun vadede hala sat sinyali verdiðini yazýp, tavsiye etmiyorlar
neden buna inandýðýmý da yazayým
1- hisse 2005 yýlýnda iþ bankasýndan þahin-koç grubuna bu fiyatlardan devrolmuþtu.
2- evet þirketin borcu çok ama, bu borç patronlar için sorun deðilki, yeni çelikhane yatýrýmýna baþlamak üzereler
3- hissedeki küçük yatýrýmcý sayýsý çok az
4- 2,20 - 2,60 aralýðýnda iþlem hacmi çok arttý. gerçi böyle kýsa süreli ataklar daha öncede sýk sýk olmuþtu ve mal satýþý için kullanýlmýþtý. ama þirket deðeri hiç bir zaman 180-200 milyon dolarlarda deðildi.
5- alt þirket olan enerji þirketi zarar ediyor ama bir þekilde seçimlerden sonra elektrik fiyatlarý zamlanabilir ve kara geçebilir. buda ana þirketin bilançosuna olumlu yansýyabilir
6- demir fiyatlarý hala 2950 TL seviyelerinde. 1000 TL'den buraya geldi. 3 yýldýr sürekli artýyor ve bu olumluluktan borsada yararlanmayan sadece idç
7- borsa deðeri 200 milyon dolarlarda gezse de, borçlarý çok olsa da, mal varlýðý ve nakit akýþý çok fazla. limaný var, gemileri var, 360 mw enerji santrali var.
bana 2012 ocak ayýndan itibaren baþlayan uzun vadeli düþüþ trendinin sonuna geldi gibi geliyor
þirket dip seviyelerde ama borsa, döviz, ekonomi dip seviyelerde deðil
ülke ekonomisinin sert düþüþe geçtiði malum.
borsanýn çok daha aþaðýlara düþmesi durumunda idc'de paralel hareket eder mi bilmiyorum
150 milyon dolarýn altý bedavanýn bedavasý olur

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri