Belki bir gün gelecek. Biþy bildiðimden deðil.ytd.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki bir gün gelecek. Biþy bildiðimden deðil.ytd.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sedece yazmak için yazdým.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Büyümedi güzel bir þirket. Ana þuanki yüksek flnans borç yatýrýmcýyý hisseye giriþte blraz temkinli tutuyor.
(Yük blraz aðýr( 400 milyon kýsa dönem 230 milyon uzun dönem olmak üzere toplam 630 milyon flnans borç..280 ticari borç.. 120 milyon vergi borc)
Þirketln inþaat iþlerinden naklt akýþý saðlayabilir ama kýsa dönemli finans borçlarý çevirmeye yetecek gibi deðil,
Bu nedenle bu flnasal borçlara dayalý yüksek bir bedelli veya tahsisli sermaye artýþý olma olasýlýðý her zaman var.
Böyle bir sermaye artýþlýda faliyetlerine etkin sürdürmede ve flnans borç maliyetlerini düþürülmesi için iyi olur, þirketi çok rahatlatýr ve de artan hisse oranýyla tahtada da derinlik ve hacim oluþur..
Gecmiþte hiç bedelli vermemiþ
tabii bu vermeyecek anlamýna gelmez
peki olurda bedelli açýklarsa sizce kaç acýklar
veya bedelli yerýne iþtiraklerýnden birini satarmý
ben bedelliyi severim icbct de 1 kuruþ kenarda para yok iken
bedelliye katýlmýþtým
![]()
Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanýn ilk 3 maddesi gibidir.
Deðiþmez, deðiþtirilemez, deðiþtirilmesi teklif dahi edilemez.
Birde bu konuda uzman dahi PROFÖSÖR olan cemal biraderýme sorayým bakalým o ne diyecek
icbct de okumuþ çocuklar arasýnda bedelli vermeden gitmez diyen tek kiþiydi
Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanýn ilk 3 maddesi gibidir.
Deðiþmez, deðiþtirilemez, deðiþtirilmesi teklif dahi edilemez.
Züðürt borsacýdan prof olurmu abi...Abi þirketin bilançosunda cari oraný 1 in üzerinde, yukarýda arkadaþ yazmýþ þirketin borç miktarý bayagý fazla ama þirketin maddi duran varlýklarýda fazla, 400 milyon kadar yatýrým amaçlý gayrimenkulu var. Þirket mevcut borçlarýný çevirmekte zorlanýrsa bu gayrimenkullerden bazýlarýný satabilir yada bunlar dursun diyerek, yukarýdaki arkadaþýn dediði gibi bedelliye de gidebilir..Þirket ben yüksek miktarlý borçlarýma çok faiz ödüyorum, bunu istemiyorum derse yapacagý 2 þey var, ya gayrimenkul satacak yada bedelli yapacak..naçizane görüþlerim böyle...tüm ittifakçýlara bol kazanç ve saygýlar bizden...
YDT.
Birde þunu belirtelim. þirketin 9 aylýk finansman gideri 63 milyon tl, geçen yýl bu rakam 70 milyon tl olmuþ. kýsaca þirket bu borçlarýný temizlemiþ olsa her yýl sermayesinin çok üzerinde bir kar edebilir...
YTD.
Yer Ýmleri