altý aylýk bilançoda 8 milyon 322 bin tl kar açýkladý, inþallah devamý gelir, birde bölünse rahatlayacak senet...
altý aylýk bilançoda 8 milyon 322 bin tl kar açýkladý, inþallah devamý gelir, birde bölünse rahatlayacak senet...
Bedelliyi ne zaman verecek ...parasýný alabilir miyiz ....nasýl oluyor ...ilk defa baþýna geldi....biri anlatabilir mi
Þimdiden çok teþekkür ederim ilgilenenlere
SM-G965F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedellisi ilan edildi mi?
Bu gün alýrsam katýlma zorunluluðum var mý?
Bilgi paylaþabilecek var mý?
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
......ytd
TA-1012 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bedellinin kabulünden hemen önce elinde 1000 adet KARSN hissesi olan kiþinin hesabýnda ek olarak 500 adet KARSNR belirecek. (Sonradan alanlarda böyle bir durum olmuyor) KARSNRnin anlamý þöyle açýklanabilir: 1 KARSNR = 1TL ödeyerek 1 adet KARSN hissesi alabilme hakký. Yatýrýmcý ben bu 1 TLden hisse alma imtiyazýný kullanmak istemiyorum diyerek bu KARSNR kuponunu BISTte normal bir hisseyi satar gibi satabilir. Diyelimki hisse o esnada 1.1 TL ise, 1 TLye hisse alma imtiyazý 0.1 TL avantaj sunduðu için genelde bu kuponlar da üç aþaðý beþ yukarý aradaki fark kadar bir deðerle el deðiþtirir. Yaklaþýk 1 ay boyunca bu KARSNR'ler de alýnabilir ve satýlabilir durumda olacak. Ýlan edilen sürenin sonunda yatýrým hesabýnýzda yeterli para ve KARSNR kuponu varsa, para kesilir ve KARSNRler KARSNa dönüþür. Ben bu þirkete daha fazla para koymak istemiyorum diyorsanýz elinizdeki KARSNR kuponlarýný satarsýnýz. Bu arada yukarýdaki bir yorumda bedelli sonrasý hissse deðeri ne olur diye açýklanmýþ. O hesap doðru, ancak bedelli söylentileri baþlayýnca zaten hisseler normalde o düþük deðere doðru bir dalýþ yaparlar, o deðerleme bir günde olmaz. KARSNRlerin 1 TL karþýlýðý KARSNa dönüþeceði bedelli gerçekleþme günü gelince bu hisseye 1 TL ödeyecek bir sürü kiþi olacak. O nedenle olaðanüstü bir þey olmazsa hisse iyi kötü 1 TLye çýpalý halde. Hissedarlarýn tümü imtiyazlý olarak 1 TLden hisse alma haklarýný kullanmazlarsa þirket bu kullanýlmayan kuponlarý BISTte kendisi 1 TLden satabilir. Bu durumda 1TL lik hisse deðeri pekiþir. Þu anda aslýnda hisse deðerinin 1TLye yakýnsamasý piyasanýn sürecin böyle gerçekleþeceðini ummasýndan kaynaklanýyor, yani piyasa mevcut hissedarlardan bedelliye kuponlarýn tümünü tüketecek kadar talep gelmeceðini ve kullanýlmayan kuponlarýn þirket yönetimi tarafýndan 1 TLden satýlacaðýný fiyatlýyor olabilir.
Paylaþýmlar için çok teþekkürler
Birde bedelliden sonraki hisse fiyatýna iliþkin açýklayýcý paylaþým yapabilir misiniz Hesabý nasýl yapýlýyor
Selamlar
Yer Ýmleri